Piersici umplute cu crema de biscuiti amaretti si cacao
Fiecare vara care a trecut de cand m-am apucat de gatit (adica vreo doua :))), m-a lasat c-o nostalgie pentru ca n-am apucat sa ma bucur de toate fructele si legumele care au umplut tarabele. Si tare am vrut sa nu treaca vara asta fara piersici umplute – aurii, dulci si aromate cum nu mai prind decat abia la anu’ pe vremea asta.
Asa c-am luat vreo patru piersici si le-am taiat in jumatati.
O jumatate am mancat-o, alta am tocat-o marunt si-am pus-o intr-un castron, iar pe restul le-am scobit c-o lingura din aia de inghetata.
Am pisat in mojar o mana de biscuiti amaretti… (nu foarte fin, c-am vrut sa pastreze ceva textura)
Si i-am turnat in castronul in care pusesem jumatatea de piersica (plus resturile rezultate din scobituri :p), un galbenus, 60g de zahar si 25 de cacao.
Toata treaba am amestecat-o pan’ s-a facut un fel de crema cu care am umplut piersicile asezate intr-o tava. Le-am mai pus un motz de unt si le-am bagat la cuptorul incins la 150C, unde au stat cam o ora.
Bine-ar fi sa le mananci cat sunt calde. Eu asa am facut. Da, pe toate.. :))
PS – reteta asta am facut-o si anul trecut, aproximativ la fel. si ce daca ma repet? a fost bun! :))
http://blogs.wsj.com/deals/2011/08/24/steve-jobs-resigns-as-apple-ceo/
asta a propos de fructe de sezon care ‘se trec’ degeaba ;) cu niste mere nu ai incercat mazi?????
@anonim – omfg, acu’ aflu. am incercat, da’ abia ce-am prins gustu’ anu’ asta (air & phone)
hey, where do you by your amarettini from in Bucharest? Mersi, Kat
pe-ai mei i-am luat din italia, dar cauta prin hypermarketuri si delicaterii… :-/
Cred ca toata piersicile din lume isi doresc un astfel de tratament acum :)), looks great!
I feel you cu fructele! Sa vezi cata lista de retete cu fructe aveam la to do pe vara asta si iaca au trecut fructele de padure (aproape) si tot ce m-am invrednicit sa fac a fost o placinta… ptiu!
Reteta asta pare perfecta pentru o amica de-a mea care nu suporta amestecul de zahar+faina+ou+unt. Dar nici nu am chef sa i-o fac cat isi mananca ea felul doi. Asadar, o ucid daca i le dau reci? Ii pun o inghetata alaturi si-i spun ca asa e reteta lui Jamie :))))
Mazi, acu’ plec la piata! din cauza ta, sa stii :)))
bwahahahaaha
Mazi,tu esti din Bacau de loc?:)
cam da, se vede? :))))
arata bestial! deja mi-era pofta de piersici, acum … nu mai pooooottt :P
te pup cu drag!
arata foarte yamiii!!! cand nu o sa mai am job asta o sa fac toata ziua! abia astept! :DD
am facut reteta in week-end, nu am avut biscuiti amaretti, asa ca am optat pentru biscuiti cu nuca, luati din mega si am adaugat un pic de esenta de migdale.
papilele gustative au fost extaziate..:)
[…] Reteta originala aici. […]