Cupcakes cu malai si capsuni
A trecut ceva vreme de cand n-am mai pregatit o reteta noua de briose, dar cea de mai jos a fost atat de spot on incat cred ca o s-o repet de multe ori cat timp s-or mai gasi capsuni in piata. (Dupa care cred ca trec la zmeura si afine).
Pentru compozitie am folosit malai, ceea ce le da o textura foarte misto. Do try!
INGREDIENTE
30-40 de minute, 12 bucati
- 150g unt moale
- 150g zahar
- coaja de la jumatate de lamaie
- 90g malai Pambac
- 150g de faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura lapte
- 3 oua
- PENTRU ALUAT
PENTRU GLAZURA SI DECOR
- 140g de zahar pudra
- 2 lingurite de suc de lamaie
- aprox. 12 capsuni
Intr-un robot de bucatarie (sau folosind un mixer) amesteca untul cu zaharul pana se formeaza o compozitie cremoasa, apoi incorporeaza malaiul si adauga treptat ouale batute si laptele.
Pune peste aceasta compozitie faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si coaja de lamaie. Mixeaza din nou.
Taie capsunile in bucati si adauga-le in compozitie, incorporandu-le amestecand usor cu o spatula.
Incinge cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose: asaza in fiecare din cele 12 lacasuri cate o hartie de briose si adauga compozitia pregatita.
Da tava la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, pana ce briosele sunt rumene.
Scoate-le apoi din tava si lasa-le sa se raceasca complet pe un gratar, timp in care poti sa pregatesti glazura.
Pentru aceasta, paseaza (poti folosi un blender sau pur si simplu o furculita) 4-5 capsuni impreuna cu zeama de lamaie.
Intr-un castron incapator, cerne zaharul pudra, apoi toarna deasupra compozitia de capsuni, trecand-o printr-o sita. Amesteca bine, pana ce obtii o compozitie usor lichida, de consistenta aluatului de clatite.
Inainte sa glazurezi briosele, inlatura hartia de copt, apoi inmoaie-le in bolul cu glazura, cat sa le acoperi varful (sau poti sa te folosesti de o spatula pentru a le unge cu glazura)
La sfarsit, decoreaza-le cu capsunile ramase.
//
Aceasta e a doua reteta dintr-o serie in care folosesc malaiul dincolo de clasica mamaliguta (not that there’s anything wrong with that!).
Malaiul de la Pambac, folosit de mine in aceasta reteta, vine acum intr-un nou ambalaj, resigilabil, care ma ajuta sa nu mai imprastii malai prin toata bucataria. Here’s hoping!
Incercati si tarta de malai cu topping de carnati de casa, rosii uscate, mozzarella si busuioc, and stay tuned, ca revin cu inca cateva retete misto ;-)
Ooooo da! Pe asta nu o veneam venind printre retetele cu malai! :D Staying tuned pentru a vedea cu ce ma mai surprinzi.
Pfff…tocmai am avut o cadere brusca de glicemie cand am vazut cum arata …still drooling :)
ce apetisant! musai sa incerc! doar ca voi folosi si alte fructe, capsuni nu mai gasesc.
sunt sigura ca zmeura si afinele merg la fix :-)
crezi ca merge si cu malai grisat? locuiesc in strainatate si nu gasesc de cumparat decat asa :(
cred ca merge :-)