Tortilla cu cartofi si mazare

30 Oct 2015, Cristina Mazilu

Dupa ce toata vara m-am distrat cu o gramada de retete spaniole, am revenit cu o tortilla in editia de toamna. De data asta n-am mai tinut cont de retetele invatate pana acum, si am improvizat cu ce am prins prin bucatarie, plus congelator – cativa cartofi, niste ceapa, o mana de mazare si niste busuioc din ghiveciul de pe pervaz.

Tortilla cu cartofi si mazare-ingrediente
INGREDIENTE

30 de minute, 6 portii

    • 400g cartofi
    • 120g mazare congelata
    • 100g ceapa
    • 6 oua
    • ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

Curata cartofii si taie-i in rondele

Tortilla cu cartofi si mazare-2

Fierbe-i timp de 10 minute in apa sarata, pana ce se inmoaie, apoi scurge-i

Tortilla cu cartofi si mazare-4

Intre timp, bate ouale intr-un bol, adauga sarea, piperul si busiocul taiat marunt. Separat, taie ceapa in felii.

Tortilla cu cartofi si mazare-3

Incinge cuptorul la 180°C, pe functia grill. Pune o tigaie pe foc si incinge uleiul. Prajeste putin ceapa, apoi adauga cartofii si mazarea congelata. Amesteca pentru a raspandi in mod egal ingredientele, apoi adauga ouale. Lasa tigaia pe foc mediu pana ce compozitia se incheaga – aproximativ 7 minute – desprinzand din cand in cand amestecul de pe margini, pentru ca tortilla sa se gateasca in mod egal. Cand aceasta s-a rumenit putin pe margini, pune tigaia in cuptor, sub grill, pana ce se rumeneste deasupra.

tortilla-cu-cartofi-si-mazare-gif

Eu i-am pus langa o salata verde cu rosii cherry, amestecata cu putin ulei de masline si un strop de lamaie.

Tortilla cu cartofi si mazare-9

Si pentru ca eu am fost provocata sa pregatesc acest mic dejun de catre Edenia, o sa dau leapsa mai departe catre Catalina, Ramona, Ama si Madeline. Pentru alte idei de retete misto, creative, usor de pregatit si rapide, check this out, in #vitrinacuidei.

__________

Cu legumele Edenia poti prepara acasa multe feluri super-rapide, gustoase si, in primul rand, sanatoase. Legumele sunt congelate rapid, la cateva ore dupa recoltare, pentru a li se pastra cat mai multi din nutrienti.

 

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. […] ca Mazilique m-a provocat sa prepar ceva delicios pentru cei dragi cu legumele congelate Edenia, m-am gandit la […]

  2. Cristina B says:

    Buna, Mazi

    Am intrat din reflex pe site, insa speram sa nu gasesc nicio postare noua. Cred ca si tu simti cumva ca timpul s-a oprit in loc intr-o vineri seara si orice activitate normala este asa de fara sens!

  3. Bucharest says:

    Doamne cum arata! Inebunesc! Yum Yum!

  4. Florina says:

    De Edenia, nimic nou pentru ca numai brandul asta il cumpar si stiu ca ceea ce ai scris este pe bune. Despre reteta, d-abia astept sa o incerc caci presupun ca se face repede si ca e foarte gustoasa. :)

Comenteaza
Follow on Instagram