Oua cu ciuperci si sparanghel

04 May 2016, Cristina Mazilu

Pentru ca am prostul obicei de a sari micul dejun, de fiecare data cand mi se intampla am senzatia ca e vacanta. Ceea ce ar trebui sa fie mai des, imho (si vacanta, si micul dejun – desigur).

Cum a fost si in dimineata cu oua trantite pe niste felii prajite de sourdough, peste care si-au facut loc niste ciuperci si cateva fire de sparanghel.

It’s quite plain and simple actually, n-am mare lucru de povestit:

  • Ouale batute (vreo 4) le-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc mic spre mediu, in care topisem niste unt. Le-am alergat cu o spatula de silicon (sau sa fi fost lingura de lemn?) pana ce s-au coagulat si s-au facut cremoase
  • Ciupercile le-am rumenit intr-o tigaie cu putin ulei de masline
  • Sparanghelul a trecut de asemenea prin tigaie. Just a flash, cat sa ramana crocant
  • Feliile de paine unse cu putin ulei de masline au fost prajite putin in tigaie. (Putin mai mult, cat sa ard un pic marginile si sa-mi amintesc de copilarie).

Dupa care le-am pus unele peste altele in farfurie, cum se vede in poza de mai sus, si le-am impartit cu doua dintre cele mai misto tipe around, Titică si Misha.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Mihaela T says:

    Nu cred să fi remarcat pe undeva sourdough. Unde aș putea găsi genul acesta de pâine? Merci! :)

    • Cristina Mazilu says:

      paine cu maia – scuzati :-)
      gasesti in multe locuri: Pain Plaisir, Miez, Colt de paine si multe care-mi scapa acum :p

Comenteaza
Follow on Instagram