Pavlova cu cireșe, fistic și petale de trandafir

30 Jun 2018, Cristina Mazilu

Pentru că vara asta mi-am făcut o misiune din a încerca cât mai multe deserturi cu cireșe (și încă mi se pare că sunt în urmă rău), am recuperat cu acestă pavlova care aduce fructele mele preferate și aromele orientale. Dacă Șeherezada ar fi avut cuptor electric, sunt sigură că nu ar fi stat noaptea de povești, ar fi bătut albușuri spumă împreună cu câțiva stropi de apă de trandafiri (caz în care sper că ar fi avut și un mixer, altfel poate-și băga picioarele și ar fi avut tot felul de probleme mai apoi). Dar să revenim la rețetă.

INGREDIENTE
10 porții, 2 ore și 40 minute

    • PENTRU PAVLOVA
    • 5 albușuri
    • 300g zahăr
    • 2 lingurițe apă de trandafiri

  PENTRU FRIȘCĂ

    • 400 ml smântână pentru frișcă (rece)
    • 30g zahăr pudră

  PENTRU DECOR

   • 150g cireșe fără sâmburi (sau cât de multe fructe crezi tu că suportă pavlova ta. după mintea mea, merge fix la fel de bine și cu vișine sau zmeură, dar puteți încerca și cu piersici sau caise sau ce va mai trece prin cap sau vă cade prin coșul de piață) (nu murături, totuși :-)))
   • petalele de la 1 trandafir nestropit, comestibil
   • fistic cât te lasă inima

  Încinge cuptorul la 110ºC.

  În bolul unui robot de bucătărie (poți folosi și un mixer) bate albușurile până încep să se transforme într-o spumă albă. Adaugă zahărul treptat și amestecă până obții o compoziție albă, lucioasă care își păstreaza forma (și care nu curge).

  Pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, toarnă compoziția de bezea și dă-i forma preferată. Este important să întinzi compoziția într-un strat cât mai egal, pentru a te asigura că se coace uniform. Cu ajutorul unei spatule, formează în centrul pavlovei o adâncitură (este necesară pentru crema de frișcă), lăsând niște borduri pe margine. Dă pavlova la cuptor pentru 2 ore.

  Când timpul s-a scurs, oprește sursa de caldură, deschide puțin ușa cuptorului și mai lasă bezeaua în cuptor pentru 20-30 min. În mod ideal, mie imi place să las pavlova să se răcească în cuptorul închis, peste noapte, dar să fim serioși – nu am răbdare pentru asta întotdeauna. Dar ce trebuie reținut este că, pentru servire, pavlova trebuie să fie complet racită.

  Când nu mai poți de poftă și nerăbdare, bate cu mixerul frișca împreuna cu zăharul, până când se întărește (este esențial ca smântâna pentru frișcă să fie cât mai rece), apoi întinde-o pe toată suprafața adânciturii și ornează cu cireșe, fistic și petale de trandafir.

  S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
  Comentarii (2)
  1. Gabriela says:

   Hello! As vrea stiu cum setezi cuptorul, coacerea sa fie sus-jos sau ventilator? Multumesc.

  Comenteaza
  Follow on Instagram