Chez Mazilique

Crostata cu gem de smochine

Probabil ca asta e cea mai simpla tarta pe care o puteam face – toate ingredientele erau la indemana. Si toata treaba costa doar vreo 10 minute de agitatie prin bucatarie, cat sa aduni urmatoarele:

crostata cu gem de smochine-1
INGREDIENTE

10 minute – prepararea, 10 minute la congelator, plus 30 de minute la cuptor, 6 portii

 

Intr-un bol amesteca faina cu sarea, adauga untul si amesteca repede, pana obtii o textura ca de firmituri (poti face asta si cu un mixer, da’ mie sincer deja imi e prea lene sa mai montez unul, cand pot face asta singura)

crostata cu gem de smochine-2

Adauga apa si amesteca pana ce aluatul se incheaga. Modeleaza-l intr-un disc si pune-l la frigider macar jumatate de ora (sau 10 minute la congelator, cum a fost cazul meu, care sincer deja nu mai aveam rabdare)

crostata cu gem de smochine-3

Scoate-l apoi de la rece, pune-l pe o suprafata pudrata cu faina si intinde-l intr-o foaie groasa de aproximativ 0,5cm.

crostata cu gem de smochine-4

Pune-l apoi intr-o forma mica de tarta (ideal cu fundul detasabil) si pastreaza resturile.

crostata cu gem de smochine-5

Umple crusta de tarta cu gemul.

crostata cu gem de smochine-6

Daca te tin nervii, din restul de aluat poti face niste fasii pe care sa le impletesti deasupra tartei. Daca nu ai rabdare pentru asa ceva (cazul de fata) – decupeaza din aluat cateva forme cu orice cookie cutter ai prin casa (sau un pahar pentru shot-uri de tequila will do just fine).

crostata cu gem de smochine-7

Asaza-le deasupra si…crostata cu gem de smochine-8

…da tarta la cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (sau pana ce aluatul e copt si rumenit).

Dupa care imi imaginez ca lucrurile devin clare, nu?

crostata cu gem de smochine-10

//

GIVEAWAY

Eu ma joc cu gemurile de la St. Dalfour deja de ceva timp (partea buna e ca nu au zahar adaugat), asa ca e momentul sa share it with the group: daca vreti sa experimentati cu un set de cinci sortimente (plus doua lingurite tres jolie, suficient de lungi, cat sa nu mai ramana nimic pe fundul borcanului)*, lasati-mi un comentariu in care imi spuneti in ce retete ati folosi gemul.

Astept raspunsurile voastre pana vineri, 4 decembrie, la ora 23:59. Castigatorul va fi ales random si anuntat sambata.

__________

* – giveaway-ul se expediaza doar pe teritoriul Romaniei

 

UPDATE: Si giveaway-ul merge la:

Screen Shot 2015-12-07 at 13.30.08

Andreea, astept un mail cu datele de contact :-)

YOU MIGHT ALSO LIKE