[fake X’mas giveaway] – 5 cutite Fiskars Edge
Asa ca saptamana asta puteti primi de la Fake Moșu’ un bloc de 5 cutite Fiskars Edge:
- pentru taiat si curatat legume
- zmitat pentru rosii si alte asemenea
- santoku
- chef’s knife
- cutit pentru taiat paine
Sunt foarte comode la manevrat, invelisul le sporeste durabilitatea si face curatarea mai usoara (cu toate ca merg spalate si la masina de vase, unlike others – trust me, I’ve tried si am stricat un set de cutite acum vreo doi ani). Plus ca arata foarte cool (au fost concepute de designerul danez Tobias Wandrup, care lucreaza pentru Fiskars inca din anii ’90, iar premiul Red Dot nu e strain de el ;-)
With no further ado, ca sa castigati blocul de cutite trebuie sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Care a fost cea mai complicata chestie pe care a trebuit sa o taiati? (in bucatarie, ca nu intra la socoteala tevile, placile de faianta sau alte chestii dubioase :)) Eu, de exemplu, m-am chinuit destul de mult cand am facut prima data pui ballotine – practic a trebuit sa dezosez un pui intreg, dar in asa fel incat acesta sa ramana intr-o singura bucata (check the link). Nici la filetatul pestelui nu pot sa spun ca sunt specialista, iar cand am de taiat mai multe de o ceapa plang cu sughituri. Voi?
Astept raspunsurile pana marti, 12 noiembrie, la ora 23:59. Castigatorul va fi ales random si anuntat miercuri – cunoasteti deja modelul :-)
:)) un ananas maricel asa si un pic deshidratat. am zis ca precis toti vecinii au aflat macar o injuratura noua :))
Nuca de cocos, greu de taiat, greu de spart si parca nici un cutit nu e bun niciodata pentru taiat ceapa solzisori :)
este, intotdeauna, o lupta seculara sa tai dovleacul placintar! dar intotdeauna merita. :)
Cred ca cel mai mult m-am chinuit cu dovlecii pentru placinta. Poate nici nu i-am ales eu pe cei mai cooperanti, cert e ca aveau coaja foarte tare si i-am taiat cu chiu si vai.
@io-n dusul tau – now you’ have to share it with the group! :))
@ciprian – daca e bine ascutit, sa stii ca se poate. da’ e putin de lucrat la tehnica ;-)
@unknown – lasa totusi un nume. daca castigi, tre’ sa te identificam cumva :-)
Eu la ananas mă chinui veșnic. Deși știu tehnica, de fiecare dată tot stau cu youtubeul deschis să mă prind ce fac eu prost și tot mă extenueaza operațiunea :))
un pui in bucatile clasice; mereu il transform in ceva zdrentuit :D
o scroafa – dar deja cred ca stii povestea :D
Wow, ce premiu frumos!
Ma chinui sa tai orice (mai ales carne) atunci cand cutitele nu taie! Am incercat mai multe variante si marci, dar nu am gasit “the perfect one”, sper sa fie acestea!
@wine and knives – hehe, de neuitat. de asta am si specificat ca in bucatarie – imi era frica sa nu vina lumea cu povesti despre soacre si sefi :))))
Un dovleac! Mereu imi dau batai de cap si imi chem sotul in ajutor, imi plac mult tartele cu dovleac, placinta de dovleac, dar cand ma gandesc ca va trebui sa tai si sa curat dovleacul, ma ingrozesc!
Cel mai greu pielea si grasimea de pe o bucata de carne de vita! m am chinuit o gramada, imi venea sa dau cu ea de pamant! nu aveam nici cutitul f bine ascutit si am stat atata ca ma durea si spatele…pana la urma, n am reusit s-o indepartez pe toata, am taiat-o si am pus o pe gratar; evident a iesit o talpa de cauciuc…:)
Peste si o rata, a meritat, rezultatul final a fost delicious :)
N-o copiez pe io-n Dushu tau! dar tot la ananas m-am impotmolit si eu. Pentru ca m-am ambitionat sa-l tai asa: http://www.youtube.com/watch?v=sTjlkEC54Yc
Constant mă chinuie peștii și varza, nu că ar fi greu, ci că dureaaaazăăăă o veșnicie
Mie imi este foarte greu sa tai blatul de tort, de aceea de obicei prefer sa fac feliile pe rand. Sufar si de perfectionism grrrrrr
Crestat castane…ori e vreun dispozitiv special care sa faca asta, ori nu stiu eu tehnica, cert e ca mereu fac chestia asta cu groaza!
Cel mai greu a fost sa transez si portionez o jumatate de caprioara. Dupa cum spunea strabunicul meu, daca esti macelar priceput, cu o brishca transezi un bou, dar un cutit bun nu strica…
Cel mai complicat a fost sa curat de solzi si inotatoare, iar apoi sa decapitez si sa portionez un crap de 9 kg, lung de vreo 80-100 cm. Pe langa ca era prea mare si greu de manevrat intr-o bucatarioara, era el si tare si alunecos :)
Un dovleac :))
O singura data in viata mea am eviscerat (macelarit e mai aproape de realitate) trei dorade. A fost o experienta traumatizanta. De acum inainte, numai file pentru mine, please!
Costitele de miele, ca sa arate exact ca in poza asa pe rotund asezate in cerc ….
O sfecla rosie pe care am feliat-o inainte de a o da pe razatoare pentru salata.
Si poate nu cel mai greu dar cel mai mult am tocat atunci cand am facut zacusca cu bunica pentru toti cei 8 copii ai ei, vreo 3-4 kg de ceapa, 10 de rosii, ardei si vinete. Dar a meritat :)
un crap lung de vreo 80 de cm si greu de vreo 9 kg, a fost greu de manipulat si alunecos tare la curatat de solzi, inotatoare si portionat…lupta in doua reprize
Un pui intreg, de portionat pentru supa&co. L-am hacuit, zdrentuit, a iesit horror pe scurt. De atunci nici c-am mai indraznit, palaria jos celor care se pricep la transat fel de fel de animaluri (like my mom :), dar nu s-a prins nic de mine).
Salatele mi se par mereu challenging (tabouleh / salata de boeuf) – totul trebuie taiat marunt si in bucati egale, cat sa arate si bine si sa isi pastreze si aroma. Stiu ca nu suna complicat, dar e! Mai ales cand pregatesti cantitati mari :)
Pielita de la unele carnuri, dovleacul si ceapa bineinteles.
O bucata de carne congelata!
