Oua cu ciuperci si sparanghel
04 May 2016, Cristina Mazilu
Pentru ca am prostul obicei de a sari micul dejun, de fiecare data cand mi se intampla am senzatia ca e vacanta. Ceea ce ar trebui sa fie mai des, imho (si vacanta, si micul dejun – desigur).
Cum a fost si in dimineata cu oua trantite pe niste felii prajite de sourdough, peste care si-au facut loc niste ciuperci si cateva fire de sparanghel.
It’s quite plain and simple actually, n-am mare lucru de povestit:
- Ouale batute (vreo 4) le-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc mic spre mediu, in care topisem niste unt. Le-am alergat cu o spatula de silicon (sau sa fi fost lingura de lemn?) pana ce s-au coagulat si s-au facut cremoase
- Ciupercile le-am rumenit intr-o tigaie cu putin ulei de masline
- Sparanghelul a trecut de asemenea prin tigaie. Just a flash, cat sa ramana crocant
- Feliile de paine unse cu putin ulei de masline au fost prajite putin in tigaie. (Putin mai mult, cat sa ard un pic marginile si sa-mi amintesc de copilarie).
Dupa care le-am pus unele peste altele in farfurie, cum se vede in poza de mai sus, si le-am impartit cu doua dintre cele mai misto tipe around, Titică si Misha.
Arata delicios!!!
Nu cred să fi remarcat pe undeva sourdough. Unde aș putea găsi genul acesta de pâine? Merci! :)
paine cu maia – scuzati :-)
gasesti in multe locuri: Pain Plaisir, Miez, Colt de paine si multe care-mi scapa acum :p