Mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură liofilizată

08 Jun 2021, Cristina Mazilu

Tortul meu preferat cu ciocolată – acum în varianta video ?

Găsiți rețeta mai jos, da’ mai bine vă uitați întâi la clip, ca să vedeți ce face o priză inteligentă în combinație cu un robot de bucătărie (în timp ce eu am un rant despre plantele de la studio ???)

INGREDIENTE

6 porții, 1 oră

  • 3 ouă
  • 135g unt la temperatura camerei
  • 160g ciocolată cu 70% cacao
  • 135g zahăr Muscovado
  • 60g făină de migdale
  • 35g făină albă
  • 1 linguriță de sare

PENTRU GLAZURĂ

  • 75g smântână pentru frișcă
  • 50g ciocolată

TOPPING (opțional)

  • 50g fistic prăjit și tocat
  • 2 linguri de zmeură liofilizată

Încinge cuptorul la 170°C.

Taie untul în cuburi, rupe ciocolata în bucăți și pune-le împreună într-o crăticioară. Amestecă incet, pe foc mic până cand acestea se topesc.

În bolul unui mixer pune ouăle, zahărul și bate-le bine până când compoziția își dublează volumul și se fac spumă.

Toarnă cu atenție ciocolata topită de jur împrejurul bolului și amestecă încet (ca să nu scoți bulele de aer formate) cu o lingură de metal, până când mixul de ouă și cel de ciocolată se combină și obții o un amestec uniform.

Adaugă făina de migdale, făina alba și sarea. Mixează încet toată compoziția până când sunt toate ingredientele omogenizate.

Pregătește o formă de tort cu baza detașabilă (eu am folosit una cu diametrul de 17cm). Pune o hârtie de copt pe bază, apoi unge marginea cu unt și tapeteaz-o cu unt și cacao.

Toarnă compoziția de blat în formă, nivelează cu o spatulă și pune-o la cuptor timp de 30-35 de minute, până când aluatul este crescut și ferm deasupra. Este posibil să se crape puțin la copt, dar nu e cazul să te îngrijorezi.


Cand blatul e gata, lasă-l să se răcească înainte să îl scoți din formă.

Pentru ganache-ul de ciocolată, pune smântâna pentru frișcă într-un bol și încalzește-o până aproape de punctul de fierbere.

Rupe ciocolata în bucăți, pune-o într-un bol, toarnă smântâna fierbinte, lasă totul să stea pentru 1 minut apoi amestecă cu tel până când bucațile de ciocolată se topesc. Lasă ciocolata deoparte timp de 2 minute, să se răcească puțin.

Scoate blatul din formă, așază-l pe un platou, toarnă crema de ciocolată deasupra și întinde-o pe toată suprafața tortului.

La final, presară deasupra fisticul tocat și zmeura liofilizată.

//

Ajutorul meu în bucătărie a fost sistemul inteligent , care nu doar că îmi face viața mai confortabilă, dar mă și ajută să economisesc timp.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Simona says:

    Vai de mine, m-ai nenorocit… Numai cat ma uit la tortul asta si ma ia cu lesin de la atata pofta! Cred ca in noaptea asta ma culc la 12 doar sa apuc sa gust si eu o bucatica din reteta asta minunata…

  2. Maria says:

    Buna,
    Faina de migdale poate fi inlocuita cu faina normala sau e un must? ?.
    Planuiesc sa fac tortul in weekendul asta de urmeaza.
    Multumesc

Comenteaza
Follow on Instagram