Bunà, lupta cea mai grea am dus-o cu un pàstràv-somon de 4,200kg ,pescuit de sotul meu , dar la final am reusit :))))what can I say taste!
un ananas care s-a lasat cu greu invins
Niste zucchini in felii longitudinale si subtiri subtiri (asa cum cerea reteta si arata poza). Nu sunt cea mai indemanatica persoana..
o nuca de cocos…am incercat sa o sparg cu vf cutitului..dar ea nu i nu, batman, batman :)))
Mie imi este greu sa tai capul unor pesti, sa-i curat, filetez…mai bine zis nici nu-mi place…dar ador pestele!
cel mai greu de taiat? dovleac . cel mai complicat? miel . dar una peste alta, imi place sa dezosez:P whatever that means.
teo
Pestele….m-am abitionat sa dezosez o stiuca pentru a o umple cu legume
Mi-a fost destul de greu sa filetez peste. Nu stiu cat de bine am finalizat operatiunea.
In aceasta toamna mi-a fost foarte greu sa tai dovleacul pentru a-l coace. Am cutite bune, nu de firma dar care isi fac treaba, dar dovleacul a fost foarte incapatanat,
:D
Pestele….m-am abitionat sa dezosez o stiuca pentru a o umple cu legume
Nuca de cocos e problema mea cea mai mare… de cate ori o tai, parca e un cutremur in casa :)))
Eu m-am chinuit ingrozitor cand am facut ciorba de peste din trei pesti. La final bucataria arata ca si cum as fi transat un crocodil si eu mi-am blestemat cutitele si abilitatile de curatare/transare/ filetare/whateva.
Slanina de la congelator:)
Intotdeauna mi-a fost, imi este si-mi va fi greu atunci cand despic pasarea de tara (gaina, rata, gasca, curca )pentru a-i scoate intestinele fara a le sparge si atunci cand tai varza rosie ptr salata. Niciodata nu am un cutit suficient de ascutit in ciuda faptului ca am acasa si masat si piatra ptr ascutit.:)
O nuca de cocos, erau sa se duca si degetele mele cu ea. Cred ca alea intrau la cel mai usor de taiat.
Gutui d-alea zdravene de tara, tari ca piatra. Indoi si-o katana intr-una.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cand eram mai tanar am primit in lipsa parintilor mei care erau plecati cateva zile…. o JUMATATE DE VACA! Asa s-a nimerit atunci ca bunica-mea sa sacrifice bestia si cum jumatate ii revenea parintilor mei… surpriza, am devenit pentru o jumatate de zi macelar. Mai ciudat cred ca a fost pentru vecinii mei ce treceau pe la geamul bucatariei mele (la parter) si ma vedeau ore peste ore chinuind o mega bucata de carne. Pe final si geamul era demn de filmele de razboi sau de groaza, era condimentat cu bucatele de carne.
Ma enerveaza crunt sa toc varza si machinui la gutui destul de mult daca nu am un cutit zdravan la indemana. anamaria.popescu1@yahoo.com
Tot cu un pui intreg m-am luptat si eu, de aceea tot porcul ramane cel mai bun :)
clar nuca de cocos, mi-am taiat si degetul in proces
Hreanul e greu de taiat in bastonase sau de ras si m-am chinuit destul de mult la primul pui intreg pe care a trebuit sa il portionez.
nuca de cocos refuza tot timpul sa se lase taiata
Conservele alea de lapte de cocos care nu au ,,cheita” :(
Felii de paine pufoasa cu un cutit care n-ar fi “taiat” nici margarina.
Chiar ieri m-am chinuit sa tai un bostan ca sa fac supa crema! Era sa-mi tai un deget si sa-l scap pe picior…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
As vrea sa tai o ceapa in cubuletze perfect egale. De fiecare data cand trec de jumatate “foile” incep sa alunece si nu reusesti sa tai cubuletze la fel de mici ca la inceput…
Eu ma chinui de 2 saptamani (cam in fiecare zi) sa separ grasimea de pe o pastrama de oaie. Nu de alta, dar nenea care ne-a facut-o, la Giurgiu, din oaia cumparata de tata special pentru asta, a simtit nevoia sa o cresteze in asa hal inainte de afumare/atarnare, incat toate cele 40-50 de bucati atarnate la noi la steasina arata ca niste diezuri (#). Si trebuie taiata grasimea de pe fiecare freakin’ latura a diezului in parte. Painstaking! (trebuie sa marturisesc, insa, ca tot un cutit Fiskars folosesc pt asta).
Eu m-am chinuit cel mai mult si singura data la un Turducken. Ceea ce este un pui, o rata si un curcan toate dezosate intregi.Curcanul, strat de umplutura, rata, umplutura, pui. Dupa asta se strange si se coase curcanul. Apoi la cuptor cu el 4.30-5.00 ore. Si a iesit ceva cam diform nicidecum ca in reteta dar gustos, nu ca as avea cu ce sa il compar.
Ma chinui cel ami mult la carne, cu un cutit prost dai de o mie de ori in acelasi loc, iar cu unul bun este suficient o singura dataaa :D
Dovleacul e horor, am avut o singura experienta si de atunci il primesc de la mama pus la pachetele :))
experientele traumatizante so far au fost cu pestele si dovleacul…de fiecare s-au soldat cu victime :)) dar incerc sa ma perfectionez.
un peste – curatat de solzi si apoi filetat.
Buna! Eu m-am chinuit cu taiatul si curatatul unui caras. Cutitul nu era prea ascutit (n-avea cine sa-l ascuta:) ) si m0am cam luptat cu el. Iar adeseori, ma cam chinui la tot ce inseamna taiat cat mai marunt posibil. Dar e loc de exersat!
eu am probleme cu ceapa si cu torturile :)
Ultima data m-am “razboit” cu gutuile, tari ca piatra, iuti ca sageata – era sa ma trezesc cu ele zburand de pe tocator in toate colturile bucatariei :).
Pentru mine cea mai mare provocare a fost sa tai un dovleac placintar. Era prima oara cand faceam o prajitura cu dovleac, asadar nici macar nu stiam la ce sa ma astept. Mare mirare cand am vazut ca nici macar nu intra cutitul in dovleac. Intr-un final, dupa lupte seculare, l-am dovedit :)
Un fel de zahar de palmier sub forma de baton.. Gula Melaka… A fost dureros!!!
Morcovii romanesti aia cu miezul foarte tare deoarece tot timpul mie frica sa nu alunece cutitul pe degete si dovleacul desigur
Mie chiar imi place sa tai, fin si mare, julien si cubulete si imi place si sa dezosez animale diverse…
Dar cel mai greu mi-a fost intr-o dupa-amiaza cand am facut o mancare de arpagic. Si am curatat la cepe minuscule vreo 4 ore…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pestele si puiul:)
Mi a data batai de cap niste paine proaspata si extrem de faramicioasa care nu vroia sa devina bruschete nici in ruptul capului….si nici cu un pestisor de vreo 7 kg nu mi a fost tocmai usor.
