Beer & Bites (3)
O fi vara pe sfârșite, dar în bucătărie e în continuare suficient de cald cât să n-ai chef să deschizi cuptorul. Poate doar o bere rece. Așa că rețeta de azi e una care durează maaaaaaaxim 10 minute de pregătit, și nu necesită decât un cuțit ascuțit, un bol și, eventual, o furculiță.
TARTAR DE BIBAN CU AVOCADO
INGREDIENTE
20 de minute, 2 porții
- 220g file de biban de mare, super proaspăt
- 1 avocado mic
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 legătură de coriandru
- 1/2 ardei iute, roșu
- 1 ardei jalapeno
- 1 linguriță de susan alb
- 1 linguriță de susan negru
- 1 linguriță ulei de susan
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lime
- sare și piper proaspăt râșnit
Curăță peștele de eventualele oase și taie-l în cuburi, apoi pune-l într-un bol împreună cu ceapa verde tocată mărunt, ulei de măsline, puțină sare și zeama de lime.
Taie avocado în cuburi, ardeiul iute roșu – mărunt, iar ardeiul jalapeno – în rondele subțiri. Adaugă-le peste pește, presară semințele de susan, uleiul de susan și frunzele de coriandru tocate. Amestecă și mai adaugă sare și piper (sau extra ardei iute ;-) dacă ți se pare că e nevoie.
Cam atât ai avut de făcut, tot ce mai lipsește e să deschizi berile reci.