Cuscus de vara

23 Jun 2011, Cristina Mazilu
Cuscusul a devenit my lazy comfort food vara asta. Adica de fiecare data cand mi-e foame, iau o mana de cuscus, torn apa fierbinte peste, astept 10 minute, amestec niste verzituri in toata treaba (sau ce stafide mai am eu la indemana) si asta-i tot. Yumm in a bowl.

Cand am putin mai mult timp, adica maxim 15 minute, fac varianta din poze.

Iau 1 ceapa, o tai marunt, si o calesc intr-o lingura de ulei de masline pana ce se inmoaie. Pe final pun si 2-3 catei de usturoi sa-si elibereze aroma. Apoi, intr-un bol pun cuscusul (se gaseste unul la Mega Image cu vreo 5 lei cutia, din care ies muuulte portii), peste el vine ceapa si usturoiul, 1 mana de stafide si torn niste supa de legume/de pui ori chiar apa fierbinte peste toata treaba. Zeama tre’ sa depaseasca granulele de cuscus cu vreun deget. Bolul il acopar cu folie de aluminiu si-l las in asteptare 10 minute.

Dupa ce timpul a expirat, cuscusul s-a umflat si merge stoarsa deasupra o jumatate de lamaie. Mai torn niste ulei de masline (in acest caz – o specialitate cu ardei iute de la Oliviers & Co), presar patrunjel tocat din trei legaturi si cateva sferturi/jumatati de rosii cherry. Niste sare de mare on top si pranzul/cina e gata. Merge luat si a doua zi in caserola, la birou.

Photobucket

Nu e cuscusul marocan, e o incropeala delicioasa si fresh. O sa experimentez si cu niste variatiuni de cuscus integral/multigrain etc pe care le-am vazut la Bacania Veche.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. Like, like, like!!! merci beaucoup de idee, asta am sa o fac azi, ca mi-e o lene, plus ca arata super bun!

  2. vera says:

    Mazilika – dacatz place couscous, incearca si varianta mai profund sanatoasa – quinoa. Se gaseshte in multe locuri si e genial, in plus extrem de versatila si o potzi face pe dulce sau pe sarat.

  3. Mazilique says:

    @alina – do that ;)
    @vera – o sa iau de la Bacanie ;)

  4. Andreea B says:

    e f bun couscous ul de la bacanie. l-am incercat acum vreo 2 saptamani si il fac asemanator, doar ca pun intotdeauna si menta proaspata :)

  5. ah, ia sa incerc si eu! :P

  6. lynx says:

    asta pare tare faina reteta, de-o face si cel mai slab bucatar, adica io;
    vad ca ai revenit la aparatul tau foto, suuuper

  7. Lavinia says:

    Buna tare! Si eu mai fac cuscus din asta, cu ce se gaseste prin frigider, o alternativa delicioasa la eterna salata cu rosii, ceapa, ardei gras si branza.

  8. Gabriella says:

    Tocmai am facut un mare castron cu reteta asta si toata lumea lauda mancarea :D 10x!

  9. pansy says:

    nu stiu cat e cus cus-ul la bacanie,mie imi pare un magazin scump,dar olivier&co e foarte scump.daca iti cumperi uleiul de masline dorit,si un ghiveci de chili din piata,chili sau jalapeno,cred ca iesi mult mai ieftin si cu acelasi rezultat ca la olivier,e drept ca, cu sticla mai putin aratoasa.

  10. pansy says:

    am uitat sa-ti multumesc pentru reteta de cuscus.mi-am cumparat,dar nu l-am gatit inca.am mancat in maroc in fel si chip,drept care vazand ce munca era la el nu m-am incumetat,desi mi-am cumparat cuscus instant.da’stii cum e,poate,cand ti se infige un “cui” in cap.

  11. Ina says:

    Arata yummmi:D o intrebare: ce fel de cuscus folosesti? eu am incercat odata cu cuscus (gen paste) si nu mi-a iesit..doar s-a umflat, dar era nefiert in mijloc. eventual magazine de unde as putea cumpara, gen Kaufland,etc

  12. @ina – e de la delhaize, cumparat de la mega image. nu trebuie fiert, doar oparit :-)

Comenteaza
Follow on Instagram