Bineinteles peste, intr-o bucatarie nou nouta..in afara faptului ca au ramas niste franjuri nemancabili, au curs solzi din tavan, dulapuri, hota toata saptamana urmatoare…but then again, I’m a leftie, poate niste cutite Fiskars m-ar ajuta! :P
intotdeauna ma chinui sa tai pepenele rosu, mai ales daca e mareee… :)
M-o pus necuratul sa dezosez un pui de tara cu o brisca neascutita, ca doar deh, eram la gratar, nu era nevoie si de piatra de ascutit. Pana la urma l-am fript semi-intreg.
Cutiile de conserve pana sa am desfacator :)) Acuma serios, dovleacul este cel mai greu de taiat, dar cam tot e dificil in conditiile in care ai cutite proaste!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nu imi aduc aminte o chestie cu adevarat dificil – poate si din cauza ca nu eu gatesc in mod normal in familie :D, dar stiu ca e foarte greu sa tai o ultima felie de paine, de care ai neaparat nevoie, dintr-un colt de paine care e suficient de mare sa mai scoti o felie, dar nu atat cat sa-l si poti tine bine :D.
cel mai urat a fost cand am tocat un kg jumate deceapa, pana la urma mi-am pus ochelarii de ski ca sa nu-mi tai degetele dar tot n-am scapat de gustul de ceapa 3 ore
In mod dubios cam de fiecare data ma enervez cand vine vorba sa tai cascaval :)). Insa, cea mai crunta experienta cand vine vorba de folosirea unui cutit a fost atunci cand voiam sa fac niste biscuiti cu ciocolata si voiam sa tai ciocolata in cubulete si din greseala, tinand cutitul cu lama… intr-un mod gresit-probabil- am reusit sa imi tai si o bucata buna din buricul degetului. Apoi, a taiat prietenul meu restul de ciocolata ca sa ii pot face biscuitii mult doriti :))
un iepure firfiric,ajuns la mine vanat-congelat;un rezultat..franjurat!l-am facut pane- a la Jamie!
In ultima perioada am congelatorul plin de stiuca datorita marinimiei unui prieten pescar :) asa ca ma chinui cam de fiecare data cand indraznesc sa scot vreouna sa se dezghete :)))
un ananas, a fost greu
Intotdeauna imi e greu cu pestele, dar razbesc pana la urma. Cu nuca de cocos nu reusesc si pace, mai studiez tehinica :)
Un kg de carne tocata inghetata (m-am lasat pagubasa si am gatit-o pe toata) si portinarea unei pulpe de vitel: mi-am ciobit satarul in os :(
Pentru mine este dificil sa sectionez si o gutuie insa cel mai greu mi se pare sa tai un blat de tort pe din doua. Daca mai e si pufos, clar iese un fiasco…
Curatatul si taiatul gutuielor mi se pare o corvoada de fiecare data … In rest, cu dovleacul ma descurc destul de bine de cand am descoperit cutitul bucatarului :)
taitul dovleacului imi da totdeauna emotii!
Am avut de filetat un fitofag, filetatul nu era foarte greu de facut dar nu era eviscerat deloc si a trebuit sa fiu ff atenta sa nu se sparga stomacelul care ar fi umplut pestele si masa de bucatarie bineinteles de chestii nedorite :(, intr-un final am reusit iar peste a fost delicios tras in tigaie cu putin unt, asezonat cu patrunjel si zeama de lamaie :)
Nuca de cocos clar
Clar nuca de cocos si cei mai alunecosi pesti pe care ii poate prinde tatal meu :))
problema mea este mereu, dar mereu, ananasul!!!!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Eu m-am chinuit rau cu o gaina batrana si atoasa de tara… Si cateodata ma mai chinui si cu dovlecii mari, dar astia parca nu ma deranjeaza asa de tare:)
Cea mai mare bataie de cap mi-a dat-o un mango…dupa ce l-am curatat de coaja m-am chinuit de sa il tai, si imi tot luneca din mana, …si loveam cutitul de sambure…ce mai…au iesit bucati inegale si urate…dar la gust a fost demential
o conopida mare si tare
Dovleacul de placinta este cea mai mare provocare pentru mine!
De fapt era telina nu conopida
Un curcan mare,roast turkey de un Thanksgiving mi-a dat de cap,dar am mancat din el o saptamana :))
Cred ca cel mai mult ma chinui la taiatul gutuilor! si cu fileurile mai am de lucru.. :)
Ma chinui de moarte cand trebuie sa curat dorada. Nu stiu de ce sa ma feresc mai tare: de dintii pestelui sau de lama cutitului. Plus ca iau la rand toate cutitele din casa: mici, mari, serated sau nu…poveste de groaza nu alta.
Ma mandresc eu cu my knife skills oricui ma asculta, dar recunosc ca filetatul pestilor e asa…nerve-wrecking. Imi iese de obicei, dar nu e niciodata o experienta placuta si linistitoare.
Also…Asta e un cadou super-fain!
Indubitabil telina si dovleacul.
Indubitabil, telina si varza rosie.
Sorici, te umpli de untura si aluneca totul…a fost foarte greu si s-a lasat cu sange..ufff :)
O conserva cu tabla de putea sa faci naveta spatiala din ea. Bineinteles fara cheita. Si in mod clar cu un cutitas mic, rotund si bont. But food tastes better when you have to work for it. :)
Pentru mine, plăcintarii – i-am dovedit cu un cuțit+ciocanul de șnițele. Pentru al meu, curățatul peștelui – 6 luni după prima rașchetare, încă mai găseam solzi prin bucătărie :)
Mi s-a parut destul de complicat la inceput sa dezosez un pui, dupa care am avut si eu doua attempts la pui ballotine cu rezultate asa si asa. Nici ananasul nu s-a lasat prea usor, dar am un wusthof si l-a dat gata. Am mai curatat si macrou, which was fine. Cred ca cel mai provocator ar fi sa transez un somon salbatic mare, a la Ramsay :) adica asa.. ca prin unt :) http://www.youtube.com/watch?v=bGJ6o09q0fQ
Bostanul,gutuia,carnea de vita…pff :)
Uh, migdalele si all sorts of nuts.. nu stiu cum procedez de le imprastii prin toata casa! :-)
Telina, fara doar si poate!
Imi da mereu batai de cap daca nu am un cutit bine ascutit, incat atata o ciopartesc de am la final o telina patrata :))))
O nuca de cocos. E adevarat ca nu o tai in adevaratul sens al cuvantului, ci doar o crestez adanc ca sa o pot lovi ulterior…
Cre’ca un somon, pentru sushi. N-a iesit. Da’ cu Fiskars as incerca din nou.
Bine, somonul se taie si fara cutit. Il pui pe Jiro sa se uite urat la el.
