Supa thai de dovleac

13 Oct 2010, Cristina Mazilu

Oarecum thai (daca curry, lemongrass si ghimbir o califica in categoria asta :))

Pentru ca un coleg mi-a adus trei dovleci mari si portocalii, unu’ s-a transformat in supa pentru colegi, unu’ in supa pentru prieteni si un al treilea inca asteapta implinirea destinului intr-o placinta cu nuca si scortisoara. Dar pana atunci:
Un dovleac (1.5 -2 kg, sa zicem) se curata si se taie in cuburi, care se pun in tava, se stropesc cu ulei de floarea soarelui, sare si piper si se dau la cuptor (200° C) vreo juma’ de ora sau pana ce s-au copt si sunt aurii si moi.Photobucket
Photobucket

Intre timp, pretagtiti restul ingredientelor:

Intr-o cratita incapatoare se pun 2 linguri de ulei, o ceapa taiata felii, o lingura de ghimbir dat pe razatoare si un fir lemongrass zdrobit. Se lasa pe foc 8-10 minute, pana cand se inmoaie, si se adauga 3-4 linguri de pasta de curry rosu si se amesteca timp de un minut. Apoi se adauga dovleacul cuburi, o cutie de 250ml lapte de cocos si 850ml supa de legume. Toata treaba se aduce la punctul de fierbere, unde si ramane vreo 5 minute, dupa care se inlatura lemongrassul. Cu un blender se mixeaza pana se obtine o consistenta omogena si catifelata. Personal, i-am mai dat gust cu suc si coaja rasa de lime, plus ceva ardei iute ;)Photobucket

Apoi am impartit-o cu prietenii, printre altii si Tudosiei, ca Bacania lui e periculos de aproape de biroul meu, deci un bol cu supa isi face drum rapid dintr-un loc in altul :)Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (12)
  1. cookie says:

    love the hanorac:D uite unde era altu’ fan gap:D

  2. Anonymous says:

    @cookie: same here!
    Yay, multumesc pentru reteta. Nu reuseam sa gasesc una buna. Am incercat si esuat lamentabil pana acum, dar in reteta lui Mazilique am incredere.

  3. Felicia says:

    Unde se gaseste lapte de cocos?Magazine specializate?
    Mersi.

  4. Mazilique says:

    @felicia – laptele de cocos si curry-ul le-am luat de la Mega Image – raftul de chestii mai etnice, unde gasesti si foi de sushi, chestii libaneze si alte balarii. e langa cel de produse bio, de obicei langa intrarea in magazin ;)
    lemongrass-ul l-am luat de la Bacania Veche

  5. Falvo says:

    Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  6. Adelina says:

    Din câte îmi amintesc laptele ăla de cocos din Mega are chimicale din greu. De evitat. E “păcat” ca o reţetă rafinată să fie stricată cu asemenea porcării.

  7. Mazilique says:

    so far, eu nu ma prea dau in vant dupa late de cocos, asa ca nu prea m-am interesat de el :-/

  8. vera says:

    cookie – sint o mare fana Gap, de vreo 20 de ani deja. Si, intrucit am familie si prieteni, merg in America destul de des si am tot facut comparatzii cu magazine similare. Nu e, domle, ca Gapul, chiar daca nu mai e cum era in anii ’90. La raportul calitate/pretz, bat – pe coasta de Est – hands down!

    Mazi – succes duminica. Daca poci, vin. Mi-ar fi placut si brownies din alea ca la FB, ‘ude’ inauntru.

  9. Anonymous says:

    Eu nu inteleg faza cu se adauga 850 ml de supa de legume? Cum adica supa de legume? O fac ? O cumpar/ se gaseste gata preparata in comert?

  10. Mazilique says:

    @anonim – fie faci o supa de legume (fierbi morcov, ceapa, pastarnac, telina, din astea). fie folosesti un cub concentrat – i won’t judge :)

  11. Laura says:

    mazi, tocmai am facut the soup! putin adaptata, n-aveam lemongrass si am inlocuit pasta de curry cu o pasta de ardei (iute :D) facuta de tata. dar chiar si asa, a iesit mi-nu-na-ta!

    multumesc :)

  12. Mihaela says:

    Taman am facut si eu supa asta, mai la spartul targului :). Nu stiu cum n-am vazut-o pana acum. E o supa (de vreme rece) asa de mistoooo, picanta, dulce, coconutty, very very nice, multumesc, Mazilique! hugsies!

Comenteaza
Follow on Instagram