Salata de morcovi cu susan, patrunjel si chimion
Super simpla, gata in 5 minute (sau cat iti ia sa dai pe razatoare niste morcovi), light & healthy. Suficient de aromata cat sa nu o uiti usor si sa vrei sa o mai faci odata.
Eu i-am facut un coming out party (debutante ball, nu alta :)) la un gratar/ petrecere/ Aperol impromptu bar/ gin tonic flash mob care s-a intamplat de 1 mai, intr-o curte conspirativa si mai ales umbroasa.
Morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus intr-un bol. Intr-o tigaie pe foc mediu am prajit 1 mana de seminte de susan, cat sa capete putina culoare. Am tocat 1, 2, 3 legaturi de patrunjel (who’s counting, really?). Le-am pus in acelasi castron cu morcovii si pe toate le-am stropit cu un dressing facut din ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, chimion macinat si putina pudra de ardei iute (eu am folosit cayenne), sare si piper.
Am gandit-o ca sa mearga cu humusul asta, dar s-a potrivit foarte bine si cu ce s-a mai intamplat pe gratar (kebab adana, pulpe umplute cu un amestec provensal, cotlete de porc frecate cu un amestec de fenicul, rozmarin, cimbru si usturoi, pulpe intr-o marinada arabeasca, piept de porc glazurat la fel ca aici – a fost greu, dar am invins.
Aperol Spritz al fresco |
Nu exista poze si cu carnea dupa ce a iesit de pe gratar. Surprisingly enough, toti eram ocupati cu altceva decat poze :)
Usor de preparat, gustos si sanatos!
:) Mi-a placut asta “toti eram ocupati cu altceva decat poze :))” Oare toata lumea era ocupata cu ginul? :))
haplea – indeed
ophelia – now why would you say that? :))))
De abia astept sa o incerc!
In loc de susan, as putea pune altceva?
poti folosi seminte
Delicios!
Delicioasa salata de morcovi!Testata