Masa de Paste pe repede inainte
Remember masa de Craciun? Am revenit cu editia de (cum altfel?) Paste. Toate cele pe care le vedeti asezandu-se pe masa de mai sus sunt gata in vreo 30 de minute si nu ai nevoie decat de putina pregatire si o gasca de ingrediente misto.
Ca si la fast forward-ul din iarna, am folosit ingrediente de la Marks & Spencer Food (le gasiti in Mega Mall si Plaza Romania), plus cateva completari prin locurile esentiale, dupa cum urmeaza:
Crackers cu mere si branzeturi
Hai ca asta e chiar simpla – scoti din ambalaj niste Cheese Twisters si Wheaten Crackers, le arunci pe o farfurie si langa trantesti cateva felii de mere si altele de branza (eu am folosit una cu chimen). Si gata!
Salata de paste Messicani cu ton, rosii semi-uscate, masline negre si anghinare
In primul rand, fierbi pastele al dente – eu am folosit Messicani Autentic Italian Pasta, niste melcisori foarte simpatici, pe care apoi i-am scurs si clatit cu niste apa rece, ca sa se raceasca. Apoi le-am pus intr-un bol incapator si le-am inecat in Greek Extra Virgin Olive Oil. Am adaugat deasupra rosii cherry semi-uscate (Semi-dried Cherry Tomatoes), ton (Tuna Steak in Spring Water), masline negre (Pitted Black Hojiblanca Olives in Brine) si anghinare coapte in ulei de masline (Chargrilled Italian Artichockes). Am mai adaugat cateva frunze de busuioc, sare si piper proaspat rasnit si asta a fost.bnvbnv
Cotlete de miel cu sos de mustar si crusta de patrunjel
Daca ai timp, marineaza cu o zi inainte cotletele de miel in Honey Mustard Marinade Sauce (e simplu – doar le pui intr-o punga impreuna cu cateva linguri de marinada, apoi o inchizi si o dai la frigider cateva ore sau peste noapte).
Apoi pregateste crusta de patrunjel – arunca in blender doua legaturi impreuna cu o felie de paine si mixeaza pana obtii niste firmituri verzi, ca mai jos.
Unge cotletele de miel cu un amestec de Dijon Mustard si Wholgrain English Mustard, apoi tavaleste-le prin amestecul verde.
Pune in cuptor o tigaie de fonta unsa cu putin ulei si incinge-l la 220°C. Apoi pune cotletele de miel in tigaie si da-le la cuptor 6 minute, intorcandu-le de pe-o parte pe alta la jumatatea timpului.
Salata de frunze tinere cu ulei de masline extravirgin si otet balsamic
Frunzele le pui intr-un bol, le stropesti generos cu ulei de masline (Greek Extra virgin Olive Oil), adaugi otetul balsamic (Balsamic Vinegar of Modena) si presari sare si piper proaspat rasnit.
Mini-tarte cu lemon curd, capsuni si rodie
Iei niste coji de mini-tarte (All Butter Mini Tartlets), le umpli cu o crema de lamaie (Sicilian Lemon Curd) si deasupra pui jumatati de capsuni sau seminte de rodie (sau orice alte fructe mai ai tu chef).
Mini-tarte cu crema de ciocolata
Aceleasi coji de mini-tarte, de data asta umplute o crema de ciocolata (Rich Chocolate Truffle Sauce) si decorate cu oua de ciocolata (Chicky Choccy Speckled Eggs).
Bits & Pieces
Peste toate astea am adaugat tot felul de mici ciocolatele de Paste – iepurasi, oua & such, plus niste biscuiti de aromatic: Easter Bunny Biscuits, Swiss Milk Praline Eggs, Beau Bunny & Beatrice Bunny, Choccy Eggs & Caramel Eggs
Drinks
Am rezolvat-o repede, cu un wine pairing simplu si la obiect:
- Burra Brook Sauvignon Blanc 2014 pentru paste
- Chile Paradiso Shiraz 2014 pentru miel
- Rosado Cava Prestige pentru orice
- si Sparkling Juice Normandy Apple & Pear pentru cine a tras paiul scurt si trebuie sa conduca masina
//
Acestea fiind zise, va doresc un Paste pe repede inainte, fara batai de cap in bucatarie.
da’ te-ai rupt cu gatitul
Perfecta! Cred ca este cea mai frumoasa postare pe care am vazut-o despre mancare si mese festive. Platoul cu crakers si branzeturi este genial.