Quinoa cu caise uscate si seminte de pin

29 May 2014, Cristina Mazilu

Cand fac o fixatie pe cate vreun ingredient sau fel de mancare nu-mi revin prea repede. (De exemplu, cand in liceu am descoperit ciorba de burta, am mancat cate o portie in fiecare zi, timp de o luna. Oh dear, mi se face rau numai cand imi amintesc.) Asa ca azi iar am bagat quinoa la aprozar. (And there’s plenty more where that came from).

 

INGREDIENTE
15 minute, 4 portii

 

  • 200g quinoa
  • 10 caise uscate
  • coaja de la 1 lamaie si zeama de la jumatate
  • cate o mana de menta si una de patrunjel, tocate grosier
  • 50g seminte de pin
  • 2 linguri ulei de masline

 

Asaza caisele intr-un castron, toarna peste ele apa clocotita si lasa-le sa se rehidrateze cat timp pregatesti quinoa.

Intr-o craticioara cu apa adauga quinoa si fierbe-o 10 minute, apoi scurge lichidul in exces. Pune quinoa intr-un castron, adauga coaja si zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper proaspat si amesteca cu o furculita.

Scurge caisele, toaca-le grosier, adauga-le in quinoa impreuna cu patrunjelul si menta. Presara cu semintele de pin.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Maria says:

    Imi place mult quinoa, insa o combin doar cu legume. Am s-o incerc si cu fructe uscate si ceva seminte

  2. Ada says:

    Mazi, cand ajungi la fundul sacului cu retetele, poate ne faci un top 3 cu variantele care ti-au placut cel mai mult. as fi curioasa si atunci ma pun si eu (mai) serios pe quinoa :) mersi

  3. Te invit la giveaway la mine pe blog unde 4 din voi aveti sansa sa castigati un set frumos format din 20 de minioje fiecare!

    FASHION-SPIKE.blogspot.com

  4. Adina says:

    Ce caise uscate folosesti?
    Multe din cele de pe piata au conservanti si zahar pentru a fi confiate.

Comenteaza
Follow on Instagram