Paul Bread Artists
Acum aproape o luna v-am provocat sa va mesteriti niste retete de sandwichuri fantastice – creative, interesante, bune de te tavalesti pe jos. Si v-a iesit!
Planul meu era ca din toate propunerile primite, sa-mi dau intalnire intr-una dintre brutariile Paul cu autorii celor mai bune 3 retete de sandwichuri. Dupa ce am vazut ca mi-ati umplut inboxul de combinatii interesante de ingrediente, am regandit schema. Asa ca am fost 11!
Saptamana trecuta, la brutaria Paul de la Universitate, am avut bucuria de a-mi intalni o parte din cititori. Ba mai mult, cu ajutorul lor am descoperit o gramada de retete delicioase. Treaba a stat in felul urmator: la ora 19:00 ne-am intalnit si intr-un sfert de ora ne-am pus pe treaba: cu o serie fixa de ingrediente pusa la dispozitie (de la fructe si legume la chutney de mango, de la piept de rata afumat la gem de smochine – the works!), plus trei feluri de paine de la Paul: pain complet, pain platine si pain flamand complet, cei 11 cititori-concurenti au avut la dispozitie 15 minute pentru a pregati cel mai delicios sandwich la care s-au putut gandi.
La final, yours truly a avut de-a face cu toate cele de mai jos. N-a fost usor, dar am dovedit!
- pesto, bresaola, rosii uscate si parmezan
- ton, valeriana, porumb, capere si avocado
- bacon cu dressing de maioneza, ardei si coriandru
- camembert, valeriana, prosciutto si stafide
- bresaola, rucola si nuci
- piept de rata, valeriana, mar, brie si dressing de rozmarin & miere
- somon, crema de branza, valeriana si capere
- mar, miere si nuci
Dar pentru ca trebuia sa avem trei castigatori, m-am oprit la urmatoarele combinatii:
Locul 3 – sandwich-ul “33”, pregatit de Radu Solo cu chutney de mango, parmezan, castravete, camembert, rucola si rosii uscate (plus ceva fenicul on the side, pe care daca-l punea direct intre feliile de paine era si mai bine ;-)
Locul 2 – sandwichul “Proteina Nazdravana”, pregatit de Mirela Purice. Ea a folosit ca baza ingredientul secret adus de acasa – branza de caju – si a completat cu bresaola, mar si nuca. In final, a iesit o combinatie spot on, cu textura, gust si proportii bune.
Locul 1 – sandwichul “Somon din tarile calde”, pregatit de Andra Ilias cu – evident – somon (afumat), valeriana, rosii uscate si un ingredient secret adus de ea: mustar cu curry si cocos (care am inteles ca se gaseste pe TresBon.ro)
(cu aceasta ocazie, Andra si-a luat o super-interdictie de a mai participa la concursuri in care eu sunt in juriu, asta dupa ce anul trecut ne-a dat pe spate cu un super green curry, asa ca drept premiu a plecat in vacanta in Thailanda) (awesome, I know, I hate her too :))
//
A fost o seara lovely. Bai, da’ MI-NU-NA-TA. M-am bucurat enorm ca am putut sa va cunosc pe cativa dintre voi, m-a emotionat fiecare discutie avuta cu voi si in final am plecat super-fericita ca am niste cititori asa misto! I mean really, really cool!
Acestea fiind zise, abia astept sa mai gasim niste formule la fel de simpatice in care sa ne intalnim. Voi reveni pe aceasta tema ;-)
Pana atunci, mai multe poze de la eveniment puteti vedea aici.