Brioșe cu banane și ciocolată
Incredibil, dar adevarat, a mai iesit ceva din bucataria mea in afara de sticle bine frapate.
Acu’ doua saptamani, primesc un mail de la A.:
“Holy f***, DO THIS”, si un link atasat cu o reteta.
“Sa-mi f** una, DA!” ii raspund.
Asa ca I’ve put a new spin on the greatest hit care este Banana Bread si am facut briose cu banane si ciocolata. Clasic combo made in heaven, acum si-n bucataria Chez Mazilique.
Pentru ca mi-am pierdut mixerul (asa se intampla daca joci in deplasare cu oalele si cratitele din dotare;-), am aruncat toate ingredientele in robot. Sigur ca puteam sa amestec si cu telul, but why bother, really.
INGREDIENTE
suficiente pentru 1 portie
- am mixat 170g de zahar cu 60g de unt pana s-au facut crema
- am adaugat 1 ou, am amestecat pana s-a incorporat
- am adaugat 3 banane bine coapte (daca-s innegrite, cu atat mai bine)
- 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 4 lingurite de apple sauce (am folosit un compot de mere – care de fapt e dens ca un sos – luat de la Mega Image cand planuiam sa fac o reteta austriaca de clatite. dar despre asta cu alta ocazie)
- toate astea le-am mixat pana am obtinut un amestec omogen
- intr-un bol separat am amestecat 170g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de sare, apoi le-am adaugat peste compozitia cu banane
- am incorporat faina, am adaugat 70g de ciocolata neagra taiata-n bucati mici, am amestecat si gata a fost compozitia
Am turnat aluatul in tava de briose si am dat-o la cuptorul incins la 180C cam 25 de minute. Au iesit niste prajiturele aromate si pufoase, cu o textura mai putin densa decat cea de banana bread. Deci asta inseamna ca s-au mancat repede, deci trebuie sa mai fac. Ceea ce va doresc si voua.
Deci da.In weekenddd!
dar sa stiti ca tot banana bread cu nuci e de baza <3
Stim, stim >3<
Le-am încercat. Sunt senzaţionale la gust şi foarte rapid de făcut. Ceva de genul: din momentul în care eşti anunţată că-ţi vine cineva în vizită până sună la uşă le-ai şi băgat la cuptor şi cât serveşti sucurile/ ceaiul/ cafeaua deja le scoţi din cuptor. Păcat că sunt mai bune reci decât clade (şi rar au apucat să se răcească). Păcat că am doar 12 bucăţi/ tavă.
Mazi, se poate înlocui apple sauce-ul cu altceva? Gen dulceață sau gem?
n-as pune gem. mai bine inlocuieste cu o jumatate de banana
Le-am facut de 3 ori pana acum. Grozave de fiecare data! Multumesc pt reteta!
Minunateeeeee! Can’t stop eating! Am pus ceva ciocolata dark cu espresso, faina din macinis integral si cele mai coapte banane posibile. In love!
Am facut si eu au iesit bunicele. As avea o sugestie: injumatatirea cantitatii de sare, bicarbonat si zahar. Au iesit cu un gust pronuntat de bicarbonat, se poate face ceva sa nu iasa asa?