10 scurte cu iaurt

10 Jun 2012, Cristina Mazilu

#1 Un mic dejun cu toate calitatile (rapid, sanatos, plin de energie si devreme acasa, aproape ca se face singur): o cutie de iaurt cu zmeura si rodii, o mana de cereale, cateva felii de capsuni, o cutie de iaurt natural, alte capsuni… E loc si de o lingurita de miere, miez de fistic si alte atentii.

#2 Tzatziki de morcov: 200g morcovi dat pe razatoare se amesteca cu 2 catei de usturoi tocati, 300ml iaurt grecesc si 3 linguri de ulei de masline. Se adauga sare & piper, poate si niste menta proaspata, se amesteca si se mananca cu lipie.

#3 Humus cu lamaie si coriandru: Intr-un blender se mixeaza doua conserve de naut (scurse de zeama), 2-3 catei de usturoi, 3 linguri de iaurt grecesc, 3 linguri de pasta de susan, zeama si coaja de la doua lamai. Se asezoneaza, se presara cu coriandru proaspat si se stropeste cu ulei de masline.

#4 Raita: iaurtul se amesteca garam masala, castraveti, rosii, morcovi si ardei taiati cubulete.

#5 Salata cu dressing light de iaurt: Se amesteca jumatate de varza mica tocata, 1 mar ras, 2 morcovi taiati bastonase, jumatate de ceapa rosie taiata fin. Separat se face un dressing din: 100g de Oly 2%, 2 lingurite de otet, 2 lingurite de mustar de Dijon, care apoi se torna peste salata. Se amesteca si – evident – se mananca.

#6 Smoothie energizant: 80g capsuni, o banana mica, 100g iaurt, 1 lingura de Nutella si o lingura de unt de arahide se mixeaza bine, apoi se adauga 50ml de lapte, se mai da un blitz si apoi se da pe gat.

#7 Inghetata: o punga de fructe de padure congelate se amesteca intr-un robot de bucatarie cu iaurt grecesc si cateva linguri de miere (dupa gust). Cum am facut aici.

#8 Pui marinat in iaurt picant: Doua cutii de iaurt se amesteca cu 2 lingurite de pudra de chilli, 2 lingurite de chimion, 2 lingurite de pudra de coriandru, 4 lingurite de turmeric. Puiul (pulpe sau piep) se cresteaza si se da prin amestecul de iaurt. Se lasa la marinat 2 ore, sau mai bine peste noapte, apoi se coace pe gratar.

#9 Supa de castraveti si iaurt: 2 castraveti taiati grosier se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu 500ml iaurt grecesc, 300ml supa de pui, 3 catei de usturoi, o mana de menta proaspata. Se mixeaza, apoi se pune la frigider, pentru ca se serveste rece.

#10 Smochine cu iaurt: Adica fix asta – smochine proaspete, taiate-n jumatati sau sferturi, inecate-n iaurt grecesc, picurate cu miere si presarate cu fulgi de migdale. Hai si un praf de scortisoara.

Tags
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. lynx says:

    mi-este dificil ca nu stiu cu care sa incep , deci voi trage la sort
    pare interesant ce ne povestesti, pot sa sar peste ‘devreme acasa’ ?

  2. @lynx – that’s what I always do ;)

  3. Mihaela says:

    Iaurt grecesc cu dulceata de cirese amare negre, ai, ai, ai!

  4. Iuiu says:

    Am si eu vreo patru iaurturi d’astea in frigider, dar pana acum n-a rezistat nici unul vreunei preparari. Le-am mancat asa, din cutiuta. Dar hai ca ma duc sa toc niste usturoi si sa rad niste coaja de lamaie, sa vedem ce iese! :P~

Comenteaza
Follow on Instagram