La piata cu cardul

18 Dec 2015, Cristina Mazilu

De sase ani locuiesc langa Hala Traian si piata de acolo s-a transformat intr-o extensie a bucatariei mele. Nu se mai mira nimeni cand cumpar cate un brat de patrunjel sau cand umplu portbagajul de bananele cele mai overripe (au inteles care-i treaba cu banana bread), iar sentimentul ca ma duc acolo ca acasa e unul care imi da o stare buna de fiecare data.

Ma bucur ca piata e deschisa pana la 7 seara, pentru ca nu intotdeauna reusesc sa ajung acolo de dimineata, sunt fericita ca la standul de condimente gasesc parprika afumata, sumac si ghimbir confiat, iar ca la brutarie gasesc intotdeauna paine cu coaja groasa si crocanta. Ne stim, ne-am imprietenit cu totii si in desele ocazii cand ajung acolo fara suficienti bani (sau chiar fara cash deloc), nu se mai mira nimeni si ma asteapta cu ei data viitoare. Si de fiecare data imi amintesc cum, acum vreo trei ani, cand am fost in Stockholm, am platit la piata cu cardul – soc si fericire (pentru ca eu nici cand plec din tara nu am alte obiceiuri – tot cu cardul platesc peste tot).

Ceea ce ma aduce la o intamplare de saptamana trecuta (care s-a repetat apoi cam in fiecare zi de atunci si pana acum) (si prevad si un viitor la fel de prolific) – la una dintre tarabele pe la care trec de obicei MasterCard a instalat un POS unde poti face plata cu cardul. Contactless even! (Adica pentru legatura mea de patrunjel, trei morcovi si-o rodie nu mai e nevoie sa introduc codul pin si alte operatiuni care ma plictisesc la fel de tare ca mersul cu liftul).

Asa ca daca va faceti drum pe la Hala Traian, treceti pe la domnu’ Ionut Nica – vinde legume, fructe, muraturi (!) si zacusca, iar standul cu condimente si alte furscuri e tot al lui (deci si acolo am avut surpriza sa pot plati cu cardul).

Good game, MasterCard! (Acum puteti pune niste POS-uri si la Obor? Ca e piata cea mai apropiata de studio) (hai si la Piata Domenii, ca e preferata mea).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Andra says:

    Si Moghioros! You must try Moghioros! Te astept la un prosecco la mine si inainte iti fac turul pietei. Sa vezi aici varza murata! ;)

Comenteaza
Follow on Instagram