Salata de broccoli la gratar
Dupa trei zile de zvarcoleli in care pofta de broccoli n-a trecut, am executat o reteta de la Ottolenghi.
Am desfacut 1 capatana de broccoli in florete mai mici. Am pus o oala cu apa pe foc – cand a dat in clocot, am pus broccoliul si l-am fiert fix doua minute, dupa care l-am racorit in apa foarte rece (merge pusa si niste gheata in ea – asa legumele isi vor pastra culoarea vie si textura crocanta).
Am scurs broccoliul de apa si cand a fost complet uscat l-am tavalit prin ulei de masline, sare si piper proaspat rasnit. Am incins grill-ul (in cel mai rau caz, merge si o tigaie) si l-am pus la copt, intorcandu-l din cand in cand, timp de cateva minute.
In timpul asta, am taiat fin 4 catei de usturoi si 1 ardei iute rosu. Intr-o tigaie am incins cateva linguri de ulei de masline si am adaugat usturoiul si ardeiul iute, cat sa-si elibereze aroma, iar usturoiul sa se rumeneasca usor (nu prea tare, ca se face amar).
Am luat broccoliul de pe gratar, l-am stropit cu uleiul aromat, am adaugat usturoiul si ardeiul iute si am mancat c-o pofta de ziceai ca-i crispy bacon.
Odata cu usturoiul, adauga in tigaie si o mana de fulgi de migdale si lasa-i sa se rumaneasca, apoi presara-i peste salata.
Am mancat si eu sapt asta, doar ca pt prima data, broccoli a la Ottolenghi(Ca la Ottolenghi trebuia sa astept 50 de min pt o masa si nu mi s-a parut prea cool)!
E nemaipomenit de bun, mai ales ca eu nu ma trezesc niciodata cu pofta de broccoli! :)
Insa de acum e clar ca a primit a doua sansa :)))
PS-eu, in schimb, m-am desteptat azi cu o pofta uriasa de bezea (tot a la Ottolenghi, uriasa si gustoasa!!)
intr-un mod cu totul intamplator, am descoperit modul de prepare a legumelor pe o tava de tabla, asezata pe carbuni, de preferinta sa fie mai groasa si obligatoriu cu striatii; in acest mod nu vor fi arse, decat daca uitam de ele, in lipsa acesteia, folositi gratarul de aragaz, da da, acela de fonta
pasul urmator, a fost sa elimin contactul tuturor produselor cu jarul (specialistii vor spune ca-i sanatos asa)
optiunea mea a fost dictata de rezultate
ahahahaha, tu ai facut broccoli AOP si nu stiai cum sa ne zici:))
@cookie – omfg, you’re right!!!!!
[…] toate: pateul de pui cu stafide, vin şi busuioc, humusul cu seminţe de pin, kisirul cu rodie, broccoli cu fulgi de migdale şi usturoi, tot, tot, tot. Ah, da, click pe denumiri şi vedeţi reţetele […]