Dip de caju cu ierburi aromatice
Dacă la mesele în familie se întâmplă să ai și oaspeți vegani, promit că o să vă fie recunoscători pentru această rețetă. Super rapidă și ușor de făcut, poate fi adaptată după preferințe: adăugat coriandru, scos mărarul și înlocuit cu tarhon, presărat fulgi de ardei iute deasupra etc.
Aproape garantez că vor mai cere o porție de pâine prăjită și un loc mai în vecinătatea bolului cu sos chiar și carnivorii.
INGREDIENTE
15 minute, 4-6 porții
-
-
- 250g caju crud
- 500ml apă
- ½ legătură pătrunjel
- ½ legătură mărar
- 2 linguri oțet de orez
- sare și piper după gust
-
Pune nucile cajul într-un bol termorezistent. Fierbe 500ml de apă, toarnă-o peste caju și acoperă bolul cu o farfurie sau un capac. Lasă-le la înmuiat timp de 10 minute.
Între timp, alege frunzele de pătrunjel și cele de mărar de pe tulpină.
Pune o sită într-un bol și scurge nucile. Păstrează apa în care au fost înmuiate.
În cana unui blender, adaugă nucile caju, frunzele de părtunjel și de mărar, oțetul de orez și jumătate din cantitatea de lichid păstrat. Mixează pe viteză medie, timp de 1-2 minute, până când obții o pastă cremoasă. Dacă compoziția nu ți se pare suficient de fină sau omogenă, poți să mai adaugi lichid și să mixezi.
Adaugă sare dacă e nevoie (dar gustă înainte, în caz că nucile tale erau deja sărate)
Servește dip-ul alături de pâine prăjită, grisine, felii sau bețișoare de legume sau frunze de salată.