Chez Mazilique

Pateu de ciuperci

De pateul asta m-am indragostit inca de cand l-am selectat pentru editia de Craciun a Good Food si apoi, cand l-am facut pentru pre X-mas party, s-a dovedit a fi un asa hit, incat probabil ca il repet si la petrecerea de Revelion, mai ales ca poate fi facut din timp, ba chiar e recomandat.

Si se face chiar simplu: incingi 1 lingura de unt intr-o tigaie, in care prajesti 1 ceapa taiata marunt, pana ce se inmoaie. Adaugi atunci cativa catei de usturoi maruntitit si niste cimbru (1 lingurita de frunze uscate sau 3 fire proaspete) si le lasi 1 minut sa-si elibereze aroma, apoi torni in tigaie 250g de ciuperci champignon si vreo 30g de hribi (poti cumpara uscati, pe care-i rehidratezi apoi in apa calda) taiati de asemenea marunt. Lasi pe foc 5-7 minute, stropesti cu 2 linguri de brandy si 1 lingurita de suc de lamaie, amesteci si mai lasi ciupercile pe foc 2-3 minute, pana ce lichidul s-a evaporat.

Iei de pe foc, arunci o mana de patrunjel tocat, lasi sa se raceasca putin ciupercile, apoi le amesteci cu 150g de unt (eu am facut treaba asta la robot). Apoi pui compozitia intr-un bol (sau mai multe) si dai pateul la frigider cateva ore, pana se intareste. In plus, eu l-am sigilat cu niste unt clarificat (am topit untul pana ce s-a separat si am folosit partea lichida si clara) in care am prins si niste frunze de cimbru proaspat.

Cu painea prajita va descurcati voi ;)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. ETHEEA says:

    super:D maine vreau sa incerc si eu prima tentativa de pateu.Mi-a placut si untul de ficat cu stafide homemade

  2. Mirela says:

    ce unt folosesti ?

  3. Ciuleandra says:

    L-am facut de Craciun si chiar voiam sa iti multumesc de sugestie, a disparut de masa imediat – l-au apreciat pana si carnivorii convinsi :)

  4. andra says:

    bun bun!!!!!!

  5. Anonymous says:

    E vb de unt clarifiat , nu clarificat :) Besides that , super reteta, o sa o incerc si eu .

  6. Mazilique says:

    @anonim – close enough :))

  7. Andreea B says:

    l-am facut si eu pentru o petrecere/”adunatura” (a se citi adunare) cu prietenii si a fost f apreciat – adica mancat rapid. l-am facut repede cu niste ciuperci super frumoase de la auchan si mi-a placut ca fiecare s-a servit singur :D n-a fost nevoie sa migalesc multe tartine.a fost la loc de cinste langa pate ul cu stafide pe care il fac de fiecare data cand vreau sa impresionez audienta :)

  8. Cat unt ai folosit pentrua “sigila”?

  9. @brindusa – cam 2 linguri per portie. dar e in functie de recipentul pe care-l folosesti

  10. Mihaela H. says:

    Doamne, e divin!!! Saru’mana pentru reteta, s-a lasat cu victime! ;-)

  11. […] cu pateu de ciuperci pe care nu le vedeam sa devina vedetele meniului, mai ales ca a fost prima data cand am incercat […]

  12. sma says:

    sare nu se pune?

Insta Moments

  • Playground, I haz it
at #MaziliqueStudio
  • #tropical days at #MaziliqueStudio
  • We're hiring. Check it out on the blog
  • Just a throwback to one of my favourite places - Baracca (and of of my favourite dishes)
>
>
>
#missingthis
  • Really excited about tomorrow, as I'm returning to #MaziliqueStudio and to working on my projects in my beloved kitchen. But until then, I'm treating the first Monday of the year as it should be - with 50 shades of grey laziness and a touch of nostalgia.
  • You really have to check this out. Recipe in profile link 
#chocolate #icecream #christmas #recipe
  • Some #bacon wrapped #turkey. Check out the recipe on the blog
  • a girl and her #pig
  • #mozzarella #garlic #parmesan #basilic and #parsley #pullapartbread >>> recipe in profile link