Pui copt cu sofran, alune de padure si miere

25 Feb 2013, Cristina Mazilu

N-are cum sa nu-ti placa reteta asta – e foarte simplu de facut, dar are niste arome care te trimit brusc in Maroc (seriously, cine n-ar vrea sa fie acolo, acum?) – scortisoara, apa de trandafiri, sofran. Fix ca in Jamaa el Fna, in Marrakech (ma rog, fix imi imaginez asta, pentru ca n-am fost in Maroc. inca. damn)

Asa ca am luat o caserola de piept de pui dezosat feliat, fara piele, Fragedo Delicat de la Transavia, l-am pus intr-o tava impreuna cu o marinada facuta din 2 cepe taiate cuburi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de ghimbir macinat, 1 lingurita de scortisoara macinata, niste fire de sofran, sucul de la 1 lamaie, 4 linguri de apa rece, sare si piper. In amestecatura asta am tavalit bine puiul si am lasat tava in frigider o ora. Ar fi fost mai bine peste noapte, da’ cand ma izbeste foamea, nu prea ma mai tin nervii :))
Cand mi s-a parut ca a trecut suficient timp, am trecut tava din frigider in cuptorul incins la 200 de grade, unde am lasat-o vreo 35 de minute.
Intre timp, intr-un mojar am pisat 100g de alune de padure, pe care apoi le-am amestecat cu 70g de miere si 2 linguri de apa de trandafiri (o gasiti la bacaniile/ macelariile arabesti), pana se formeaza o pasta groasa.
Am scos puiul din cuptor si am uns fiecare bucata cu pasta obtinuta, apoi l-am mai lasat sa se rumeneasca 10-15 minute.
In final a rezultat un pui fraged si aromat, langa care am trantit un cuscus simplu si o mana de frunze verzi, tavalite prin ulei de masline si zeama de lamaie. Am mancat vreo doua portii si am facut planuri de vacanta.
La Casablanca m-am uitat weekendul trecut (1st time, yeah, sunt foarte defazata), mai ramane sa cumpar biletele in Maroc. Keep you posted.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Ana B says:

    Mai rar piept de pui la tine pe blog, stiu ca nu-ti place varianta de pui atos la gratar astfel ca am incredere sa incerc aceasta reteta pentru ca sigur iese ceva gustos. Intrebare: apa de flori= ce aroma? Eu am acasa apa din flori de portocal si respectiv trandafiri.

  2. @ana b – apa de trandafiri ;-) enjoy

  3. Anonymous says:

    Eticheta `Reclama Transavia`?

  4. @anonim – eticheta “advertorial”, prima in linia de mai sus

  5. alina says:

    Postarea ta mi a trezit brusc amintiri gustative delicioase din Maroc, mai exact Marrakesh, unde plecasem fara sa stiu la ce sa ma astept si m am indragostit pe loc si fara tagada de oras. Am explorat geografic si culinar orasul si doua scurte calatorii spre Muntii Atlas si desert. Mielul si puiul primite in restaurantele traitionale s au intiparit adanc in memoria gastronomica, au fost dintre cele mai delicioase, delicate si ffrumos parfumate feluri ever. Regret ca nu m am incumetata sa vizitam Oarzazat din cauza drumului lungut pe serpentine dar o voi face sigur data viitoare…

  6. Ruxandra says:

    Dupa lungi alergari prin oras in cautarea apei de trandafir singurul ingredient care imi lipsea, am reusit sa fac aceasta reteta delicioasa. Rezultatul….numai exclamatii ” wow cat este de bun”pe parcursul intregii mese. Multumesc Cristina :)

Comenteaza
Follow on Instagram