Salată de conopidă coaptă cu ierburi aromatice și migdale

19 Oct 2015, Cristina Mazilu

Pentru ca salata de conopida de anul trecut a fost such a hit (din motive care inca imi scapa, a devenit insa preferata prietenilor mei), am revenit cu alta varianta. Am pornit tot de la buchetele de conopida coapte la cuptor, dar mai departe am facut alte combinatii, cu naut pentru consistenta, migdale pentru textura si ierburi aromatice pentru motivele evidente.
 
INGREDIENTE

10 minute, plus 40 de minute – timpul de coacere, 4 portii

    • 1 conopida mare, de aproximativ 1 kilogram
    • 1 conserva de naut
    • 2 catei de usturoi, zdrobiti
    • 2 lingurite de seminte de chimen
    • 2 lingurite seminte de chimion (daca nu gasesti si vrei sa folosesti chimion pudra – injumatateste cantitatea)
    • 100 g de migdale
    • 1 legatura de patrunjel
    • 1 legatura de marar
    • zeama de la 1 lamaie
    • ulei de masline

 

Taie patrunjelul si mararul marunt, iar migdalele toaca-le grosier.

Taie conopida in buchetele, pune-le intr-un bol si amesteca-le cu uleiul, usturoiul, chimenul si chimionul, apoi transfera totul intr-o tava, intinzand floretele de conopida intr-un singur strat. (Stiu ca ma repet, dar e important – daca tava e prea incarcata, conopida nu se va rumeni).

Da tava la cuptorul incins la 200°C timp de 30 de minute, pana ce conopida se rumeneste (la jumatatea timpului amesteca in tava). In ultimele 10 minute, adauga nautul si migdalele.

Scoate apoi tava, transfera conopida intr-un bol, presara cu patrunjelul si mararul tocat, adauga zeama de lamaie, sare si piper proaspat rasnit si amesteca.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. Maria says:

    O reteta foarte interesanta ,pare destul de gustoasa ,migadalele sunt foarte delicioase.

  2. Mihaela says:

    A iesit genial, chiar daca am uitat sa toc migdalele (my bad!). Dar ge-ni-al! De facto, toate retetele de la tine ies genial, so I’m not surprised. Multam!

  3. andreea says:

    O incerc maine, revin cu raportul! Multumesc pentru inspiratie!

  4. andreea says:

    Este delicioasa si mi se pare un cuvant saracut! Am lins castronul! Intra in repertoriul casei, am sa o mai fac! Multumesc mult!

  5. Carmen Balan says:

    Imi place mult conopida , amestecul acesta e delicios , multumesc :)

  6. Sandra says:

    Hmm, pentru reteta de conopida cu rodie, avocado si fistic toate laudele, e printre preferatele noastre ( i-am mai pus si niste tahini si a iesit perfect) asta insa nu as repeta-o. Usturoiul si chimenul ala isi pierd toata savoarea stand atat in cuptor, daca nu aveam grija sa fie totusi ingramadite bine printre buchetelele de conopida se si ardeau..

Raspunde la Mihaela
Follow on Instagram