Brunch in gradina. Sau ce mai fac eu cu cerealele
Tocmai cand ma gandeam plina de remuscari ca n-am mai dat de ceva vreme raportul pe aici, am primit un comentariu pe blog: “Ma intreb pe unde umbli zilele astea. N-ai mai postat ceva de cam multisor! Dar cred ca va merita asteptarea“. Draga Cristina B, sper intr-adevar sa fi meritat. Ce-i drept, ultimele saptamani au fost oricum, dar cu siguranta nu lejere, linistite sau lenese. Am gatit (mult!), am avut (multe!) proiecte, am dat revista la tipar (am si scos revista de la tipar – check it out maine la chioscuri!), am fost la Iasi, la Paris si la Bacau si n-am avut prea multe momente de respiro. Dar hai sa-mi trag putin sufletul ca intr-o duminica dupa-amiaza si sa va povestesc despre cel mai simpatic brunch care mi s-a intamplat din ultima vreme.
Cand cei de la Nestlé au relansat cerealele Fitness intr-o formula cu 30% mai putine zaharuri, mi-au lansat si mie provocarea de a pregati cateva retete cu acestea. Abia asteptam sa mai las putin valizele la usa si sa ma intorc in bucatarie, asa ca am crosetat rapid o lista si am trecut la treaba.
Ce-a iesit s-a putut vedea intr-un brunch lovely, care a avut loc saptamana trecuta in gradina insorita de la Simbio. Acolo mi-e mi-a revenit sarcina sa pun in practica retetele cu pricina in fata a peste 50 dintre cele mai misto tipe pe care le-am vazut in ultima vreme (si sincer, sa vezi asa multe femei frumoase la un loc poate deveni intimidant de la un punct incolo! :-))) Noroc ca mi-am facut de treaba cu un blender si un microfon (nope, nici de data asta nu m-au lasat sa fac karaoke!) si am produs dupa cum urmeaza: Crumble de mere cu cereale, Briose cu banane, nuci si cereale, Granola cu iaurt si fructe si Smoothie cu banane si cereale (toate Nestlé Fitness, doh!).
…ceea ce va doresc si voua, asa ca o sa las mai jos cele patru retete, just in case aveti chef maine dimineata de un mic dejun delicios.
Smoothie cu banane si cereale
INGREDIENTE
2 minute, 1 portie
- 1 banana
- 200ml lapte
- 1 lingura de cereale Nestlé Fitness
- 1 lingurita de miere
Toate ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaxa. (Deci mai simplu de atat nici ca exista!)
Granola cu iaurt si fructe
INGREDIENTE
30 minute, 1 porti
- 150ml iaurt
- 3 linguri cereale Nestle Fitness
- ½ banana, taiata felii
- 1 kiwi, taiat bucati
- 5 capsuni, taiate felii
Intr-un pahar sau bol se asaza in straturi iaurt, cereale, fructe si se repeta.
Briose cu banane, nuci si cereale
INGREDIENTE
15 minute, plus 30-40 de minute la cuptor, 12 briose
- 120g de unt la temperatura camerei
- 200g zahar brun (se poate folosi si zahar alb, dar vor fi mai dulci)
- 2 oua
- 250g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- 70 de nuci maruntite
- 30g cereale Nestle Fitness
- 3 banane si inca o jumatate pentru decor (optional)
- 1 lingura de zahar pudra (optional)
Se incinge cuptorul la 180C. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-un blender ori un robot.
Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se adauga nucile si cerealele Nestle Fitness si se amesteca din nou.
O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se asaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
Bananele se taie in felii si se amesteca cu cerealele pentru topping. Se presara deasupra, apoi se pudreaza cu zahar.
Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare – daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.
Crumble de mere cu cereale
INGREDIENTE
40 de minute, 4 portii
- 700g mere, taiate cuburi
- 2 linguri cu varf de zahar brun
- ½ lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita de cuisoare macinate
PENTRU TOPPING
- 50g cereale Nestle Fitness
- 40g de unt rece, taiat cubulete
- 85g de faina amestecata cu ¼ lingurita praf de copt
- ½ lingurita de scortisoara
- 30-40g de zahar brun
- inghetata de vanilie, pentru servit
Se amesteca merele taiate cubulete cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si se impart in vase termorezistente (sau se pune intr-un vas termorezistent mare) si se lasa deoparte.
Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru topping, se pun toate ingredientele – mai putin cerealele – intr-un bol si se amesteca cu varful degetelor, pana ce se obtine un amestec de textura unor firmituri. Se adauga cerealele si se amesteca din nou, dupa care se presara compozitia astfel obtinuta peste mere.
Se dau vasele la cuptor timp de 30 de minute, pana cand compozitia devine aurie. Se serveste cu inghetata de vanilie.
//
Noile cereale Nestlé Fitness Original au cu 31% mai putine zaharuri fata de reteta originala – zaharul a fost inlocuit cu principalele ingrediente: grau integral si orez. S-a pastrat astfel gustul, sporindu-se insa cantitatea de fibre.
Si eu tot cerealele acestea le folosesc!!!Au picat la fix retetele!!!
Merci Christine!
Reteta de briose trebuie sa o incerc si eu! Multumim pentru retete!
Ei, stiam eu ca nu te superi!
Dar cand a trecut luna asta? Eu n-am apucat sa fac nici tortul ala cu bomboane! Acum cine stie ce tentatii noi o sa mai vedem. OK, ma duc la chiosc.
Heeeeei, unde-s cele 50 de tipe care papa asa ceva si sunt fit? :)))) Mai multe poze de la event ar fi fost luvly…
YUMMYSSIMO!!!
[…] a ales sa sustina SkirtBike anul acesta, mintea mea a zburat numai la retetele delicioase pe care Mazilique le-a pregatit cu cerealele delicioase. Eu ador bucataria Cristinei si mai ales imi place sa […]