Am un dovleac placintar mai mare decat mine, cumparat de vreo luna, si inca nu am curaj sa-l intreb de sanatate. Iar gutuile cred ca ilustreaza perfect zicala aia, ca totul se plateste pe lumea asta. As adauga si nuca de cocos, dar oricat m-am chinuit, nu am reusit niciodata sa sparg vreuna, deci nu stiu sigur daca ma incadrez in topic :)
Nu imi place deloc sa curat puiul de piele. Nici tocatul cepei nu ma incanta, mai mereu imi dau lacrimile :(
un dovleac pentru supa crema…am facut bataturi:)
vita si dezosat puii :S
cred ca un pepene cam maricel de vreo 15 kile cu un cutit small size, asa ca da, am nevoie de cutite:)))
un super premiu!!!!
ananasul proaspat…e intodeauna o provocare! :)
Cel mai greu a fost sa desfac niste stridii. Niciun cutit nu m-a ajutat, asa ca am apelat la ciocan si surubelnita. Si de taiat, probabil cel mai greu a fost saptamana trecuta cu niste gutui si niste dovleac, toate taiate cubulete.
Un dovleac albinos care trebuia crestat pentru Halloween, dar s-a dovedit atat de incapatanat ca l-am facut strudel
Am aceleasi chinuri ca toata lumea: ananasul si dovleacul placintar. As mai adauga telina, asta chiar mi se pare cea mai problematica :)
Ma apucase vara trecuta o pofta nebuna de pepene rosu.m-am dus frumos si mi-am luat unu’ micut asa de vreo 10 kg…atata m-am chinuit sa-l tai cu un cutit afurisit,incat l-am ciopartit ca pe-un dovleac.
cel mai greu am taiat un curcan de tara… era imens si aluneca de pe blat..as fi avut nevoie de inca un set de maini sa rezolv totul fara sa ma murdaresc pana la coate :D
Si eu tot cu ananasul m-am chinuit o vreme, pana am descoperit instrumentul minune de scos miezul … Love it! :D
cel mai greu de tăiat în bucătărie: o raţă care era cam bătrână
eu am mana (palma) mica, marimea S, asa ca multe sunt adevarate provocari, cutitul (de cele mai multe ori neascutit sau nepotrivit) imi aluneca din mana repede si nu am forta suficienta … as aminti despre decizia proasta de a cumpara un crap intreg, cat m-am invartit si l-am invartit pana sa-l dovedesc, of, doamne … evit sa tai pepene pentru ca nu-l pot tine bine, ananasul e greu de taiat.
Radacina de hrean cam uscata taiata bastonase pt muraturi
Nu reusesc sa curat un ananas cum trebuie niciodata !! :)) Teach me master !
hmmm…anul asta cel mai greu am taiat o gutuie :)) mda,era mai speciala de fel mi’a trebuit ceva timp…dar pana la capat tot nu am reusit sa o tai. :/
Cel mai tare m-a chinuit o nuca de cocos. Nu aveam nimic greu la indemana, cu exceptia unui cutit de marime medie si cam slabut. M-am umplut de nervi, dar pana la urma am dovedit-o.
Altele dificil de taiat pentru mine sunt ceapa – oricat de mica ar fi, ma ustura ochii ingrozitor si patrunjelul – mi se pare cel mai groaznic , dar imi place la nebunie asa ca tac si indur.
In alta ordine de idei, sunt superbe cutitele astea. Visez la un chef’s knife de multa vreme, sa faca treaba si mai placuta.
somonul pentru sashimi..
sau ananasul
Cel mai mult ma chinui la peste
Nu a fost nuca de cocos (am folosit panza de bomfaier :)), a fost … (sunet de tobe)… o dorada :))
Am vazut reteta de aici http://chez.mazilique.ro/2010/07/dorada-in-sare.html (apropo, e senzationala dorada in crusta de sare!).
Problema a fost cand am bagat cutitul in peste si au iesit matele, moment peste care nu am putut trece.
@Cristina Mazilu – tehnica e! poate ca vreau sa aibe aceeasi marime mereu si recurg la a da vina pe cutit :)
Dubletele, cum i se zice dovleacului la noi in Ardeal. Da’ tot timpul sunt ambitioasa (recunosc ca m-am taiat de vre-o 2 ori) si nu ma las pana nu obtin supa crema de dovleacccc!
mie mi s-a intamplat la tara. stii cum e pe-acolo: faci cu ce ai la indemana. avea bunica-mea un cutit bont si de uzat ce era devenise concav desi avusese lama buna, solida la vremea lui. trebuia sa impuscam o ciorba de cocos ca se apropia nu stiu ce sarbatoare-n calendar. tai cocosul, il pune bunica-mea la oparit, il jumulim, il spalam il curatam, acuma mai trebuia facut bucati, separat pentru ciorba, separat pentru o friptura acolo. atata zic: singurele bucati taiate ca la carte au fost aripile si ciocanelele. in rest l-am cam facut praf. plus ca mi-am ciobit aratatorul stang, mai am si-acuma semnul. in fine, s-a cam suparat bunica-mea si n-a avut ce face, l-a pus pe tot in ciorba.
Ananasul,pepenele si peste de dezosat…
Alina-Adriana
Prima data cand am incercat sa portionez un pui intreg – macel! pui de tara, nu foarte musculos din fire, si cutitul, aproape useless :)
Chiar ieri m-am luptat cu un pui de tara, a trebuit sa-l transez si sa dezosez o parte din el. Nu a iesit prea bine. :)) A fost macel! Ce-i drept, nici cutitul nu m-a ajutat prea tare. :)
Sa dezosezi, de exemplu, o rata, intreaga, sau sa toci marunt miezul de nuca devine foarte complicat atunci cand nu ai un cutit bun :(
dovleacul. pe cat de portocaliu pe atat de tare. dar bun!
Am filetat niste cambule cu cutitul mare. Saracele de ele…
Vai de cand imi doresc cutite profi :)
Batai de cap mi-a dat un pastrav baban adus cu mandrie de mama acasa si mai mereu coastele de miel primite de la bunica atasate de jumatate de animal :)) din care ma chinuiesc sa fac delicioase si aratuoase preparate.
Imi place sa tai, sa toc sa curat de toate.
Cel mai rau ma enerveaza sa tai pepenele – imi este foarte greu pentru ca mereu iese stramb. Mi-ar placea sa imi iasa si mie felii perfecte.
Apoi, m-am chinuit destul de rau recent cand am uitat niste cotlete de porc mai mult timp in cuptor, si s-au ars pe o parte. Am vrut sa salvez totusi situatia incercand macar sa elimin partea arsa si sa folosesc la ceva restul. Insa a fost ingrozitor de dificil sa elimin partea arsa de pe dedesuptul fiecarei felii, lucrul asta lasandu-se bineinteles si cu o taietura pe degetul meu.
