Beer & Bites (3)

27 Aug 2018, Cristina Mazilu

O fi vara pe sfârșite, dar în bucătărie e în continuare suficient de cald cât să n-ai chef să deschizi cuptorul. Poate doar o bere rece. Așa că rețeta de azi e una care durează maaaaaaaxim 10 minute de pregătit, și nu necesită decât un cuțit ascuțit, un bol și, eventual, o furculiță.

TARTAR DE BIBAN CU AVOCADO

INGREDIENTE
20 de minute, 2 porții

    • 220g file de biban de mare, super proaspăt
    • 1 avocado mic
    • 2-3 fire de ceapă verde
    • 1 legătură de coriandru
    • 1/2 ardei iute, roșu
    • 1 ardei jalapeno
    • 1 linguriță de susan alb
    • 1 linguriță de susan negru
    • 1 linguriță ulei de susan
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 1 lime
    • sare și piper proaspăt râșnit

 
Curăță peștele de eventualele oase și taie-l în cuburi, apoi pune-l într-un bol împreună cu ceapa verde tocată mărunt, ulei de măsline, puțină sare și zeama de lime.


Taie avocado în cuburi, ardeiul iute roșu – mărunt, iar ardeiul jalapeno – în rondele subțiri. Adaugă-le peste pește, presară semințele de susan, uleiul de susan și frunzele de coriandru tocate. Amestecă și mai adaugă sare și piper (sau extra ardei iute ;-) dacă ți se pare că e nevoie.

Cam atât ai avut de făcut, tot ce mai lipsește e să deschizi berile reci.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram