Cotlete de miel la gratar, cu linte
Nu stiu daca v-ati prins, dar mie imi plac foarte mult cotletele de miel. Cel mai adesea le cumpar de la o macelarie arabeasca (Cutitul de Aur, de pe strada Ritmului). Eu merg acolo de multi ani, de pe vremea cand in facultate locuiam prin zona, dar sunt sigura ca exista si multe alte surse misto – incercati si voi ce gasiti prin cartierele voastre.
Ce m-a facut sa repet retetele de cotlete de miel in diverse feluri si combinatie, e pentru ca se pregatesc foarte usor, foarte rapid si – daca reusesti sa treci peste traumele din copilarie cu mielul ala dubios de la masa de Paste – se dovedesc a fi foarte gustoase. Iar combinatiile in care le poti pregati sunt nenumarate (deci stay tuned, ca mai urmeaza si altele).
INGREDIENTE
25 de minute, 2 portii
- 4 cotlete de miel
- 150g linte verde
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- zeama de la ½ lamaie, plus extra, dupa gust
- 1-2 ardei iuti, rosii, taiati in felii subtiri
- 1 lingurita de chimion
- frunzele de la 1 legatura de patrunjel, tocate
- ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit
Pune lintea la fiert intr-o oala cu apa sarata si las-o sa fiarba pana cand se inmoaie, aproximativ 20 de minute (insa depinde de cat de uscate sunt, asa ca gusta-le si asigura-te ca sunt al dente).
Intre timp, pune ceapa intr-un bol cu sare, piper si zeama de la ½ de lamaie, amesteca si las-o sa stea cat lintea fierbe si tu pregatesti mielul.
Unge cotletele pe ambele parti cu putin ulei de masline, presara-le cu sare si piper si incinge un grill (eu am folosit unul de fonta). Asaza cotletele pe gratarul incins si tine-le cate 2 minute pe fiecare parte (hai 3, dar mie deja mi se pare prea mult – vrei sa fie fragede si suculente, nu tari si uscate).
Ia apoi cotletele de pe foc si lasa-le sa se odihneasca cateva minute, cat termini de pregatit lintea. Mai exact, scurge bine lintea de apa si apoi adaug-o peste ceapa, impreuna cu ardeiul iute, patrunjelul si chimionul, plus doua linguri de ulei de masline. Amesteca, gusta si mai adauga sare, piper si zeama de lamaie daca mai e nevoie, plus ulei de masline daca lintea ti se pare prea uscata.
Serveste-o apoi impreuna cu cotletele de miel.