SALATĂ DE QUINOA CU LEGUME COAPTE, VINEGRETĂ DE MUȘTAR DIJON ȘI RUCOLA
Rețeta care urmează mai jos este una dintre cele mai populare de la Arzu. Prin urmare, nu o dată s-a întâmplat să rămânem brusc fără ea, precum și fără ingredientele necesare pentru un refill imediat.
Și, în situațiile astea, am procedat la fel cum făceam și atunci când eram acasă, pe canapea, și rămâneam fără popcorn pentru Netflix – am apelat la Bringo.
Am deschis aplicația, mi-am pus toate ingredientele în coș și într-o oră le aveam în bucătărie, gata de prep pentru încă o tură de salată.
Partea bună e că – în cazul în care shopper-ul nu găsește toate produsele, îmi dă un telefon și îmi propune variante sau găsim soluții. E, practic, ca și cum o colegă de-ale mele s-ar fi dus la cumpărături în locul meu și se organizează astfel încât, la final, să avem tot ce ne trebuie în bucătărie :-)
Mai jos vă las cu lista de ingrediente, cu metoda de preparare, dar și cu un voucher cu un cod de reducere. Dacă introduceți MAZILIQUE în câmpul de voucher din aplicație, veți avea livrarea gratuită la toate comenzile până pe 28 februarie!
INGREDIENTE
4 porții, 40 de minute
200g quinoa roșie uscată
1 caserolă rucola
1 linguriță sare
PENTRU LEGUME
1 cartof dulce mare
2 dovlecei mici
2 morcovi
3 șalote
1 broccoli
2 linguri ulei de măsline
1½ lingurițe sare
½ lingurotă piper proaspăt râșnit
PENTRU DRESSING
2 linguri (30ml) de oțet din vin roșu
125ml ulei de măsline
2 lingurițe muștar Dijon
1 cățel de usturoi zdrobit
1 linguriță miere
sare și piper după gust
Spală quinoa bine, la fel cum ai proceda și cu orezul basmati. Eu am clătit quinoa de patru ori, până ce apa a fost limpede.
Transferă quinoa spălată într-o crăticioară, acoper-o cu apă și fierbe totul împreună cu o linguriță de sare pentru aproximativ 20 de minute, sau până ce quinoa este fiartă, dar nu foarte moale. Scurge apa, apoi acoperă quinoa cu un capac și las-o la abur pentru 10 minute.
Dar cât timp quinoa este la fiert, te poți ocupa de legume.
Toacă legumele în dimenisuni aproximativ egale, transferă-le pe o tava de cuptor și asezonează-l cu sare, ulei și piper.
Dă tava la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minunte, până ce legumele pot fi pătrunse cu o furculiță și sunt ușor rumene.
Într-un bol, adaugă toate ingredientele pentru vinegretă și amestecă până ce obții un dressing omogen.
Într-un castron încăpător pune quinoa împreună cu jumătate din cantinatea de vinegretă și amestecă bine. Adaugă legumele coapte și rucola și amestecă cu grijă, fără sa zdrobești frunzele de rucola.
Transferă totul într-un bol și bucură-te de o salată hrănitoare, gustoasă și în ton cu vremea de afară.
//
Și dacă vreți să faceți rețeta, dar nu aveți toate ingredientele la îndemână, Bringo le-a adunat pe toate în aplicație, sub forma unui bundle, gata de comandat!