Curry vegan de conopidă

14 Jan 2019, Simona

Ce e mișto la rețeta asta e că e bună caldă, e bună rece și – mai ales – e bună și a doua zi în pachetul de luat la birou. Merge brici și dacă arunci lângă ea niște orez basmati simplu (sau complicat, don’t let me stop you!) sau niște lipii (fie ele naan sau nu).

INGREDIENTE
2 porții, 35 minute

      • 300g cartofi
      • 200g conopidă
      • ½ linguriță chimion pudră
      • ½ linguriță semințe de coriandru
      • ¼ linguriță pudră de scorțișoară
      • ½ linguriță turmeric
      • ½ linguriță garam masala
      • ½ linguriță fulgi de ardei iute
      • 2 linguri de ulei de măsline
      • pătrunjel sau coriandru proapăt (eu, spre deosebire de colegele mele nu suport coriandrul, deci vă descurcați)

PENTRU SOS

    • 100g roșii cherry
    • 3 căței de usturoi
    • 180ml passata
    • ½ linguriță zahăr brun
    • sucul de la o jumătate de lime
    • 1 vârf de pudră de ardei iute
    • 2 linguri ulei

Încinge cuptorul la 200C.

Spală legumele și usucă legumele.

Taie cartofii rondele (sau în forma pe care tu o preferi, important este sa fie bucăți de aceeași dimensiune) apoi rupe florete de conopidă de mărimi egale.

În tava în care vei coace legumele pune chimionul, semințele de coriandru, scorțișoara, turmericul, fulgii de ardei iute, uleiul de măsline și amestecă. Peste acest mix aromat adaugă rondelele de cartof împreună cu floretele de conopidă, amestecă totul până când legumele sunt uniform acoperite de mixul aromat.

Dă la cuptor pentru 30 de minute sau până ce pot fi patrunse de o furculiță.

Între timp, pregătește sosul.

Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, adaugă usturoiul, călește-l 1-2 minute la foc mediu (nu îl lasa să se ardă) apoi adaugă roșiile, passata, zahărul brun, pudra de ardei iute și sucul de lime. Lasă totul să fiarbă aproximativ 10 minute apoi asezonează cu sare și piper.

Oprește sursa de căldură și acoperă sosul cu un capac ca să nu se răcească.

Când legumele s-au copt, transferă-le în tigaia cu sosul de roșii, amestecă, presară patrunjel din plin și servește imediat.

Fiind atât de simplă, rețeta poate fi ușor modificată și adaptată – poți să mai adaugi morcov, vânătă, cartof dulce sau orice alta legumă care zace în frigider (ține cont doar să o tai de dimensiuni egale ca și restul legumelor pentru ca totul să se gătească uniform).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Adina says:

    Legumele sunt in cuptor (am folosit cartof dulce) si ma apuc acum de sos! Nu am avut toate condimentele, dar sunt sigura ca va fi delicios! :)))))

  2. Adina M says:

    Cea mai buna reteta cu conopida pe care am incercat-o pana acum. Am inlocuit condimentele cu pudra de curry + all spice si a iesit grozava. Multumesc pentru idee ?

Comenteaza
Follow on Instagram