Prajitura cu banane si caramel
27 Dec 2010, Cristina Mazilu
Totul a pornit cu cheful lu’ mama sa facem banana bread. Desigur, am degenerat.
Am facut o compozitie cat pentru doua banana bread, in care in loc de nuci am pus alune de padure. Si pentru ca mi s-a parut mai simplu sa torn tot maglavasiul intr-o singura tava, am luat-o pe cea pentru blaturi de tort, am uns-o cu unt si i-am pus o folie de copt pe fund, ca sa fiu dublu-sigura ca nu se lipeste (daca vroiam sa fiu triplu-sigura o tapetam si cu faina :))
Am turnat apoi compozitia (in care, intre noi fie vorba, am pus si niste scortisoara ca sa fie clar ca-i editie speciala de Craciun)
Si am dat-o la cuptorul incins la 180C vreo ora si putin, pana ce scobitoarea a iesit curata.
Dupa cum se vede, blatul a iesit mult mai inchis la culoare, dar nu pentru ca am fi ars prajitura, ci pentru ca am folosit o faina dubioasa de-a lu’ bunica-mea, de pe la nush ce moara :)) Gustul a fost ireprosabil, so do no worry.
Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am facut un caramel din unt+zahar+smantana lichida+scortisoara. Nu ma intrebati cantitati, ca l-am facut din ochi.
Am taiat blatul in doua, cu un cutit de paine, am intins un strat de caramel, am pus niste felii de banana…
…si am pus capacul, plus inca ceva caramel, ca sa stim o treaba.
A iesit ca-n poza si a fost foarte bun, cu blatul usor umed, cat sa nu fie inecacios. S-a pastrat lovely cateva zile si ar mai fi durat daca nu am fi mancat tot :))
Mancaciosilor! :)
you have no idea… ;))
arata demential, cum altfel.
eu am, insa, o DILEMA, cu toate tartele si prajiturile si placintele…
cu temperatura am inteles, dar la un cuptor electric CE program trebuie ales pt draciile astea, ca sa se coaca, dar sa nu se usuce de tot, adica sa fie numai bune?
jos si sus? jos si ventilatie?
numai ventilatie cu aer fierbinte? dar cred ca ala e numai pt biscuiti, ca am incercat o data si nici in 2 ore placinta cu mere cu bretele nu mi s-a copt…
sunt in dileme si de cand cu cuptorul asta nu=mi mai ies lucrurile cum trebuie
@zuzu – prajitura asta am facut-o la un cuptor electric – jos, fara ventilatie :)
si as putea sa fac la fel si Tarte Tatin si cealalta tarta cu mere cu zabrele deasupra?
sau orice blat de tort?
clar!
abi astept sa incerc!
multumesc mult pt info!
Am facut de craciun tortul cu banane si caramel de pe coperta good food si a iesit ok, dar nu genial. Pentru dulche de leche nu scria ce cantitate de zahar se adauga, iar cantitatea de lapte era mult prea mica, deci nu am avut suficient caramel. La fel am patit si cu trufele din good food. Am ramas cu senzatia ca nu erau testate si e pacat :(
@bianqua – imi pare rau sa aud asta. au fost testate de 3 ori :-s
Geniala! Am pregatit-o pentru noaptea dintre ani, dar mi-am permis sa fac alt sos caramel (zahar, apa si frisca lichida, reteta incercata). Intentionam sa-i si trag o poza ca sa ma laud, dar pana sa-mi insfac aparatul, pofticiosii din jurul meu l-au si atacat. :)
@ork – pfff, ce oameni! :))