Piept de pui la gratar, with a Nomu twist
Cine a mai trecut pe aici probabil ca stie ce in ce relatie proasta ma aflu cu pieptul de pui, mancarea iconica pentru curele de slabire fade si plictisitoare. Si, cu toate ca nu cumpar piept de pui.. cam niciodata, cumva se insinueaza in frigiderul meu, naiba stie prin ce metode subversive.
Am taiat pieptul de pui in fasii, apoi mi-am rascolit raftul cu condimente si am luat patru cutii de Nomu – smokey peri-peri, oriental, indian & marocan. Am turnat amestecul de ierburi si seminte in patru boluri, am turnat ulei de masline si-am facut un maglavais (adica patru) in care am balacit puiul nefericit, care in aceasta formula trecut la frigider (putea fi pus pe gratar si chiar atunci, da’ deja nu mai aveam chef :))
Dar important e ca am salvat puiul de la o soarta plictisitoare – a fost fraged si aromat si l-am mancat cu rosii proaspete, care in piete incep sa prinda gust :)
Sigur era de pui si nu de puicuta? :)))
PIEPTUL DE PUI ARE NISTE PIEPTUTI,PIEPTISORI,PUI DE PIEPT,SAU NU’S CUM SA SPUN,EU I-AM ASEMANAT CU PESTISORII AIA CARE INOATA IN JURUL UNUI RECHIN; CRED CA DESPRE EI SE VORBESTE IN TEXT
hmmm,eu consum doar carne de pui,curcan mai rar vita,iar de porc nu discut,dar folosesc condimente pentru carnea facuta laa gratar.
de unde sunt cumparate condimentele?
condimentele le gasesti fie pe siteul nomu.ro, fie la bacania veche
puiul meu, convins de un amic, chiar fortat, am achizitionat cativa curcani unguresti, care au in fisa tehnica trecuta o greutate, ce-i drept spre sfarsitul vietii lor, de 25kg
si daca-ti revizuiesti un pic atitudinea, fata de acest animal, de altfel prieten al omului, promit ca vei avea cu ce sa impresionezi in zilele sarbatorilor
hai tine cont si de noi, consumatorii de piept (se’ntelege de pui); vezi ce tolerant sunt eu cu desfasurarea ta de forte in jurul unei cefe, muschi, carnat, etc.
citesc tot ce scrii