Pain Plaisir

18 May 2013, Cristina Mazilu

A trecut fix o luna de cand aman sa scriu articolul asta. Pentru ca-i complicat sa legi doua fraze despre locurile care-ti sunt dragi (de exemplu a durat juma’ de an sa scriu despre Simbio si atunci abia s-au strans trei paragrafe:))

La Pain Plaisir am ajuns prima data acum o luna, si o singura vizita mi-a trebuit ca sa-mi insusesc un nou obicei carbohidratat.

Locul in cauza e o brutarie-patiserie-cofetarie lovely, pe Barbu Delavrancea nr. 1 (se intra din Ion Mihalache). Gasesti aici vreo 12 feluri de paine, tarte, biscuiti si alte prajituri, plus trei oameni misto carora nu le e frica sa foloseasca unt de de 82%.

Povestea lor incepe acum mai multi ani, cand Monica (stanga) si Irina (dreapta) s-au cunoscut si s-au imprietenit la job. Pana acum un an, Monica a lucrat in vanzari, a fost client service, a fost director executiv, a facut si marketing. Dar asta deja e in trecut. Acum te primeste cu zambete, cafea si croissante la Pain Plaisir.

In 2007, Irina lucra la Ministerul de Finante. Pana intr-o zi cand drumul ei n-a mai batut coridoare de birouri, ci s-a mutat pe strazile din Paris, unde a urmat cursurile Le Cordon Bleu (pretty much cel mai tare loc unde poti invata sa gatesti – Julia Child, Yotam Ottolenghi si Mario Batali or sti ei ceva). De aici a trecut prin bucatarii de trei stele Michelin (Pierre Gagnaire), o stea (Gaya Rive Gauche), iar apoi la patiseria Pain de Sucre (cam a treia cea mai misto patiserie din Paris).

Tom (poza din mijloc, doh) a aparut in schema pe cand Irina lucra la Pierre Gagnaire. Aici ea a cunoscut un tanar pastry chef englez de care s-a indragostit (awwww, yes, I’m a sucker for a butter, sugar & flour powered love story). A few years later, cei doi s-au venit in Romania, unde impreuna cu Monica s-au gandit sa deschida Pain Plaisir.

De la idee si pana cand locul a fost up and running a trecut un an, timp in care Tom si Irina au lucrat la meniu – intai acasa, apoi, din februarie, in laborator. Acum zilele lor incep la 5:00 dimineata, cand vin sa faca painile si sa pregateasca prajiturile. Asa ca le vei gasi proaspete in fiecare zi – baghete cu cereale sau tradition francaise, paine integrala, cu seminte de dovleac, de secara, cu cacao, pain au chocolat, niste croissante care mie-mi plac foarte (da’ foarte!) mult, unt aromatizat cu rucola sau curry, plus multe alte chestii delicioase care umplu vitrinele si rafturile.

Noua mea rutina este ca sambata dimineata sa le calc pragul cu urmatoarea comanda ferma:

  • anemona – prescurtarea pentru Kouing Aman, o specialitate bretona facuta din aluat de croissant impaturit cu unt si putin zahar care la cuptor se caramelizeaza si devine my dream pastry

  • 2 biscuiti cu ovaz

  • 1 chifla cu nigella seeds & curry (este la fel ca painea Brancusi – crusta crocanta si aluat aromat)

  • 1 madlena

  • 1 (sau chiar 2) croissant

  • 1 tarta cu fistic si fructe de padure 

Pentru asta merita sa nu mananc carbohidrati toata saptamana. Zic sa le faceti o vizita, I know I will :-) 

Baguette Tradition Francaise

Anemona

Tarta cu fistic

 

Pain Cereales

 

Foccacia 

 

Paine Brancusi

 

Clafoutis cu visine, Verrine fraisier, salata de fructe

Paine Kiseleff

Chiflele cu nigella & curry / Pinosaurus 

Tarta cu mango, tarta cu ciocolata

Lovely breads

Croissante

 

Tarta cu ciocolata

 

Paine cu seminte

Bunatati de la Davide Paludda / Ceaiuri

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Mihaela says:

    cat de mult mi-as dori sa fac si eu scoala Le Cordon Bleu dar costa atat de mult :(

    o sa le fac si eu o vizita curand. multumesc de articol

  2. Anonymous says:

    Tarta cu cioco este…..nu am cuvinte…Iubesc ciocolata si cainii…ordinea nu e stabilita inca…
    Thanks, Mazi!
    Cand vreau sa ma relaxez intru la tine pe blog….
    Flor

  3. drooooolllllll ….:D…nu ii stiam, insa pozele m-au convins sa le fac o vizita cat mai curand (pana nu ma apuc de dieta, hihihi).

  4. Anonymous says:

    Au si masute? Aman sa merg de când am vazut outdoor ul pe Mihalache… si la ei, si la brutaria din sat putin mai sus pe ulita la domenii si am vazut locatie si pe stefan za big one azi…

  5. Hana says:

    ioi, ce bine arata toate! una din alea trei masute o sa fie ocupate de mine, candva saptamana asta, ca tare vreau sa musc dintr-o madlena si sa simt mirosul de paine proaspata, asa, fix in acelasi timp :D
    silueta mea iti multumeste pentru pont!

  6. Anonymous says:

    FOARTE APETISANTE TOATE PRODUSELE

Comenteaza
Follow on Instagram