Bruschetta pasta
Luni e ziua aia in care I can’t be bothered. Unii incearca, da’ nu iese bine. Nu stiu daca e pentru ca azi noapte la ora 12 mancam coaste cu cartofi prajiti in timp ce beam alternativ dintr-o halba de bere si un flute de bubbly roz, da’ acum tot ce vreau sa fac e sa ma intorc in pat si sub un aer conditionat, while watching Chef’s Table in timp ce ma gandesc la arsura de pe parjoale chiftele.
Anyway.
Tot ce poti sa produci intr-o zi din asta, in care te tufe lenea inclusiv cand vine vorba sa te muti din pat pe canapea, e ceva stupid de simplu.
Cum ar fi niste bruschette, dar pentru ca nu ai paine folosesti paste in loc.
Adica fierbi pastele – ceva chestii scurte de preferat, da’ acu’ depinde ce va populeaza sertarele si dulapurile. Eu am folosit farfalle, but whatever works. Deci fierbi pastele in apa cu sare pana ce sunt al dente. Daca ai de gand sa le uiti pe foc pana se fac terci, mai bine nu te ridici din pat. Cat timp apa bolboroseste, iei cele mai misto rosii pe care le gasesti (sau, dupa caz – alea care-s deja in frigider) si le tai in cubulete. Iei si niste catei de usturoi – 2, 3, 8 etc – pe care ii toci marunt. Le pui pe toate intr-un castron, si cand pastele sunt gata le scurgi si le trantesti peste. Presari cu frunze de busioc pe care, daca ai noroc, le gasesti in ghiveciul de pervaz pe care inca nu ai reusit sa-l omori, si ineci toata treaba in ulei de masline. Mai pui niste sare Maldon on top (sau orice sare ai, dar ar fi misto una flaky), plus o gramada de piper proaspat rasnit. Amesteci si mananci like there is no tomorrow in care trebuie sa o iei de la capat, da’ eventual cu ceva mai mult spor.
Hmm, asa simple? Fara branzeturi rase, fara fiert sosuri. Imi fac si eu!