Salata de quinoa si fasole
Salata asta a fost gata azi dimineata, undeva intre un dus si cateva mailuri, si o sa fie perfecta pentru pranz. Plus ca e vegana, gluten free, light & healthy si toate alea. Si gata pe ziua de azi, ca sunt intr-o alergatura de nici nu stiu de unde sa incep. (Deci am avut scuza perfecta ca sa procrastinez putin si sa scriu randurile astea ;-)
INGREDIENTE
20 de minute, 1 portie
- 50g quinoa rosie
- 1 conserva de fasole alba
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingura de menta proaspata
- 2 fire de ceapa verde
- 1 varf de ienibahar
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit
Intr-o cratita, pune quinoa cu apa si las-o sa fiarba aproximativ 15 minute, pana ce se umfla si se inmoaia. Quinoa retine multa apa, asa ca scurge-o cu grija dupa ce o gatesti.
Taie ceapa verde marunt, toaca menta si patrunjelul. Scurge conserva de fasole.
Intr-un bol incapator pune quinoa cu verdeata si fasolea. Adauga ienibaharul, amesteca, apoi stoarce putina zeama de lamaie, toarna uleiul de masline si potriveste-i gustul cu sare si piper proaspat rasnit.
Schimba lamaia cu lime, patrunjelul cu coriandru si ienibaharul cu chimion. You’re welcome!