Pâine dulce cu mălai și semințe de chimion

27 May 2020, Cristina Mazilu

Dacă bunica mea ar fi fost din Marrakech, Maroc și nu din Bacău, România – cu siguranță asta ar fi fost o prăjitură pe care aș fi primit-o la micul dejun într-o dimineață de weekend.

Dar în lipsa unui heritage nord-african, dar și a unor planuri de vacanță imediate, m-am organizat în bucătăria de la studio cu această rețetă rapidă, simplu de preparat și suficient de aromată cât să-mi aducă aminte de Medina.

INGREDIENTE

12 bucăți tăiate, 40 de minute

  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • 250g lapte batut
  • 120g unt topit
  • 150g făină
  • 150g mălai
  • 1 lingură semințe de chimion, plus 1/2 linguriță de presărat deasupra
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare

Încinge cuptorul la 180°C.

Pune untul într-o crăticioară și topește-l pe foc mediu, iar într-o tigaie prăjește uscat semințele de chimion timp de 1-2 minute, până ce încep să-și elibereze aroma.

În bolul unui robot de bucătărie, pune ouăle împreună cu zahărul și amestecă până ce compoziția aproape își dublează volumul. Adaugă untul (care între timp s-a răcit puțin, astfel încât să nu gătească ouăle), laptele bătut și semințele de chimion. Amestecă puțin, apoi adaugă ingredientele uscate: făina, mălaiul, bicarbonatul și sarea.

Amestecă totul până ce se omogenizează, apoi transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară deasupra jumătate de linguriță de semințe de chimion și dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până ce pâinea devine aurie și trece de testul scobitorii.

Lasă pâinea la racit 10 minute înainte de a o tăia.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram