Dimineți la Mazilique Studio

22 May 2018, Cristina Mazilu

Dacă e ceva cu care am rămas din zilele de mult apuse în care făceam emisiuni la radio (stați liniștiți, nu ați ratat nimic, plus că era acum un catralion 16-17 ani, pe o frecvență de maxim succes din Bacău), e că nu-mi plăcea să mă trezesc dimineața. Ceea ce era puțin complicat, având în vedere că făceam un matinal.

Lucrurile s-au schimbat abia când am ajuns la studio, unde diminetile nu doar că nu mai încep la ora 5 a.m., dar sunt însorite, au unt sărat, cafea fierbinte și trei dintre fetele mele preferate (Misha, Simona si Lumi-the-golden-retriever included ;-). Și arată cam așa (make up free și în pijama, desigur):

Si sa nu uitam de retetă (mai ales noi, fetele de la studio, că vrem să ni se mai întâmple și altă dată și nu avem un caiet de rețete, așa că lăsăm și noi aici :)))

OU POSAT CU SOS OLANDEZ SI BACON CROCANT

INGREDIENTE
20 minute, 3 porții

      • 3 ouă
      • 3 chifle
      • 6 fâșii de bacon
      • 1 lingură oțet de mere
      • câteva fire de chives, tocate mărunt
      • sare, piper

PENTRU SOS OLANDEZ

    • 125g unt
    • 1 lingură oțet de vin alb
    • 1 lingură apă
    • sucul de la o 1/2 lămâie mica
    • sare și piper proaspat râșnit
    • 2 gălbenușuri

Pentru a pregăti sosul, topește într-o crăticioară untul și apoi lasă-l deoparte.

Într-o altă crăticioară, pune la fiert lingura de apă împreună cu oțetul. Fierbe-le la foc mare, până ce rămâi cu jumătate din cantitatea inițială de lichid. Imediat după ce apa și otetul s-au redus, așază crăticioara într-un alt vas (oală sau tigaie cu pereți înalți) care este umplut cu apă până la jumătate și se încălzește la foc mediu (dacă nu ai înțeles bine, nu e vina ta, chiar sună mai complicat decât e de fapt acest inception al oalelor :-))) – acest procedeu nu permite sosului să se lipească de vas, deoarece apa e ca un fel de buffer între cele două vase. Imediat după ce ai așezat crăticioara în vasul cu apă, adaugă galbensurile și amestecă încet cu un tel, până ce totul se omogenizează și are un aspect cremos și fin.

De îndată ce obții textura potrivită, scoate crăticioara din vasul cu apă, așaz-o pe un un prosop de bucătărie și incorporează, treptat, untul topit, amestecând continuu. Asezonează cu sare și piper și adaugă sucul de lămâie, până obții gustul preferat. Sosul trebuie să fie strălucitor, cremos și ideal ar fi să-l servești cât mai repede, așa că treci la pasul următor ;-)

Taie chiflele pe jumătate (în mod tradițional, ouăle benedict se servesc peste jumătăți de English muffins, da’ cumva tot circul devenea copleșitor dacă mai înghesuiam încă o rețetă, așa că feel free să folosești si o felie din pâinea preferată) și prăjește-le puțin.

Într-o oală, pune apă până la jumătate, adaugă un praf de sare și o lingură de oțet și lasă să fiarbă la foc mediu.

Sparge ouăle și pune-le pe fiecare în câte un bol mic. Când apa fierbe, cu ajutorul unui tel, amestecă apa astfel încât să formezi un vârtej. Adaugă oul chiar în vârtejul format și lasă-l la fiert aproximativ 3 minute. Repetă procesul și cu celelalte două ouă.

Încinge o tigaie pe foc mediu, fără ulei, pune fâșiile de bacon și lasă-le să se rumenească pe ambele părți.

În sfârșit, acum poți monta ouăle și mânca liniștit: așază chifla pe o farfurie, pune baconul deasupra, oul poșat peste bacon, iar deasupra toarnă în mod generos sosul olandez. Presară chives tocat deasupra & knock yourself out!

Bună dimineața! Pentru că așa dimineți, să tot avem la studio!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram