Good Food Wine & X’mas Party – the makin’ of

20 Dec 2013, Cristina Mazilu

Joi, 12 decembrie
3:34 a.m.
Ma trezesc brusc. Pentru ca, dintre cearceafurile in care stateam si care, se zicem, au parfum a flori de camp si alte balarii (si nu, nu exista firmituri de pizza intre perne), simt cum ma izbeste un miros de porc. Si usturoi. E pulpa de porc care se coace incet. Sta in cuptor deja de 7 ore. Mai are inca pe atat.

8:24 a.m.
Dorm. Suna telefonul. Raspund.
“100 de felii de bacon ajung?”
“?!” (incerc sa inteleg propozitia).
“Zi, ajung?!”
“Stai un pic. Ce vrei sa spui?”
“A j u n g, mah??!
Era Oana care facea ultimele cumparaturi. Cealalta eram eu, care nu puteam procesa nimic, cu atat mai putin cifre. (FYI, niciodata nu e suficient bacon) (se aplica si la patrunjel).

<< rewind
Miercuri, 30 octombrie
11:00am
Ne-am apucat sa planuim Good Food Wine & X’mas Party. A iesit un meniu dement.

fast-forward >>
Joi, 12 decembrie
9:30 p.m 
Am numarat 23 de kilograme de nuci, alune si fructe confiate, 6 kilograme de bacon, 7 cutii cu untura de gasca, si 2 zile in care impreuna cu Oana, Andra si Ioana am gatit pana am facut praf o bucatarie (in acest caz, a mea). Inteleg ca Oana e editor coordonator la revista vietii si, fie ca vrea, fie ca e fortata de imprejurari si uneori de mine, trebuie sa participe activ la asemenea nenorociri, dar Ioana si Andra n-au gresit cu nimic in viata. They’re just awesome. Dar sa revenim.

<< rewind
Marti, 10 decembrie

11:00 a.m.
Facem cumparaturile, tura #1. Umplem doua carucioare cu toate nenorocirile care-ti infunda arterele (ca unde unt de 82% nu e, nimic nu e) (valabil si pentru slanina afumata) si apoi indesam prada in portbagaj. (in urmatoarele doua zile urmeaza si turele de cumparaturi #2, #3, #39)

15:00 p.m.
Distractia abia acum incepe. Intr-un moment de maxima inspiratie, OCD si control freakiness, cu cateva zile inainte, luasem hotararea ca vom (pre)gati tot la mine acasa. Ca asa-i cand ai bucatarie mare si mai multe cratite decat farduri. Prin urmare am adus in incinta zecile de kilograme de diverse, am scos tot alcoolul din frigider (of! the heart breaks) si am facut loc pentru carnati, oua si alte chestii care daca s-ar fi stricat n-ar fi dat bine la invitati.

16:47 p.m
Intr-o tava, in frigider, sta o pulpa de porc de 7 kilograme. E dezosata si manjita cu o smacolina facuta din usturoi (sa tot fie vreo 6 capatani), seminte de fenicul, praf de ardei iute, putin ulei de masline si vin rosu.

8:00 p.m
Le dau naibii de pregatiri si fug la Simona Tache, la lansare (stiti, da? it’s an awesome book, cine n-o face cadou de Craciun o sa aiba 7 ani de bad sex. ha!)

fast-forward >>
Miercuri, 11 decembrie

10:15 a.m.
Patru pupeze in bucatarie. Ca sa nu zic gaste.
“Ce facem?”
“Ne gadilam pe aragaz?”
“Mancam bacon?”
“Luam o pauza?”
“Desfacem un prosecco!!!” (salvat de la dezalcoolizarea frigiderului, ascuns fiind pe usa acestuia)

fast-forward >>
Joi, 12 decembrie

9:30 a.m.
Dupa discutia despre bacon ne regrupam in bucataria din dotare ca sa rulam sute de prune in bacon (reteta aici) si sa impachetam bucati de mamaliga in… bacon. Doh. As putea sa mananc din astea pana plesnesc si apoi inca un pic. I’m ambitious like that.

