Pavlova cu capsuni
Nu e nimic complicat, rezultatul e spectaculos, asa ca toata treaba merita incercata! Mai ales ca acum sunt capsuni in piata cat sa mananci la fiecare masa cate un castron.
Eu am ajuns s-o fac pentru ca, la un moment dat, dupa o serie intensa de tarte cu lamaie, am ramas cu un exces de albusuri. Vreo 11. Asa ca a urmat o tura de macarons, una de pavlova.. si tot mi-a mai ramas ;))
Am incins cuptorul la o temperatura ochiometrica de 180C si am batut 5 albusuri pana ce s-au format varfuri tzepene. Treptat, lingura cu lingura, am adaugat 300g de zahar. Dupa ce si asta a fost incorporat, am adaugat 2 lingurite de amidon, 2 de extract de vanilie si 2 de otat de vin alb (nu e panica, otzetul nu se simte!).
Astfel, cuptorul se da mai incet (140C), si bezeaua se da la copt o ora. Daca aveti cuptor electric, va iesi minunat. Daca aveti cuptor pe gaz, ca mine (ce porcarie!), s-ar putea sa se arda putin pe fund). Dar va doresc succes.
Intre timp, luati voi niste smantana lichida si frecati-o pana iese frisca din ea :) Manjiti bezeaua si deasupra trageti un strat de capsuni proaspete.
yummylicious!! :)
intrebare: robotul poate ajuta un lenes in toata afacerea asta? (I mean albusuri batute spuma, frisca batuta :))
more like a kitchen aid, decat un robot clasic, zic eu..
Aha! S-a notat, multumesc de sfat!
acum am observat ca pozele noastre se completeaza si impreuna facem o fata intreaga, ha! :))
da :)))
e deja isterie generala cu Pavlova asta ! musai o s-o execut si eu ! arata demential.. pot sa pun si eu botul pe o capsuna?? ;)
wooowww , si eu trebuie sa o incerc …e super !!!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
da, drept e ca am dat peste Pavlova de multe ori in ultima vreme, mi-am luat inima-n dinti si am facut-o dupa reteta de pe blogul cel picant (convinsa fiind ca va fi un rateu total din cauza cuptorului vintage), bezeaua a iesit perfect, secretul a constat in faptul ca al meu cuptor pe gaz nu se inchide bine si, in consecinta, nu arde; am insertat un lemon curd intre bezea si frisca pt. ca am vrut dulce cu acrisor, bref…a iesit un deliciu, maine execut una cu un orange curd, asa pt. variatiune :) , si multe capsuni proaspete on top.
fie-ti mila, da-ne reteta de macarons, pls…
arata o ducioshenie. Oare daca inlocuiesc otetul cu suc de lamaie comit un genocid?
Salut, Mazi!
Exista vreun secret pentru ca din frisca lichida sa iasa frisca, si nu unt? In afara de faptul ca frisca trebuie sa fie tinuta la frigider? Esec total, inclusv la tiramisu cu capsuni.
Adica, frisca lichida + X (ce)=love?
Multumeeesc.
@rox – smantana lichida + putin zahar = frisca. daca o bati prea tare se transforma-n unt :) dar vezi sa iei smantana pentru frisca, si nu smantana lichida de gatit ;)
Mazi,
Thanks! Chiar asa s-a intamplat, frisca lichid + putin zahar si a rezultat unt, a doua oara s-a taiat, rau de tot, iar a treia oara, pentru ca sarbatoritul, de 1 an, nu mai avea rabdare, am trecut la frisca vegetala. Ma gandeam ca mi-a scapt mie ceva. Trebuie sa mai incerc pana frisca+zahar=love (de la-nceput!).
Desi, nu m-am lasat, te-am intrebat pe tine, am vazut un filmulet despre cum se face frisca, si am aflat ca: frisca lichida trebuie sa fie tinuta la rece (12 ore), paletele mixerului tinute si ele la rece, bol de metal tinut si el la rece, viteza micuta (treapta 2) la batere pentru a evita ‘taierea’ !
Hugs!
Super tare, cred ca e cel mai simplu si mai gustos desert.
Eu de mic sunt mort dupa bezea :), eram mai grasut :P
Am 2 intrebari existentiale: daca nu adaug amidon, bezeaua va fi la fel de aspectuoasa/gustoasa?
Si 2) (stupid question alert) Merge sa-nlocuiesc otetul de vin cu otet de mere?
Iti foarte multumesc!