Mwoaaaaaa, Fiskars, ce de puncte am mai strâns la o anumită benzinărie si tot ce am reușit sa iau a fost un device de ascuțit cutitele mele care aproape niciodată nu taie! Eu mereu ma chinui sa tai hârtia de copt fara sa o fac franjuri :))) si…cel mai si cel mai greu ever a fost cand mi-a trimis maica-mea un curcan de tara de vreo 12 kg, cred ca 6 ore am transat porcu`…pardon, curcanu`…:) Tschuss! :)
Dovleacul si gutuile, nu neaparat in ordinea asta, insa in acelasi sezon :)
Butternut squash, telina si pastranac uneori (de aia folosesc baby parsnip :D)
Butternut squash, telina si pastranac uneori (de aia folosesc baby parsnip :D)
pentru gutui si dovleac care sunt foarte tari si pentru lucruri fine: de exemplu am facut o terina cu pui si trebuia sa folosesc pielea puiului pentru a inveli terina.
puteti sa radeti de mine dar taiatul cepei ma face la psihic! pentru ca fuge si pentru ca ma face sa plang! si imi place sa pun multa ceapa in mancare. asa, de ciuda.
apoi… ma chinuie orice blat/prajitura care trebuie taiata fara sa se rupa in paispe mii de bucatele
*goes and drools over the fiskars knives*
Au fost doua chestii. Prima a fost cand am taiat prima oara un pui. Eram cat de cat copil si fiind la bunici am zis sa tai eu puiul ce urma sa ajunga in ciorba. Chestie complicata mai ales cand nu ai un cutit bun sau inca inveti sa-l folosesti cum trebuie. Oricum la final aratam mai ceva ca Dexter.
A doua a fost cand am transat pentru prima oara un sfert de porc. Au iesit cele mai faine fripturi din acel sfert.
Gutuile si oasele sunt cele mai nastrusnice.
cum mai nou am dezvoltat o adevarata pasiune pentru dovleacul placintar saptamanal fac ceva), cu el ma lupt aprig cel mai frecvent. ocazional, sotul se chinuie cu cate o nuca de cocos (eu cumpar totul de-a gata), curatat peste (eu cumpar pastrav sau file-uri) ori dezosat vreun pui (eu iau direct dezosat, despielitat :D)
Desprinderea carnii de pui de pe piept, dovleacul si gutuile.
Cea mai complicata chestie pe care a trebuit sa o tai a fost una bucata ardei gras.
Eram in facultate, primul an, singura acasa si mi-era o foame groaznica. Asa ca am purces spre a incropi o salatica.
Primul lucru pe care l-am luat din frigider a fost un ardei gras, repede sa-l tai.
Sub jetul de apa rece, iau cutitul pe care tata il ascutise cu cateva zile inainte, uitasem complet acest amanunt, si infig cutitul in ardei.
Problema a fost ca ardeiul fiind slippery si eu fiind grabita si ca de obicei cu capul in nori, mi-am infipt cutitul in podul palmei.
Rezultatul a fost o frumusete de taietura de 2 cm pe lung si adanca de mi se vedea o vena. Acum am o cicatrice frumoasa care imi aduce aminte cat de clumsy sunt :))
Un nenorocit de mango! M-am mozolit pana la coate.
Mi-a fost intotdeauna greu sa dezosez sau sa fasonez perfect (de exemplu un cotlet de berbecut). Nu e usor sa tai nici alimentele mai tari (dovleac, nuca de cocos) sau alunecoase (peste). Dar cutitele bine ascutite sunt foarte importante!
Gutui !!! Le-am scapat pe primele doua pe jos … dezastru :))
Țelina a fost prima problemă, încă din copilărie, în special când e și mai mare decât mâna mea și am un cuțit care de-abia taie :). Iar ceapa încă nu și-a găsit cuțitul pereche nici în ziua de azi :))
Vitelul care l-am sacrificat asta-vara. Am muncit o zi intreaga sa-l transam (eu si sotul) si ne-am ales cu o gramada de belituri pe la maini, dar si cu carnita neijectata. :)
M-am chinuit groaznic cu un dovleac pentru halloween. Pe langa faptul ca el este greu de curatat de obicei, sa il mai si ‘decorez’ cu gauri & so a fost un chin.
Dovleacu de placinta si cu cat ii mai mare cu atat ii mai greu si chiar mai periculos de taiat
Offf. Cel mai si cel mai greu mi-a fost cand am primit un porumbel. Si mi-a venit ideea sa-l dezosez si apoi sa il umplu. A iesit bun, dar degetele mele nu au mai fost la fel niciodata :)).
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dovleacu de placinta si cu cat ii mai mare cu atat ii mai greu si chiar mai periculos de taiat
Taiatul pielitelor de la carnea de oaie sau vita, taiatul cepelor foarte mici, dovleacul, pasarile de tara, dar si feliatul painii cand se sfarama foarte usor
un somon mare de 4 kg…usor de zis si greu de facut!:)
Tocmai m-am chinuit sa tai un dovleac, mi-am folosit la maxim toate grupele musculare antrenate la sala…
Acum cativa ani am lucrat intr-un bar si cel mai greu mi s-a parut sa tai wedges perfecte de lime si lamaie…in primul rand datorita cantitatilor uriase necesare multimii datatoare peste cap de shoturi si-n al doilea rand ca-s ale naibii de mici,alunecoase iar daca te si tai….
O conserva, in care m-am si taiat la degetul mic.
Ananas si cocos… Un chin :D
O maioneză… =)
Am filetat peste, am taiat ceapa cat se poate de fin [cubulete, pestisori, solzisori, you name it!], am taiat legume fasii prin care se vede – toate cu un cutit “de masa” vechi si solid. Raman insa fara ajutor cand am de taiat: gutui, mango si alte capatani tari.
M. Zara
Un peste care a rezultat a fi viu!!!
Dovleacul!!
Oasele sunt intotdeauna greu de taiat. Cateodata si telina din gradina mea imi da batai de cap.
pai am luat ideea cu ballotine de la tine si am fugit cu ea, cu laptopul pe masa, cu filmuletul lui Pepin care facea totul sa para atat de natural si atentiona sa nu folosesc cutite mari, si tot asa am mesterit cam 1 ora si jumatate la un pui cu o umplutura de orez cu ardei copt parca, si de atunci il tot fac, a devenit un soi de mancare-rasfat de duminica :)
cel mai greu de taiat? Nuca de cocos!
Cel mai greu ma descurc la peste.
dovleacul alb pt placinta – dificil.. dar cel mai criminal a fost un curcan de pe la tara (am transat la el vreo doua ore :) )
painea proaspata, pufoasa :)
File de peste mic – nu-i greu da’ migalos.
Am portionat in urma cu multi ani un urs intreg pana la pungi de congelator: 6 maini in 2 ore, a fost ceva!
