Salata de morcovi cu susan, patrunjel si chimion

09 May 2013, Cristina Mazilu

Super simpla, gata in 5 minute (sau cat iti ia sa dai pe razatoare niste morcovi), light & healthy. Suficient de aromata cat sa nu o uiti usor si sa vrei sa o mai faci odata.

Eu i-am facut un coming out party (debutante ball, nu alta :)) la un gratar/ petrecere/ Aperol impromptu bar/ gin tonic flash mob care s-a intamplat de 1 mai, intr-o curte conspirativa si mai ales umbroasa.

Morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus intr-un bol. Intr-o tigaie pe foc mediu am prajit 1 mana de seminte de susan, cat sa capete putina culoare. Am tocat 1, 2, 3 legaturi de patrunjel (who’s counting, really?). Le-am pus in acelasi castron cu morcovii si pe toate le-am stropit cu un dressing facut din ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, chimion macinat si putina pudra de ardei iute (eu am folosit cayenne), sare si piper.

Am gandit-o ca sa mearga cu humusul asta, dar s-a potrivit foarte bine si cu ce s-a mai intamplat pe gratar (kebab adana, pulpe umplute cu un amestec provensal, cotlete de porc frecate cu un amestec de fenicul, rozmarin, cimbru si usturoi, pulpe intr-o marinada arabeasca, piept de porc glazurat la fel ca aici – a fost greu, dar am invins.

Aperol Spritz al fresco

Nu exista poze si cu carnea dupa ce a iesit de pe gratar. Surprisingly enough, toti eram ocupati cu altceva decat poze :)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
  1. Haplea says:

    Usor de preparat, gustos si sanatos!

  2. ophelia1983 says:

    :) Mi-a placut asta “toti eram ocupati cu altceva decat poze :))” Oare toata lumea era ocupata cu ginul? :))

  3. haplea – indeed

    ophelia – now why would you say that? :))))

  4. De abia astept sa o incerc!

  5. In loc de susan, as putea pune altceva?

  6. Anonymous says:

    Delicioasa salata de morcovi!Testata

Raspunde la Anonymous
Follow on Instagram