Curry de creveti cu lapte de cocos
Reteta asta am pregatit-o pentru o seara in care cativa prieteni au venit la masa. E suficient de rapida cat sa nu-mi petrec prea mult timp langa aragaz, are creveti (which everybody loves), si arome puternice (which I looooove).
Pentru aceasta reteta am folosit creveti proaspeti, dar sunt sigura ca atunci cand o voi replica fara prea multe pregatiri in prealabil, si punga de creveti din congelator isi va face treaba onorabil.
INGREDIENTE
30 de minute, 2-4 portii
- 2 linguri ulei de floarea soarelui Floriol Fortis (imbogatit cu vitamin D)
- 1 ceapa maruntita
- 2 linguri ghimbir ras
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 ardei iuti curatati de samburi si tocati
- jumatate lingurita turmeric
- jumatate lingurita pudra de ardei iute
- 1 lingura coriandru pudra
- 1 cartof mare taiat cuburi
- 400ml lapte de cocos
- 8 rosii cherry taiate in jumatati
- o mana baby spanac
- o mana coriandru proaspat (optional)
PENTRU OREZUL AROMAT
- 175g orez basmati (am folosit un amestec de basmati si orez salbatic)
- 1 lingurita seminte de chimion
Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare, pentru care sa ai si capac.
Pune ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeii iuti in tigaie, amesteca si lasa pe foc mediu pana cand toate legumele incep sa se inmoaie (aproximativ 5 minute).
Adauga condimentele si cartoful taiat cuburi si amesteca continuu timp de 1 minut.
Apoi toarna laptele de cocos si pune rosiile taiate in jumatate.
Acopera cu un capac si lasa la fiert 10 minute, pana cand cartoful este facut.
Adauga spanacul si crevetii, amesteca si mai gateste 3-4 minute.
Ia curry-ul de pe foc cand spanacul s-a inmuiat, iar crevetii au devenit roz.
Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit si adauga adauga fruzele de coriandru.
Pentru a pregati orezul, pune intr-o craticioara semintele de chimion si lasa-le timp de 30 de secunde, cat sa se prajeasca putin si sa-si elibereze aroma, apoi adauga orezul, 400ml de apa si sare.
Amesteca si acopera cu un capac. Lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 10 minute,amestecand din cand in cand, pana cand toata apa este absorbita si orezul fiert. Cand orezul e gata, amesteca-l cu o furculita, pentru a-l “infoia” putin, si serveste-l impreuna cu curry-ul de creveti.
Am mâncat recent într-un local african din Lisabona ceva asemănător (în loc de cartofi și roșii avea banane :) ) și chiar mă gândeam cum aș putea relua rețeta și acasă. Mulțumesc de shareul rețetei, you’re amazing! <3