Same here! puiul dintr- o bucata si pestele …pfiu tare greu…arta, nu oricum! Bine ca astazi nu mai mananc carne, voi taia numai legume, cu mare drag!
nucaaaaa deee coooocoooooos! ;))
Intr-adevar, dovlecii s-au lasat cel mai greu taiati de fiecare data. Intre timp tehnica a mai evoluat… acum folosesc o toporisca.
cutitele nu au absolut nici o treaba cu indemanarea. poti sa dezosezi un peste si cu lama daca e nevoie. imaginatie sa ai, retul e can-can. ;)
primul pui pe care am incercat sa il dezosez..
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nici un piept de pui nu stiu sa dezosez, am doua maini stangi si m-am obisnuit cu ele :)
Intotdeauna ma chinui sa tai gutuia si sa curat/feliez dovleacul.
hi hi, primul mango din viata mea…am ajuns sa tot musc din el de nervi, ca nu reuseam sa imi dau seama unde e samburele:)si nici de forma are
Interesante cutite !!! Cand esti un novice in bucatarie ca si mine totul este complicat dar merita tot efortul cand mananc preparatele taiate cu efort. Imi este greu sa curat dovleacul ca tot este toamna si perioada asta am intampinat numai dovleci care s-au lasat greu feliati.
Un cocoș de țară, mare și bătrân; l-am fiert aproape întreg
Cel mai greu a fost cu nuca de cocos :)) dar pana si cu carnea e cam greu cand ai cutite nasoale.
Dovleacul de placinta si nuca de cosos sunt f grele de taiat, mereu apelez la altcineva sa ma ajute :)
Mie ceapa mi se pare mereu cel mai greu de taiat. Nu ca ar necesita cine stie ce tehnica, insa de multe ori as prefera sa folosesc robotul chiar si pentru 1 ceapa, doar sa nu mai lacrimez.
Cel mai mult m-am documentat pentru cum spargi o nuca de cocos si am reusit, dar numai utilizand toporul. De cand a venit doamna ma chinui aproape saptamanal cu bucatile de dovleac, aproape fac febra musculara la brate de fiecare data si nici un cutit nu e sufficient de bun pentru munca asta.
Pai, cel mai greu si cel mai greu a fost un dovleac placintar.
Carne de dezosat,peste de filetat mi se pare o nimica toata fata de taiat dovleac mare.
Asa ca la fileuri inainte pentru mine, si la dovleac mai inapoi…
Urasc sa tai pestele, nu stiu, nu pot, nu vreau…but maybe these knives will do the job:D
lupta mare e cand trebuie sa transez unn iepure pentru friptura hehe ;))
Cred ca cel mai dificil a fost sa portionez un peste, 4 kg, partial congelat. Dupa o ora, doua tocatoare distruse si un satar, am reusit :)
Dovleacul pentru Halloween si un ananas greu de taiat pentru salata de Revelion :) cele mai dificile lucruri pentru mine
Oana R.
un ananas mi-a dat si mie putin de furca
Ma chinui de fiecare data cu filetatul pestelui :)
Cel mai tare am fost chinuit de un crap, un crap mare cu oase extrem de ascutite si pe care m-am chinuit sa il portinez si sa scot fileuri cat mai frumoase.
Cel mai tare am fost chinuit de un crap, un crap mare cu oase extrem de ascutite si pe care m-am chinuit sa il portinez si sa scot fileuri cat mai frumoase.
Pâinea de casă, coaptă tradițional, cu coaja super crispy, miezul super soft, încă lipicios. :) Doar după jumătate de oră după ce a ieșit de la cuptor. Fiindcă cine se poate abține să mai aștepte… ^_^
Pai, poate nu cele mai complicate, dar cele mai recente, pentru ca de’, cu batranetea te lasa memoria, sunt placintarii si gutuile, gutuile si placintarii si tot asa, ca de cand au aparut fac saptamanal placinte si gemuri. :)
O telina mare si lemnoasa mi-a dat de munca pana am reusit sa ma tai la un deget.
Cu siguranta ananasul si telina sunt in top
Ananasul rade de mine tot timpul cand e vorba sa il feliez :D , dar nu-i bai ca nu ma las niciodata pana nu-l vad asezat frumos feliute in farfurioara pentru desert
Cel mai frustrant e sa tai aluatul neinghetat si neracit cum trebuie pentru fursecuri (il modelez in forma de cilindru si il tai felii). Dar feliile nu sunt niciodata rotunde si frumoase, ca in poze, ci pleostite si faramitate. Fusecurile, in schimb, sunt delicioase mereu.
dovleacul pentru placinta si nuca de cocos
asta i super simpla: iepure intreg (ce i drept cumparat nu vanat, deci a fost un pic mai mic decat unul din padure) si dovleac: ma chinui grozav cu dovleacul dar ce placinta (cu foi)iese din el….
..Varza dulce…
Urasc sa toc/tai varza …cutitele mari nu taie, cele mici nu o cuprind…
Pfff…
Ultima oara am incercat sa o rad…pt varza calita…un dezastru, m-am intors la un cutit mic..prapadit…Mi-a iesit os prin os…
2 bucati de usturoi, crezand ca reteta cere atatea. De fapt, nu era nevoie decat de 2 catei. Am renuntat dupa ce am curatat si tocat o capatana
Recunosc, nu-mi ies mereu fileurile de peste. Si asta pentru ca nu am un cutit potrivit pentru asta :)
Dovleacul plăcintar, niște gutui tari ca piatra și nuca de cocos au fost cele mai greu de tăiat chestii pentru mine ;)
Gutuile si dovleacul de placinta , ai nevoie de ceva antrenament la sala inainte :))
Un pui. Ideea este sa scoti toata carnea astfel incat pielea sa ramana intreaga si doar pulpele si aripile sa ramana la locul lor, pentru ca apoi sa-l umpli cu tot felul de chestii.
cel mai greu e sa tai painea proaspata, tocmai scoasa din cuptor , niciodata nu ai rabdare pana se raceste : )
pabim pabum
Ma chinui ingrozitor cu dovleacul in fiecare an. Imi place la nebunie, dar tot timpul ma gandesc cu groaza la momentul cand trebuie sa il tai.
Cel mai complicat este cand portionez sau dezosez carne cu os!Si ceapa:)
Un curcan :) a trebuit sa-l transez si sa-l bag in congelator, not very pleasant job, dar mancarea din el e delicioasa
Fileul de peste home made(cut) este in continuare primul pe lista fail-urilor (mele) si sunt absolut sigura ca numai si numai cutitele actuale din dotare ma saboteaza si de asta nu-mi pot invita socri la o cina festiva (fara sa ma intrebe unde e pestele pe care l-am pregatit) :) Pe locul doi ar fi rasolul de vita, pe care in momentul de fata trebuie sa-l tai cu multa ura ca sa iasa niste felii cat de cat acceptabile, iar pe locul 3 mango .
varza.varza.varza. pana cand am inventat un studiu care demonstra cat de nesanatos e sa mananci varza. asa ca eu mananc prin oras, iar el la maica-sa (yeah, i know) si le tot povestim prietenilor cat de mai sanatosi suntem de cand nu mai mancam varza:))
nu stiu daca a mai zis cineva…dovleacul? :)) la taiat animale nu ma bag, doar la partea cu pusul direct in oala.
