Stir fry de legume cu tofu
Cu siguranta nu la asta s-au gandit chinezii cand s-au apucat de stir frying, da’ eu folosesc tehnica asta intr-un mod destul de lautaresc (adica adaptat dupa ureche la nevoie, chef si ingrediente). Mai exact, daca mi-e foame si I’m in need of a quick fix, iau fix ce ingrediente gasesc zacand prind frigider (ideal neexpirate :-)) si imi fac ceva de mancare care nu dureaza mai mult de 15 minute de la inceput la final.
De exemplu:
INGREDIENTE
30-40 de minute, 2 portii
- 2 morcovi
- ½ ardei gras galben
- ½ ardei gras rosu
- (bineinteles ca puteti folosi doar un singur ardei gras intreg, ce culoare vreti voi, ca nu trebuie asortat cu nimic, this ain’t no fashion week here)
- 1 cutie de tofu Inedit in saramura
- 1 mana de varza de Bruxelles
- 1 bucata de ghimbir (sau doua mai mici, dupa cum se vede)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1-2 linguri de sos de soia light (putin sarat, pentru ca tofu e deja in saramura)
- 3 fire de ceapa verde
Pregateste legumele dupa cum urmeza: taie morcovii in bastonase mici, varza de Bruxelles curat-o si tai-o in sferturi, ardeii in cubulete, ceapa verde in bucati, toaca marunt ghimbirul si usturoiul, iar tofu scurge-l bine, usuca-l cu prosoape de hartie si taie-l in bucati mici.
Incinge o lingura de ulei intr-un wok si prajeste tofu pana ce se rumeneste, apoi pune-l deoparte.
In restul de ulei rumeneste morcovii, varza de Bruxelles si ardeii, pana ce se inmoaie putin, apoi adauga cubuletele de tofu si mai gateste timp de 2-3 minute.
Adauga ceapa verde si sosul de soia (ai grija sa nu pui prea mult – gusta inainte, pentru ca tofu este deja sarat), amesteca si gateste timp de 1 minut. Si atat – transfera intr-un bol-doua si masa e gata.
Foloseste putin ulei de susan
- Presara la final doua linguri de caju sarat si tocat grosier
- Schimba legumele cu ce ai prin frigider
//
Branza tofu de la Inedit, facuta din boabe de soia nemodificate genetic se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Toate sortimentele de Tofu Inedit sunt in saramura. Sunt disponibile 5 sortimente: simplu, cu ardei, cu chimen, cu marar si afumat.
Salut, Mazi! Ai vreun model de tigaie wok pe care il recomanzi pentru gatit pe plita regular care e wok-enabled dar totusi nu e chiar ca un wok adevarat? :)
hello, pai nici ce am folosit eu acum nu e chiar un wok, ci o tigaie de la tefal cu o forma wok-inspired, asa :-)
18-20 biscuiți, Mazi? :))
hihihi, ups :D