Tocana de porc cu fasole neagra, vin rosu si coriandru
Reteta asta s-a intamplat intr-o dupa amiaza in care imi era foame de turbam si ma invarteam fara sens prin bucatarie. Am coborat la supermarketul din colt, de unde am luat o caserola cu fleica de porc, felii (practic, niste felii de pork belly, fara soricul pe care totusi mi l-as fi dorit in schema). Ajunsa inapoi in fata plitei, am improvizat cu ingredientele pe care le aveam la indemana prin sertare si camara (plus o legatura de coriandru care altfel s-ar fi vestejit). Big win!
INGREDIENTE
1 ora, 4 portii
- 500g fleica de porc (felii)
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita fulgi de ardei chipotle
- 1 conserva de rosii cuburi
- 1 lingurita de chimion
- 2 lingurite de oregano uscat
- 1 frunza de dafin
- 250ml vin rosu
- 1 conserva de fasole neagra
- 1 lingurita zahar brun
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- orez basmati
- coriandru
- felii de lime
PENTRU SERVIT
Taie carnea in bucati, iar ceapa toac-o marunt. Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si adauga carnea. Las-o sa se rumeneasca pe toate partile, pana ce capata o crusta frumoasa, apoi transfer-o pe o farfurie.
In uleiul ramas, adauga ceapa tocata si caleste-o pana cand se inmoaie. Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca 1-2 minute, pana ce acestia isi elibereaza aroma. Adauga apoi in tigaie rosiile, vinul, chimionul, oregano, frunza de dafin si zaharul brun. Amesteca, lasa sa dea in clocot si adauga carnea. Lasa-le pe toate sa fiarba la foc mediu timp de 30-45 de minute, pane ce sosul scade, iar carnea este frageda. In ultimele 3 minute, scurge conserva de fasole si adauga boabele.
Serveste tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra, alaturi de orez basmati si felii de lime.
ok, si care-s biscuitii? :))
(INGREDIENTE
30-40 de minute, 18-20 de biscuiti)
hmmm, ai corectat :))