Morcovi trași la tigaie cu oțet din vin alb și cuișoare

05 Jul 2018, Misha

Nu știu voi cum aveți frigiderele, dar noi la studio găsim întotdeauna niște morcovi rătăciți prin cutia de legume. Și cum nu vrem putem să mâncăm carrot cake chiar every other day, uneori mai facem și niște feluri de mâncare care sunt ceva mai friendly cu dieta, astfel încât să ne mai încapă și costumele de baie în caz că decidem să plecăm în teambuilding la mare (se aude, șefaaaaa?!)

INGREDIENTE
4 porții, 20 minute

    • 500g morcov
    • 40ml ulei de măsline
    • 1 ceapă mică, tocată mărunt
    • ½ linguriță zahăr
    • 2 căței de usturoi, tocat mărunt
    • 1 vârf de linguriță de cuișoare măcinate
    • 1 vârf de linguriță de ghimbir pudră
    • 1 vârf de linguriță de coriandru măcinat
    • 1 vârf de linguriță de scorțișoară pudră
    • ½ linguriță paprika dulce
    • ½ linguriță chimion
    • ½ lingură oțet din vin alb
    • 20g pătrunjel sau coriandru proaspăt, tocat
    • frunzele de la 1-2 crenguțe de cimbru proaspăt
    • 60ml iaurt grecesc
    • sare și piper proaspăt râșnit

Spală morcovii și curăță-i de coajă. Taie-i în bucăți cât mai egale și pune-i la fiert într-o oală cu apă sărată.

Imediat ce apa atinge temperatura de fierbere, micșorează temperatura și lasă-i să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Scurge-i de apă și lasă-i la răcit.

Într-o tigaie antiaderentă, încinge uleiul de măsline și călește ceapa la foc mediu preț de 10-12 minute, cât să se înmoaie și să se rumenească puțin, apoi adaugă morcovii, usturoiul, cuișoarele, ghimbirul, coriandrul, scorțisoara, paprika, cimbrul și chimionul. Mai gătește timp de 3-4 minute. Ia morcovii de pe foc și asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit.

Pentru servire, pune morcovii pe o farfurie sau un platou, adaugă pătrunjelul (sau coriandru), adaugă uleiul de măsline și oțetul, amestecă și servește împreună cu iaurt grecesc.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram