Budincă cu banane, chia și fructe de pădure
Dacă aveți niște banane bine coapte le puteți transforma într–un mic dejun ultra rapid. Teoretic, aceasta rețetă este defapt un smoothie, care odată amestecat cu semințele de chia se transformă în budincă. It’s that easy!
Vara o fac mereu cu banane congelate, fructe de pădure proaspete și orice semințe și fulgi de ovaz dețin. Varianta de azi are banane proaspete și bine coapte, fructe de pădure congelate și toate semințele pe care le-am găsit prin bucătărie.
INGREDIENTE
2 porții, 10 minute
- 2 banane bine coapte
- 1 lingură de ovăz
- 1 lingură semințe de in
- 1 lingură susan
- 1 lingură pudră de coacăze negre – aici poți folosi orice pudră ai , fie de cănepă, roșcove, fie proteica sau nu, sau dă-i skip dacă nu ai
- 1 lingură semințe de dovleac
- 1/2 lingură de miere (poți folosi sirop de arțar, sau sirop de agave pe post de îndulcitor)
- 200ml apă
- 2-3 linguri semințe de chia
- o mână de fructe de pădure pentru topping
Într-un blender pune toate ingredientele mai puțin chia și fructele de pădure (dacă vrei să dai o culoare mai placută budincii – fără pudra de coacăze o să fie maronie, poți adăuga o parte din fructele de pădure în blender). Amestecă la viteza mare pentru aproximativ 1 minut.
Transferă compoziția în 2 pahare (sau în 2 boluri), împarte semințele de chia în mod egal în fiecare pahar. Amestecă bine compoziția, presară fructele de pădure deasupra și asteaptă 10 min.
În acest timp, semințele de chia vor absorbi lichidul, se vor hidrata și se vor umfla. În cazul în care compoziția ta este prea lichidă, mai adaugă semințe de chia.
Poț pregăti budinca de seara pentru dimineață, doar să o păstrezi la frigider.
Varianta super simplificată a acestei rețete este să amesteci piure de mango, sau căpșuni, ori zmeură, sau orice fruct ai (care poate fi pasat) cu chia și să dai budinca 30 de minute la frigider. Super kid and diet friendly! ☀️