Chez Mazilique

Israel // Ierusalim: shuk Mahane Yehuda

Vorba cantecului – this is my church. this is where i heal my hurts.

Cuz’ nevermind restul chestiilor pentru care Ierusalimul e plin de pelerini: piata Mahane Yehuda e plina de fructe proaspete, legume, condimente, peste proaspat din Mediterana, iar in aer pluteste o aroma care a adunat tot za’atarul din piata, scortisoara, paprika, piper negru, curmale si sumac.

Shuk-ul (adica piata in aer liber) Mahane Yehuda este un reper important in viata Ierusalimului. Cam 250 de tarabe si magazine aduna cam tot ce-ai avea nevoie pentru pregatit masa. Iar ultimii ani, de cand piata a intrat pe harta destinatiilor foodie (Anthony Bourdain, Yottam Ottolenghi – cu voi vorbesc!), au aparut si cateva baruri mai hipsărești, unde gasesti beri artizanale, vodca boutique si cafele gourmet.

M-am invartit prin piata cateva ore, la finalul unei zile pline, ultima petrecuta in Israel. Asa ca mi-am cheltuit ultimii bani pe curmale medjool, capsuni proaspete, za’atar si halva cu fistic. Shekels well spent.

  1. Mihai Mazilu says:

    Pietarii lor arata mai “fancy” decat ai nostri !

  2. plus ca sunt si mai prietenosi :-)

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link