Salata de bulgur cu rodie si fistic

29 Jul 2015, Cristina Mazilu

Sunt deja cativa ani buni de cand experimentez cu salatele pe baza de bulgur, cuscus, quinoa si alte grains. Combinatiile de gusturi si texturi cu care pot sa ma joc sunt atat de vibrante, incat nici nu cred ca o sa ma opresc prea curand.

De data asta am pregatit o salata (si folosesc termenul asta destul de loosely, pentru ca poate foarte bine sa fie un fel de mancare principal, dar si o garnitura pentru peste sau carne la gratar) cu doua dintre ingredientele mele preferate – rodie si fistic. La final a fost foarte complicat sa ma opresc din mancat, pentru ca it was THAT good.

 

INGREDIENTE

10-15 de minute, 4 portii

    • 200g bulgur fin (il gasesti la bacaniile arabesti)
    • 1 ceapa
    • 1 rodie
    • 2-3 rosii (eu am folosit o combinatie cu unele rosii si galbene)
    • 1 legatura de ridichi (sau le gasesti pe cele la punga din supermarket; not the same thing, but it works in afara sezonului)
    • 2 legaturi de patrunjel
    • 1 mana de frunze de menta
    • 1 lingura de sumac
    • 1 lamaie
    • 50g fistic prajit si sarat
    • sare de mare
    • piper proaspat rasnit
    • ulei de masline extravirgin

 

Pune bulgurul intr-un castron si acopera-l cu apa fierbinte, apoi asaza o farfurie deasupra si lasa-l sa se inmoaie cat pregatesti restul ingredientelor.

Taie ceapa marunt si pune-o intr-un bol impreuna cu sumacul si cu zeama de la jumatate din lamaie. Amesteca.

Taie cubulete rosiile, ridichile si pune-le peste ceapa impreuna cu semintele de la rodie.

Toaca marunt patrunjelul si menta si adauga-le restului de ingrediente.

Toaca grosier fisticul, apoi amesteca toate ingredientele impreuna cu bulgurul. Asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat rasnit, adauga zeama de la cealalta jumatate de lamaie si stropeste bine cu ulei de masline. Amesteca, gusta si apoi spune-mi daca asta nu e una dintre cele mai misto salate.

TIPS-amp-TRICKS1

 

  • inlocuieste fisticul cu migdale tocate sau muguri de pin
  • adauga rondele de ardei iute
  • foloseste o lingura de melasa de rodii
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. cristina says:

    Of, ce bine arata toate! Am facut o intoxicatie si de doua zile beau doar ceai si mananc paine prajita. Si dintr-o placere bolnava ma uit la blogul asta si imi ploua in gura. Mi-am notat ingredientele de la salata asta, de la tarta cu zmeura si de la chocolate chip cookies. Am sa le fac si am sa le mananc. Doamne ce foame imi e! Sa pui o poza si cu o cana de ceai, ceva, sa ma simt si eu in rand cu lumea.

  2. Usor si gustos. Trebuie sa incerc!

Comenteaza
Follow on Instagram