Prăjitură cu ciocolată și zmeură

07 Apr 2020, Misha

Moale în interior și crocantă la exterior, acrișoară pe alocuri și suficient de ciocolătoasă, această prăjitură este perfectă pentru micul dejun.

Se face foarte rapid, are câteva ingrediente și este ușor de personalizat. Poți să înlocuiești zmeura cu alte fructe de pădure, congelate sau proaspete, să adaugi ceva nuci / migdale tocate sau fructe uscate (de exemplu, poți să renunți la fructele proaspete și să pui doar 50g de portocală confiată sau 100g merișoare).

INGREDIENTE

10-12 bucăți, 35-40 de minute

  • 150g ciocolată (sub formă de drops sau tăiată în bucăți)
  • 100g zmeură proaspătă sau congelată (eu am folosit congelată)
  • 115g unt moale
  • 200g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie (sau 1/2 păstaie de vanilie)
  • 120g făină de prăjituri
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Încinge cuptorul la 180C°

Într-un bol încăpător, pune untul moale, zahărul și mixează timp de câteva minute, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul și extractul de vanilie (sau conținutul unei jumătăți de păstaie de vanilie, dacă asta folosești). Amestecă până oul este încorporat complet.

Combină făina cu bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă-le peste mixul de unt cu ou și amestecă. Pune ciocolata, zmeura și amestecă încet, astfel încât acestea să fie uniform repartizate în compoziție, dar fără să distrugi prea tare zmeura (aluatul o să fie destul de dens și un pic complicat de amestecat, dar tocmai de aceea trebuie să amesteci mai încet și cu răbdare).

Pregătește o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de aproximativ 27×20 cm (aceasta a fost mărimea vasului pe care l-am folosit eu), în care pui hârtie de copt.

Transferă compoziția în tava pregătită și netezește cu spatulă astfel încât aluatul să fie întins pe toata suprafața tăvii.

Pune tava la cuptor, timp de 25-30 de minute. Înainte să o scoți, verifică cu o scobitoare dacă este coaptă în interior.

Las-o la răcit cel puțin 30 de minute înainte să o tai.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. Mihaela says:

    Salut! Arata foarte bine prajitura, dar nu vad nimic despre glazura de deasupra, iar in poza mi se pare ca este ceva de genul albus batut? Ce se pune pe deasupra, deci?

    • Misha says:

      Hello. Nu este o glazură, este doar crusta care se formează la coacere. Am observat că la cuptorul meu de acasă (cu gaz) multe checuri și prăjituri ies așa.
      Încă nu am apucat să o testez și la un cuptor electric. Dacă o încerci și ai cuptor electric, let me know cum iese. :)

    • MADALINA says:

      Hello! Am facut-o eu la cuptor electric si a iesit perfect :) Multumim pentru reteta!

  2. Camelia says:

    Arata foarte bine! Vreau sa incerc. Ciocolata se adauga topita sau bucati? Multumesc

  3. Dalar says:

    Bună! Se pot folosi fructe de pădure? Adică nu doar zmeură? :) și bănuiesc că decongelate înainte, nu? Mulțumesc!

  4. Alina Bonta says:

    Cu ce se poate inlocui bicarbonatul de sodiu, daca nu avem in casa? :)

  5. Lili says:

    Fetelor, am incercat reteta, este cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata :) Ciocolata am topit-o si am adaugat 250 grame de zmeura decongelata, ca sa nu arunc restul pachetului, a iesit o textura minunata. Va multumesc mult, o trec in caietul cu retete reusite :)

  6. Raluca says:

    Am facut impreuna cu 2 fetite gospodine si ne-a placut foarte mult! :) multumim

  7. Catalin says:

    Bună,

    Cand zici “Pune ciocolata, zmeura și amestecă încet, astfel încât acestea să fie uniform repartizate în compoziție, dar fără să distrugi prea tare zmeură” – mi s-a părut mai eficient sa adaug întâi ciocolata, sa amestec fără grija și apoi sa adaug zmeura pentru a o repartiza fără sa o distrug ?

    It was tasty, mulțam ❤️

  8. Iris says:

    Prajitura este foarte buna,dar aluatul este prea dens…eu am adaugat jumatate de cana de lapte ca sa pot incorpora ciocolata si zmeura , si am scazut cantitatea de zahar deoarece mi s -a parut exagerat de mult la cantitatile date.

Comenteaza
Follow on Instagram