Sirop de trandafiri
Ne-am întors la studio într-un moment perfect pentru a umple blatul de lucru (și calendarul editorial) cu cireșe de mai, petale de trandafiri, cartofi noi și căpșuni. Însă, ingredientul pe care l-am menționat cel mai des în ultima săptămână este de departe trandafirul cu petalele lui.
După ce ne-am răcorit cu o doză mare de trandafirată, am decis că trebuie să facem cumva să ne bucurăm de aroma trandfirilor cât mai mult timp, așa că varianta câștigătoare a fost siropul de mai jos. De acum, de fiecare data când ne este dor de parfumul lor, îl avem la îndemână :)
INGREDIENTE
15 minute, plus 3 ore timpul de infuzare, 750ml
- 50g petale / aproximativ 6 trandafiri de Damasc – trandafirii de dulceață, parfumați
- 300ml de apă
- 500g zahar
Într-un bol încăpător, pune petalele de trandafiri (spălate și curățate, desigur).
Pune cei 300ml de apă la fiert, iar după ce a dat în clocot, toarnă apa peste petalelele de trandafiri. Amestecă cu o lingură de lemn, astfel încât toate petalele să fie acoperite de apă.
Lasă amestecul la infuzat aproximativ 3 ore, timp în care culoarea și aroma trandafirilor se va transfera în apă.
După ce s-a infuzat, strecoară lichidul într-o crăticioară, adaugă zahărul și pune vasul pe foc mediu. Amestecă până ce zahărul se topește, apoi fierbe timp de 2 minute. Ia de pe foc și lasă siropul să se răcească înainte de a-l transfera în sticle / borcane sterlizate, închise etanș.
Poți păstra siropul timp de 2 luni într-un loc răcoros.
Noi l-am folosit în limonade și gin tonic, dar pe viitor ne dorim să încercăm siropul și în deserturi precum panna cotta, înghețată, picurat peste frișcă sau pavlova etc.