Pulpă de miel condimentată și coaptă încet
Cu toate ca de cele mai multe ori prefer mielul gatit medium rare (mai ales atunci cand e vorba de cotlete), sa gatesti incet, timp de cateva ore, o bucata de carne, are toate sansele sa rezulte in ceva misto. Rezulta ceva fraged, suculent, care se desprinde cu usurinta de pe os si pentru care iti vine sa sari toata treaba cu cutitul si furculita.
INGREDIENTE
15 minute timpul de preparare, plus 5 ore timpul de coacere, 8-10 persoane
- 1,5kg pulpa de miel, cu os
- 80g unt moale
- 2 linguri de coriandru pudra
- 1 lingura chimion
- 1 lingura chimion boabe
- 2 lingurite paprika
- 1 lingurita pudra Cayenne
- 1 lingurita cimbru uscat
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura fulgi de sare
- piper proaspat rasnit
Incinge cuptorul la 150°C si pregateste o tava de cuptor (cu peretii mai inalti).
Folosind un cutit, fa mici incizii in pulpa de miel pentru ca acesta sa absoarba cat mai mult din sosul pe care il vei pregati.
Pune untul intr-un bol, impreuna cu condimentele, cimbrul si usturoiul zdrobit, apoi amesteca-le (poti folosi o furculita sau lingurita – dar cel mai rapid ar fi un blender), pana cand obtii o pasta cremoasa.
Unge pulpa de miel cu sosul astfel obtinut, impingand pasta in inciziile facute. Dupa ce pulpa de miel este acoperita in intregime, pune-o la cuptor, pentru 5 ore. Din 30 in 30 de minute, unge-o cu sosul pe care il lasa in tava.
Cand este gata, scoata pulpa de la cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca timp de 15 minute.
Poti sa o servesti impreuna cu cuscus sau cu cartofii condimentati cu turmeric, chimion si coriandru de aici, si o salata proaspata din frunze verzi, cu un dressing de ulei de masline si zeama de lamaie.
Eu nu sunt mare fan carne de miel, dar am incercat reteta propusa de tine si a iesit absolut delicioasa. Am facut si un cus cus cu legume cu care a mers de minune. Multumesc pentru reteta. Sarbatori fericite si linistite. :)
Absolut fabulos! MULTUMESC!