Cheesecake cu ciocolată albă și spumă de căpșuni

30 Apr 2016, Cristina Mazilu

Nu am facut multe cheesecake-uri pana acum (asta e a doua sau a treia reteta pe care o incerc), dar prevad multe repetitii si variatiuni pe tema, mai ales ca tot ce tre’ sa faci e sa amesteci niste ingrediente si sa dai tortul la frigider in loc de cuptor.

Asa ca la vara, cand n-o sa existe suficiente ice bucket challenges sa ma scoata din toropeala, o sa pot repeta experienta si cu cirese, piersici, zmeura, mure, afine & co.

Will keep you posted. Pana atunci – capsuni!cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-1
 
INGREDIENTE
30 de minute, plus timpul de racire, 6-8 portii

          PENTRU BLAT

        • 175g biscuiti digestivi (am folosit McVitie’s Digestive Original)
        • 80g unt

       
      PENTRU CREMA

            • 400g ciocolata alba (am folosit una cu fulgi de cocos, care dau o textura interesanta cremei, dar poti folosi una simpla pentru un rezultat mai fin)
            • 300g crema de branza
            • 200g smantana pentru frisca
            • 400g capsuni

           
          Zdrobeste biscuitii intr-o punga cu ajutorul unui sucitor, apoi pune firmiturile intr-un castron.

          cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-3

          Topeste untul, apoi toarna-l peste biscuiti si amesteca bine, pana ce obtii un amestec asemanator nisipului umed.

          Pregateste o forma de tort cu fundul detasabil de aproximativ 17-20 de cm diametru. Taie o fasie de hartie de copt si aplic-o pe peretii formei (nu vrei sa ti se lipeasca crema cand scoti forma la final ;-).

          Adauga compozitia de biscuiti si unt pe baza formei si netezeste cu spatele unei linguri, apoi pune tava in frigider pentru 30 de minute.

          cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-4

          Intre timp, marunteste ciocolata…

          cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-2

          …si topeste-o cu ajutorul unui bol pus deasupra unei cratite cu apa, asezata pe foc mic. Amesteca din cand in cand in ciocolata, pana ce se topeste si se omogenizeaza, apoi las-o sa se raceasca putin.

          (compozitia mea arata asa granulat pentru ca ciocolata era una cu fulgi de cocos)

          (compozitia mea arata asa granulat pentru ca ciocolata era una cu fulgi de cocos)

          Pastreaza cateva capsuni mai good looking pentru decor, iar pe celelalte mixeaza-le intr-un blender sau robot de bucatarie, pana obtii o pasta omogena si fina.

          Intr-un bol, bate smantana pentru frisca pana ce se intareste. Adauga crema de branza, mixeaza din nou, iar apoi incorporeaza capsunile si ciocolata topita.

          cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-5

          Scoate din frigider blatul de biscuiti, toarna deasupra crema de branza cu ciocolata si capsuni, netezeste suprafata si pune cheesecake-ul inapoi in frigider cel putin 6 ore (sau mai bine peste noapte).

          cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-7

          Pentru decor, taie in jumatati capsunile ramase si asaza-le pe marginea prajiturii (inainte de asta poti sa picuri deasupra putina ciocolata neagra, topita).cheesecake cu spuma de capsuni si ciocolata alba-8

           

           

          TRY THIS TOO

          Pentru un desert mult mai rapid cu biscuiti digestive McVitie’s, incearca mini-cheesecake-ul cu capsuni, gata in 15 minute, iar daca ai timp pentru ceva spectaculos, nu rata tarta cu ciocolata alba si neagra, aromata cu cardamom. In caz ca vrei ceva simplu, comforting si, mai ales CU CIOCOLATA – here it is.

           

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. Teodora says:

    L-am facut deja de doua ori. Este foarte bun, dar nu stiu ce crema de branza sa folosesc. Philadelphia este ok? De fiecare data am avut senzatia ca este putin sarata. Multumesc.

  2. Andreea says:

    Buna Mazilique! Voiam sa intreb daca capsunile pot fi inlocuite cu cirese? :-)

  3. Andreea says:

    Hello Mazi!
    Mega fan a tot ceea ce faci! Cu toate astea, aceasta prajitura nu mi-a iesit!!! Crema nu a stat.. nu stiu daca a fost din cauza capsunilor (am folosit capsuni inghetate) sau din cauza ca a lipsit ceva din reteta. Mama spune ca trebuia sa-i pun gelatina. Nu cred ca era asta… am fost dezamagita ca nu mi-a iesit :(. Any tips? Merci

    Andreea

    • Cristina Mazilu says:

      capsunile congelate cred ca au lasat prea multa apa si de aici problema :-/
      lasa ca vin imediat pe taraba capsunile proaspete si poti sa reiei operatiunea atunci ;-)

Comenteaza
Follow on Instagram