Tocana mexicana de pui cu fasole rosie si orez

23 Feb 2017, Cristina Mazilu

Daca chili con carne si pulled pork ar fi facut un copil cu o gaina, probabil ca ar fi iesit ceva in genul asta – o tocana simpla si rapida, perfecta pentru o cina in mijlocul saptamanii, numa’ buna sa fie luata la pachet pentru pranzul de la birou, a doua zi.

 

INGREDIENTE

20 de minute, 3-4 portii

    • 6 pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele
    • 1 conserva de fasole rosie boabe (scurse si trecute sub un jet de apa)
    • 2 ardei grasi rosii, taiati in cubulete
    • 1 ceapa, taiata marunt
    • 2 conserve de conserve de rosii tocate
    • 1 lingura de fulgi ardei chipotle (sau poti incerca o combinatie de 1 lingura de fulgi de ardei iute si 1 lingura de paprika afumata)
    • 1 lingura de ulei de masline
    • 250ml de apa
    •  
      PENTRU SERVIT

    • orez basmati, fiert
    • 1 legatura de coriandru proaspat
    • zeama de lamaie (sau lime)

 

Intr-o tigaie incapatoare incinge o lingura de ulei si caleste ceapa cateva minute, pana ce se inmoaie. Adauga ardeii si mai gasteste inca 2-3 minute.

Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca timp de un minut, pana ce isi elibereaza aroma, apoi adauga si rosiile tocate, pulpele de pui si apa – cat sa se formeze un sos care sa cuprinda carnea si legumele. Amesteca usor si lasa-le 30 de minute sa fiarba incet, pana cand puiul este bine patruns, iar sosul a mai scazut.

Cand puiul este gata, scoate pulpele pe o farfurie si, folosind doua furculite, rupe-l in bucati. Adauga-le inapoi in tigaie, impreuna cu fasolea si mai gateste timp de 2-3 minute.

Serveste apoi tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra si garnitura de orez basmati, simplu. Pentru extra aciditate, poti stoarce deasupra tocanei putina zeama de lamaie sau lime.

__________
In poza de deschidere: tava ceramica Greengate de la Design & After

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Mihaela says:

    Chiar ma gandeam sa fac o mancare cu fasole asa ca reteta a venit la fix. Multumesc!

Comenteaza
Follow on Instagram