7:00 p.m.
Good Food Wine & X’mas Party a inceput la The Gang Restaurant & Lounge. In total cam 100 de invitati. Pe mese incep sa ajunga: chiftele cu merisoare confiate si alune de padure, pateuri de ciuperci cu cimbru, chipsuri de mamaliga invelite in bacon, prune invelite in bacon, procarii (pun intended) de la Cutitul iscusit, rulada de curcan (umpluta cu porc, desigur) si gem de gutui, carnaciori picanti (tot de la Cutitul iscusit) pe frigarui de rozmarin, placinta cu spanac si ricotta, cuscus de iarna cu legume coapte (a facut baiatu’ Ottolenghi, a facut blonda, am facut si eu de ziua mea, tre’ sa va povestesc!), cartofi copti in untura de gasca (always a classic!), pulled pork & coleslaw, salata de frunze verzi si sos de merisoare, plus salam de biscuiti cu ciocolata, alune, fructe confiate si prosecco, tort de iarna cu fructe confiate si crumble de mere. Good Food? Awesome food! (modestia poate ca nu e principala mea calitate in cazul de fata). In plus, toata treaba a fost stropita cu Faurar de la DaVino. Alb, rose, rosu. Si prin “stropita” vreau de fapt sa spun “inecata” :))

10:15 p.m
Ultimele deserturi au fost devorate. Pupezele sunt istovite, but pretty happy. Yours truly si-a calcat in picioare trena de la rochie si si-a intins rujul rosu pe toata fata. Life is good.

Dezmatul de fata nu ar fi fost posibil daca Liebherr (cei cu cele mai misto racitoare de vinuri, v-am mai povestit despre ei) nu ar fi fost sponsorii Good Food Wine & X’mas Party

Rematch, anyone?

P.S.: Urmeaza sa revin cu retetele de la petrecere. Stay tuned ;-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (12)
  1. Ovidiu says:

    Mazi, zi-mi ce preparat reprezinta ultima poza, te rog. Looking delicious !!!

  2. ultima poza e crumble-ul de mere, inainte sa fie bagat la cuptor :-)

  3. Ana M says:

    Felicitari! Arata a o petrecere pe cinste.

  4. Lela says:

    Pulpa aia fenomenala de porc la ce temp. se coace?si cam cate ore?
    foc sus-jos in cuptor sau aer fierbinte?
    and pretty pls unde-i reteta cu cipsuri de mamaliga cu bacon!!!

  5. @lela – ai dat click pe linkul care duce la reteta? scrie acolo -> http://chez.mazilique.ro/2012/11/pulled-pork.html. focul l-am dat sus si jos, fara aer.
    reteta nu e pe blog – dar e simplu. faci azi o mamaliga, maine o tai in bastonase, le invelesti in bacon si le prinzi cu o scobitoare, apoi le prajesti. pam pam :-)

  6. Ntzzz, ntzzz …nu e bine sa mai intru pe blogul tau cand mi-e asa foame! Cred ca a fost un party tare fain si gustos!

  7. Mihaela says:

    ma ofer voluntara next time u do a big event and need extra help. am patru luni experienta in bucataria de la Hilton si multi ani de gatit acasa :)

  8. Doooooamne ce festin pe voi :) si la cum povestesti e imposibil sa nu treci de la pofta la foame.

  9. Ortansa says:

    Draga Mazi, vin si eu cu o intrebare blonda: prunele pe care le-ai invelit in bacon aveau samburi sau nu? ..ca m-a furat entuziasmul si am luat un car de prune uscate din piata, si abia acasa am avut revelatia cu samburii :D

  10. @Ortansa – nu aveau samburi, eu am luat din alea de la punga, de la supermarket (astea din piata mi se pare ca au altfel de gust). dar cred ca merge si asa – parca atunci cand mananci cirese nu scuipi samburii :p

  11. Ortansa says:

    Multumesc pentru raspuns! Mai am timp pentru o runda de cumparaturi :). Un an nou de senzatie iti doresc, blogul tau este unul din lucrurile care imi face o zi mai buna no matter what, si imi face o pofta nebuna de gatit :)) La multi ani fericiti!

  12. multumeeeesc! asa sa fie! an minunat si tie :-)

Comenteaza
Follow on Instagram