Nuca de cocos. Si ceapa. :)
Zilele astea, o gulie imensa si foarte tare :)) in general, ananas, nuca de cocos, chiar si varza uneori.
Ceapa ma face sa plang si sa imi pierd concentrarea, si filetatul pestelui. La nuca de cocos am urmat un tutorial pe Youtube…dar tot imi da probleme.
isabela
Toate ca toate, dar taiatul unei placi de caramel in caramele micute, incercand sa le dezlipesc pe fiecare de cutit a semanat a munca de chinez..
Jumatate de porc inghetat =>Bomfaier si hars hars pe el in 3 ore.
E destul de greu pentru mine cand trebuie sa tai cubulete mici-mici rosiile bine coapte :) (le folosesc de ex. pt guacamole)
Telina, gutuia, unele nuci, pestele. Deocamdata!
Ananas si dovleac de placinta.
o bucata de carne congelata mi-a dat mult de furca.
ceapa intotdeauna imi vine de hac.. nu degeaba am vazut eu in filme la cooking school ca chef’ii adevarati incep prin a invata sa taie ceapa; apoi dovleacul pt copt, cu cat are forma mai ciudata cu ata e mai interesant la hacuit!
la carne, daca e cutitul ascutit e ceva mai usor, din punctul meu de vedere..
cat despre filetatul pestelui, hai sa fim seriosi! chestie mult prea migaloasa pentru nervii mei.
Cel mai recent mi-a dat de furca un dovleac placintar (pe care m-am incapatanat sa-l cumpar intreg din piata – will know better next time!)
Ceapa e doar un challenge pentru glandele mele lacrimare, insa nuca de cocos e o provocare pentru toti muschii corpului meu. inca nu i-am descoperit secretul. :(
cel mai mult ma lupt cu carnea congelata. am obiceiul sa pun bucati mari de carne in congelator si cand vreau sa gatesc am nevoie doar de jumatate de exemplu si nu pot sa o decongeleez pe toata , apoi sa recongelez restul; asadar ma chinui de fiecare data sa tai carne congelata
Destul de captivant blogul; il urmaresc cu placere
Cand eram copil si mergeam la tara s-a intamplat sa tai boabele de porumb de pe stiulete cand era inca uscat. Mare noroc ca m-am intors cu toate degetele.
cel mai greu a fost sa dezosez o rata pentru a face rata umpluta
in mod sigur un dovleac gigant…in care am reusit sa rup bunatate de cutit…pe care il regret pana in ziua de azi. Probabil ar fi un fel de “justitie divina” sa castig concursul ;-)
sa tai piscotul pe lung astfel incat sa obtii 2 foi
Piept de pui congelat pt ca imi trebuia doar o bucata mica pt. supa lui bebe
Piept de pui congelat pt ca imi trebuia doar o bucata mica pt. supa lui bebe
incepatoare fiind si dorind sa-mi impresionez sotul(care este bucatar) am decis sa imi cumpar o super carte de bucate…care iti arata pas cu pas cum trebuie sa faci totul in bucatarie. asa ca am luat puiul,cutitul si cartea….si la treaba! desi ma laud recunosc ca a iesit destul de bine din prima incercare…desi nu am avut un cutit profi(si nici prea ascutit).determinarea si dorinta de a reusi m-au ajutat sa imi indeplinesc misiunea(si cartea,care este o Biblie diy in the kitchen).
telina, sfecla si cam tot ce inseamna radacinoase
Cel mai complicat lucru pentru mine a fost cand de taierea porcului , de sf. Ignat , soacra mea m-a pus sa dezosez o pulpa de porc. M-am taiat , am plans , n-am gasit directia pe care trebuie sa tai. Era prima oara cand faceam acest lucru si toti au ras de mine.
Ultima oara mi-a pus probleme o pulpa de ied primita de la tara, pentru ca nu am cutit din ala pentru oase si susnumita nu incapea in tava.
Dar recunosc, cel mai greu e cu dovleacul, e o batalie perpetua in care rezultatul e pe muche de cutit :)
M-am chinuit, odata, cu niste gutui, dar nimic nu se compara cu dovleacul incapatanat! D:
O rata inghetata:)
Nuca de cocos > me monkey don’t know what to do
Imagineaza-ti eu una bucata de 1,50 m si 50 kg luptandu-se cu una bucata crap de 9 kg. Dupa ce m-am muncit vreo ora si abia am reusit sa-i dau solzii jos de pe o parte, am facut o pauza de boceala vreo juma’ de ora. Toata treaba, macelarit + bocit a durat vreo 6 ore plus o baie de vreo ora ca eram toata acoperita de solzi si alte chestii de la nenorocitul ala de crap. Binenteles ca am iesit sa mananc in oras ca ma apuca plansul numai daca ma uitam la bucatile alea de peste.
Nuca de cocos
Cu dovleacul de placinta ma razboiesc cel mai des,mi-e groaza cand vine perioada lui si il vad pe al meu sotz balind la placinte.am 3 placintari aliniati ca la executare in balcon,dar cred ca ii voi gratia :))
Cea mai dura experienta cu taiatul insa,a fost cand mi-au cumparat ai mei un sfert de vitel si m-am trezit ca trebuie sa il portionez.si eu credeam pe atunci ca nu stiu sa injur :)))
Dovleacul ar fi….
Well, eu cel mai mult m-am chinuit să dezosez niște pulpe de curcan cu un cuțit nu foarte bine ascuțit. După 45 de minute ceva, ceva tot a ieșit. Au fost cam ciufulite pulpele mele, dar decente pentru o debutantă :))
Un pui intreg, de portionat pentru supa
pai cred ca cea mai grea incercare in materie de taiat cred ca cea mai grea chestie, pana acum, este o rata intreaga de la care am incercat sa obtin maximum din ce se putea. am reusit….la a 3-a incercare
mi-am cumparat si eu 1 cutit de la Fiskars, sunt suuuuper multumita, mi-ar placea sa le castig pe toate…..am avut de furca si la un ananas cat si la un pui. depinde cred de cutit.
Ananas
Nu sunt capabila sa tai carne. Nu stiu de ce, dar nu arata niciodata cum trebuie.
La veggies sunt insa specialista, muahahaha.
tot cu puiul am avut cele mai mari probleme :) filetatul nu e chiar specialitatea mea.
radacinoasele si ceapa
radacinoasele si ceapa
pieptul de pui, filetat pt. cordon bleu!ori prea gros ori prea subtire!damn!!!
