Penne siciliene cu ton
04 Aug 2011, Cristina Mazilu
E un exemplu perfect de mancare pe care o faci cu ce gasesti prin casa. Daca ai o camara bine aprovizionata, o scoti usor la capat :) Si chiar daca, pana acum, am evitat tonul ala din conserva si nu l-am incercat decat in salate, se pare ca merge numa’ bine si intr-o combinatie cu paste.
Tot ce trebuie sa faci e sa pui la fiert niste apa cu sare, in care sa arunci niste penne. Cat astea fierb (cam 10 minute), aduni intr-un castron de salata o mana de capere, o legatura de patrunjel tocat, rosii uscate taiate-n bucati, ton de la conserva, niste rosii cherry taiate sferturi si masline ciopartite. Cand pastele-s gata le treci pe sub apa rece ca sa nu mai fie fierbinti, le scurgi bine si le amesteci cu restul de ingrediente, plus ulei de masline. Am zis ca-i simplu! :)
As zice ca intra la categoria “placeri simple” ;-)
@mihai – clar intra!