Tocana mexicana de pui cu fasole rosie si orez
Daca chili con carne si pulled pork ar fi facut un copil cu o gaina, probabil ca ar fi iesit ceva in genul asta – o tocana simpla si rapida, perfecta pentru o cina in mijlocul saptamanii, numa’ buna sa fie luata la pachet pentru pranzul de la birou, a doua zi.
INGREDIENTE
20 de minute, 3-4 portii
- 6 pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele
- 1 conserva de fasole rosie boabe (scurse si trecute sub un jet de apa)
- 2 ardei grasi rosii, taiati in cubulete
- 1 ceapa, taiata marunt
- 2 conserve de conserve de rosii tocate
- 1 lingura de fulgi ardei chipotle (sau poti incerca o combinatie de 1 lingura de fulgi de ardei iute si 1 lingura de paprika afumata)
- 1 lingura de ulei de masline
- 250ml de apa
- orez basmati, fiert
- 1 legatura de coriandru proaspat
- zeama de lamaie (sau lime)
PENTRU SERVIT
Intr-o tigaie incapatoare incinge o lingura de ulei si caleste ceapa cateva minute, pana ce se inmoaie. Adauga ardeii si mai gasteste inca 2-3 minute.
Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca timp de un minut, pana ce isi elibereaza aroma, apoi adauga si rosiile tocate, pulpele de pui si apa – cat sa se formeze un sos care sa cuprinda carnea si legumele. Amesteca usor si lasa-le 30 de minute sa fiarba incet, pana cand puiul este bine patruns, iar sosul a mai scazut.
Cand puiul este gata, scoate pulpele pe o farfurie si, folosind doua furculite, rupe-l in bucati. Adauga-le inapoi in tigaie, impreuna cu fasolea si mai gateste timp de 2-3 minute.
Serveste apoi tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra si garnitura de orez basmati, simplu. Pentru extra aciditate, poti stoarce deasupra tocanei putina zeama de lamaie sau lime.
__________
In poza de deschidere: tava ceramica Greengate de la Design & After
Chiar ma gandeam sa fac o mancare cu fasole asa ca reteta a venit la fix. Multumesc!