Eu ma chinui cel mai mult atunci cand trebuie sa iau jos grasimea sau pielita de pe carne. Si ananasul imi dadea batai de cap atunci cand trebuia sa il tai, dar incet incet am reusit sa ma perfectionez.
– Cu nuca de cocos m-am chinuit 45 de minute cel puțin, cu youtube-ul pornit și alergând după ea prin bucătărie;
– Cu bucăți de carne înghețate pe care vroiam să le separ fără să le decongelez am jurat că o să-mi cumpăr o secure;
– Cu o bucată de spanac înghețată am rupt un cuțit – din fericire nu unul dintre favorite.
Altfel toate bune și frumoase :-D
de departe pentru mine sa faci file din peste…
Nuca de cocos, clar! Finalul a fost ca am pus-o într-o punga si am izbit-o de ciment, in curte :)
O anghinare proaspata cumparata din piata la Grenoble. Arata super design pe taraba si acasa cand sa ii tai varful dupa cum spunea nenea google am crezut ca s-a transformat in piatra. Am chemat barbatu ca sa nu imi tai degetzelele.
o gutuie mare si tare. am luat la incercat toate cutitele din bucatarie si tot n-am reusit..si cum voiam sa fac o mancarica de gutui si nu de degete taiate, am zis ca mai bine il astept pe tata sa o taie :)
nuca de cocos si peste. it s not working people:))
o nuca de cocos…
mare tambalau cand tre sa curat fructele, ca nu mi le place cu coaja. Elena
Ceapa, e un chin de fiecare data. Inca n-am filetat peste dar o sa ma incumet in curand si urasc sa tai varza. :)
Un somn urias cu un cutit de legume. Dar am infrant pana la urma. :)))
Am primit acum mai multi ani, un crap de Dunare, cred ca avea 10 kg.Era imens si se incapatana sa mai miste din cand in cand!A fost cea mai terbila incercare de transare pe care am trait-o.
Cred ca cel mai mult m-am chinuit sa tai un somn mai maricel, la vreo 6 – 7 kg :)L-am cam facut praf pana am terminat cu el :P
Prajiturile pe care le face mama. Nici cand am taiat puiul, transat o pulpa sau curatat pestele nu m-am chinuit atat de mult ca atunci cand trebuie sa tai prajiturile ca mama :))
Cel mai dificil a fost de transat un miel, la un Paste, in urma cu ceva ani…spre rusinea noastra, am cam stricat un cutit bunicel pe sarmanul animal. Dar pana la urma a incaput in frigider :)
Ce premiu frumos! Ceapa mi s epare asa de greu de taiat in bucati de acceasi marime, cred ca e importanta si tehnica dar si cutitul; dezosarea puiului fara a-l macelari complet si irevocabil!
La fiecare Craciun ma chinui sa transez bietul porc. Anul trecut am primit de la tara un vitel si la fel m-am chinuit.
O experienta horror a fost taierea unor somni pitici, plini de tepi si foooarte alunecosi. O_o
ananas, la prima incercare si apoi o nuca de cocos (pe care nu am taiat-o, am spart-o).
ananas la prima incercare si mai apoi o nuca de cocos(pe care am spart-o pana la urma)
Cel mai greu-pestele, curatat, filetat
O nuca de cocos :) Si cel mai dificil mi s-a parut dezosatul unui pui
Dovleac! M-am mai linistit, ca se pare ca nu numai pentru mine e o provocare :).
dovleacul pentru placinta:( still the hardest
Un sfert de vitel de manzat care cantarea 45 de kile! 6 ore mai tarziu mainile mele se comportau ca si cand as fi fost o papusa manuita de un papusar cu Parkinson…A fost o lupta seculara, am visat numa’ vaci in noaptea aia.
un ton intreg. am incercat sa il dezosez dar l-am nenorocit. Maica-sa nu i-ar fi recunoscut nici macar capsorul
greu a fost cu pestele. vreo 5 pesti de dimensiuni diferite ca sa fac un bors bun. greu a fost, da’ bun borsul ala.
Chiar taie bine aceste cutite? Doamne…cate cutite am incercat!!! O iau razna cand incerc sa tai ceva si cutitul nu taie!!! Caut cu disperare un set de cutite sa taie cum trebuie…
Marile provocari intr-ale taiatului pe care le tin minte au fost: dezosarea unui pui si momentul in care am vrut sa desfac o cutie de rosii taiate (pana sa am desfacator de conserve), cand mi-am umplut peretii bucatariei de sos de rosii :)
Am avut o situatie si cu un dovleac placintar, cand jumatate a ajuns pe jos :)
Dovleac pt plăcintă şi second place: primul şi ultimul ananas cumpărat de mine. Beatrice
Pe vremea cand gateam carne filetatul era cea mai “neagra” aventura, dar acum locul ramas liber este ocupat cu succes de imensii dovleci de toamna care nu se lasa prea usor.
Am filetat un peste ceva mai mare semicongelat.
Cred ca cel mai mult m-am luptat la propriu cu doua pulpe de curcan…m-am gandit eu ca dezosatul lor va fi ceva usor.
Apoi fileul de salau (de Romania) ca tot sunt clienta fidela a un pescarii din zona unde stau. Oricum cand ai un copil de 2 ani prin preajma si taiat:))
fain premiul :)
eu ma descurc greu sa curat telina
eu ultima oara m-am luptat cu un dovleac de placinta, m-am mai chinuit de curand sa portionez o gaina :(
My finger -_- …bad joke…o curca de tara…damn!
Pieptul de pui când i-l transez pt șnițel.
Georgiana Popa
Cred ca cel mai mult m-am chinuit cu dezosarea unui pui intreg, inspirata fiind tot de blogul aici de fata.
Pestele ramane un obiectiv greu de cucerit pentru mine.
Cel mai greu lucru de taiat/feliat cu care m-am chinuit vreodata este pestele, care niciodata nu se lasa transformat in fileuri cat de cat estetice :
Top 3 (nu neaparat in ordinea asta): nuca de cocos, ananasul si dovleacul. Asta ca sa nu spun ca, fiind vegetariana, cu my better-half meat-lover, sunt pusa mereu in dificultate cand vine vorba de carne..
As spune ca gutuile imi dau cel mai mult de furca, mai ales cand ajung la cotorul lor lemnos..
Cu dovleacul m-am chinuit si eu de curand cand a fost vorba de taiat:( si nu sunt o persoana neindemanatica :)
dovleacul turcesc, big size!
branza moale, brie!!! o iubesc, o ador… dar ma omoara! Se lipeste de cutite zici ca-i cu super-glue.
Si kaiserul in multe straturi de grasime-carne. Nu reusesc felii frumoase niciodata la chestiile astea moi :P