Piersici la gratar, cu prosciutto si busuioc
N-as avea mare lucru de zis despre zilele astea, decat ca it feels like I’m swimming through molasses. Cumva am reusit sa ma ingrop in deadline-uri si proiecte, sa consum in avans tot timpul din zile si saptamani, astfel incat daca nu ar fi canicula asta care nu ma lasa sa respir, as crede ca e deja sfarsit de toamna.
Asa ca, in acest context, o reteta care dureaza mai mult de 5 minute ma tem ca n-am timp sa fac. Dar cumva am reusit sa ma incadrez cu chestia asta de mai sus.
Tot ce ai de facut e sa iei cateva piersici (sau nectarine), sa lei tai in doua, sa le scoti samburele si sa le tai in felii. Apoi fiecare felie sa o invelesti intr-o fasie de prosciutto (bacon, jamon sau chiar pancetta s-ar potrivi, de asemenea, minunat), sub care sa ascunzi o frunza de busuioc proaspat.
Apoi sa incingi o tigaie grill, unsa cu putin ulei, si cand e super fierbinte, sa arunci feliile de piersica acolo, pana ce prind niste dungi rumene si crocante.
Inainte sa le mananci, daca vrei, poti picura putin ulei de masline extravirgin cu o aroma puternic fructata si poate cativa stropi de otet balsamic invechit.
Se potrivesc perfect langa niste pahare cu vin frizzante, intr-o dupa amiaza lenesa sau la un mic dejun tarziu, ca aperitiv la o masa intinsa in gradina, in jurul careia ai adunat cativa prieteni si ei toropiti de caldura.
Atat pe ziua de azi.
Hello Cristina,
Am incercat (si evident infulecat :D ) multe din retele postate de pe blog.
Multumesc!
Nepotelele mele au apreciat piersicile tale :D, personal data viitoare voi incerca plasarea unei felii foarte subtiri de branza de burduf (usor iute) intre prosciutto si piersica!
* postate pe blog
* unor felii
Drunk user!
Arata wow, de-a dreptul wow, este o combinatie mai ciudata pentru mie, dar cred ca o sa incerc.