Piept de pui la gratar, with a Nomu twist

14 Jul 2011, Cristina Mazilu

Cine a mai trecut pe aici probabil ca stie ce in ce relatie proasta ma aflu cu pieptul de pui, mancarea iconica pentru curele de slabire fade si plictisitoare. Si, cu toate ca nu cumpar piept de pui.. cam niciodata, cumva se insinueaza in frigiderul meu, naiba stie prin ce metode subversive.

Asa se face ca am dat peste doua bucati care ocupau locul aiurea (destinat cel mai probabil unei cefe de porc or smth :)) si-am zis sa le rezolv pe amandoua dintr-o lovitura.

Am taiat pieptul de pui in fasii, apoi mi-am rascolit raftul cu condimente si am luat patru cutii de Nomu – smokey peri-peri, oriental, indian & marocan. Am turnat amestecul de ierburi si seminte in patru boluri, am turnat ulei de masline si-am facut un maglavais (adica patru) in care am balacit puiul nefericit, care in aceasta formula trecut la frigider (putea fi pus pe gratar si chiar atunci, da’ deja nu mai aveam chef :))

A doua zi am incins gratarul de fonta (Ikea) si am aliniat puiul aromat, care-a sfarait cateva minute si mi-a umplut toata casa de fum (ma asteptam sa cheme vecinii pompierii la ce fum iesea pe geamul de la bucatarie). Plus ca pe mine m-au usturat ochii si narile de parca eram la un protest in care s-au folosit lacrimogene.

Dar important e ca am salvat puiul de la o soarta plictisitoare – a fost fraged si aromat si l-am mancat cu rosii proaspete, care in piete incep sa prinda gust :)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. xxl says:

    Sigur era de pui si nu de puicuta? :)))

  2. lynx says:

    PIEPTUL DE PUI ARE NISTE PIEPTUTI,PIEPTISORI,PUI DE PIEPT,SAU NU’S CUM SA SPUN,EU I-AM ASEMANAT CU PESTISORII AIA CARE INOATA IN JURUL UNUI RECHIN; CRED CA DESPRE EI SE VORBESTE IN TEXT

  3. besiuta1 says:

    hmmm,eu consum doar carne de pui,curcan mai rar vita,iar de porc nu discut,dar folosesc condimente pentru carnea facuta laa gratar.
    de unde sunt cumparate condimentele?

  4. Mazilique says:

    condimentele le gasesti fie pe siteul nomu.ro, fie la bacania veche

  5. tata lu'mazi says:

    puiul meu, convins de un amic, chiar fortat, am achizitionat cativa curcani unguresti, care au in fisa tehnica trecuta o greutate, ce-i drept spre sfarsitul vietii lor, de 25kg
    si daca-ti revizuiesti un pic atitudinea, fata de acest animal, de altfel prieten al omului, promit ca vei avea cu ce sa impresionezi in zilele sarbatorilor
    hai tine cont si de noi, consumatorii de piept (se’ntelege de pui); vezi ce tolerant sunt eu cu desfasurarea ta de forte in jurul unei cefe, muschi, carnat, etc.
    citesc tot ce scrii

Comenteaza
Follow on Instagram